Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

DIY chips: Πώς να φτιάξετε σπίτι σας τα δικά σας πατατάκια;

DIY chips: Πώς να φτιάξετε σπίτι σας τα δικά σας πατατάκια;

DIY chips: Το να φτιάχνετε τα δικά σας πατατάκια στο σπίτι είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό γαστρονομικό έργο


Το να φτιάχνετε τα δικά σας πατατάκια στο σπίτι είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό γαστρονομικό έργο που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις γεύσεις και να ελέγξετε τα συστατικά για μια πιο υγιεινή επιλογή σνακ. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να φτιάξετε νόστιμα σπιτικά πατατάκια.

Συστατικά

  • Πατάτες (ή άλλα λαχανικά όπως γλυκοπατάτες, παντζάρια ή λάχανο)
  • Λάδι (φυτικό, κανόλα ή ελαιόλαδο)
  • Αλας
  • Προαιρετικά καρυκεύματα (πάπρικα, σκόνη σκόρδου, βότανα κ.λπ.)

Εξοπλισμός

  • Κοφτερό μαχαίρι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Ταψιά ή φριτέζα
  • χαρτί ψησίματος

Ετοιμάζουμε τις πατάτες

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες (το ξεφλούδισμα είναι προαιρετικό για μια ρουστίκ εμφάνιση).
Κόψτε σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας έναν κόφτη μαντολίνης για ομοιόμορφο πάχος, ιδανικά περίπου 1/8 ίντσας. Οι ομοιόμορφες φέτες εξασφαλίζουν ομοιόμορφο μαγείρεμα.

  • Μουλιάζουμε τις φέτες:

Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μουλιάστε για τουλάχιστον 30 λεπτά για να αφαιρέσετε το περίσσιο άμυλο, το οποίο βοηθά στην επίτευξη τραγανότητας.
Αφού μουλιάσουν, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τις φέτες με χαρτί κουζίνας. Οποιαδήποτε υπολειμματική υγρασία μπορεί να προκαλέσει τα τσιπ να ατμίσουν και όχι να γίνουν τραγανά.

  • Καρυκεύστε τις φέτες:

Ρίξτε τις στεγνές φέτες σε ένα μπολ με μια μικρή ποσότητα λαδιού, βεβαιώνοντας ότι κάθε φέτα είναι ελαφρά επικαλυμμένη. Προσθέστε αλάτι και όλα τα καρυκεύματα που θέλετε. Ανακατέψτε καλά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κάλυψη.

  • Τρόποι μαγειρέματος:

Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C). Στρώνουμε τα λαδόκολλα με λαδόκολλα και τακτοποιούμε τις φέτες σε μία στρώση. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή μια μεγάλη κατσαρόλα στους 350°F (175°C). Τηγανίζουμε τις φέτες σε μικρές παρτίδες για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε τα τσιπ και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

  • Ψύξη και αποθήκευση:

Αφήστε τα τσιπς να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα. Αυτό τα βοηθά να παραμείνουν τραγανά.
Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Απολαμβάνονται καλύτερα φρέσκα, αλλά μπορούν να διαρκέσουν για λίγες μέρες.

Πειραματιστείτε με διάφορα λαχανικά και καρυκεύματα. Δοκιμάστε να προσθέσετε δεντρολίβανο για μια αρωματική πινελιά ή ένα πασπαλάκι με τυρί παρμεζάνα για μια αλμυρή κλωτσιά. Η παρασκευή των δικών σας πατατών επιτρέπει ατελείωτη δημιουργικότητα και οδηγεί σε ένα πιο υγιεινό, πιο νόστιμο σνακ προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μυστικά για την κατάλληλη επιλογή υδατανθράκων

Τι σημαίνει η έντονη λιγούρα για πατατάκια και αλμυρά;

Ποια προϊόντα είναι διαθέσιμα χωρίς γλουτένη;

Τροφοδοτήστε την εργάσιμη ημέρα σας με θρεπτικές επιλογές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon