Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χοιρινή τηγανιά: Πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και φέτα συνταγή 

Χοιρινή τηγανιά: Πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και φέτα συνταγή 

Χοιρινή τηγανιά: Ο συνδυασμός του τρυφερού χοιρινού κρέατος, των γλυκών πιπεριών και της πικάντικης φέτας δημιουργεί ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο της οικογένειας


Αυτό το πιάτο σερβίρεται τέλεια πάνω από ρύζι ή με μια πλευρά από ψωμί κρούστας για να απορροφήσει τους γευστικούς χυμούς. Ο συνδυασμός του τρυφερού χοιρινού κρέατος, των γλυκών πιπεριών και της πικάντικης φέτας δημιουργεί ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο της οικογένειας.

               Συστατικά:

  • 1 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις λωρίδες χοιρινού και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε το χοιρινό από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τη ρίγανη, τον βασιλικό, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι και ανακατέψτε να ενωθούν.
  4. Επιστρέψτε τις λωρίδες χοιρινού στο τηγάνι και ανακατέψτε να ανακατευτούν καλά με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να ψηθεί το χοιρινό.

5. Πασπαλίζουμε την θρυμματισμένη φέτα πάνω από το χοιρινό και τις πιπεριές και αφήνουμε να λιώσει ελαφρά.

6. Σερβίρετε το χοιρινό τηγάνι με πιπεριές και φέτα ζεστό, γαρνίροντας αν θέλετε με φρέσκα μυρωδικά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τροφές για την υγεία του ήπατος

Tropical Mango Delight Cocktail: Ένα υπέροχο τροπικό κοκτέιλ με μάνγκο

Πώς να φτιάξετε το πιο θρεπτικό πρωινό για παιδιά;

Τροπική φρουτοσαλάτα με ντρέσινγκ από λάιμ καρύδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon