Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

DIY chips: Πώς να φτιάξετε σπίτι σας τα δικά σας πατατάκια;

DIY chips: Πώς να φτιάξετε σπίτι σας τα δικά σας πατατάκια;

DIY chips: Το να φτιάχνετε τα δικά σας πατατάκια στο σπίτι είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό γαστρονομικό έργο



Το να φτιάχνετε τα δικά σας πατατάκια στο σπίτι είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό γαστρονομικό έργο που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις γεύσεις και να ελέγξετε τα συστατικά για μια πιο υγιεινή επιλογή σνακ. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να φτιάξετε νόστιμα σπιτικά πατατάκια.


Συστατικά

  • Πατάτες (ή άλλα λαχανικά όπως γλυκοπατάτες, παντζάρια ή λάχανο)
  • Λάδι (φυτικό, κανόλα ή ελαιόλαδο)
  • Αλας
  • Προαιρετικά καρυκεύματα (πάπρικα, σκόνη σκόρδου, βότανα κ.λπ.)

Εξοπλισμός

  • Κοφτερό μαχαίρι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Ταψιά ή φριτέζα
  • χαρτί ψησίματος

Ετοιμάζουμε τις πατάτες

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες (το ξεφλούδισμα είναι προαιρετικό για μια ρουστίκ εμφάνιση).
Κόψτε σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας έναν κόφτη μαντολίνης για ομοιόμορφο πάχος, ιδανικά περίπου 1/8 ίντσας. Οι ομοιόμορφες φέτες εξασφαλίζουν ομοιόμορφο μαγείρεμα.

  • Μουλιάζουμε τις φέτες:

Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μουλιάστε για τουλάχιστον 30 λεπτά για να αφαιρέσετε το περίσσιο άμυλο, το οποίο βοηθά στην επίτευξη τραγανότητας.
Αφού μουλιάσουν, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τις φέτες με χαρτί κουζίνας. Οποιαδήποτε υπολειμματική υγρασία μπορεί να προκαλέσει τα τσιπ να ατμίσουν και όχι να γίνουν τραγανά.

  • Καρυκεύστε τις φέτες:

Ρίξτε τις στεγνές φέτες σε ένα μπολ με μια μικρή ποσότητα λαδιού, βεβαιώνοντας ότι κάθε φέτα είναι ελαφρά επικαλυμμένη. Προσθέστε αλάτι και όλα τα καρυκεύματα που θέλετε. Ανακατέψτε καλά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κάλυψη.

  • Τρόποι μαγειρέματος:

Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C). Στρώνουμε τα λαδόκολλα με λαδόκολλα και τακτοποιούμε τις φέτες σε μία στρώση. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή μια μεγάλη κατσαρόλα στους 350°F (175°C). Τηγανίζουμε τις φέτες σε μικρές παρτίδες για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε τα τσιπ και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

  • Ψύξη και αποθήκευση:

Αφήστε τα τσιπς να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα. Αυτό τα βοηθά να παραμείνουν τραγανά.
Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Απολαμβάνονται καλύτερα φρέσκα, αλλά μπορούν να διαρκέσουν για λίγες μέρες.

Πειραματιστείτε με διάφορα λαχανικά και καρυκεύματα. Δοκιμάστε να προσθέσετε δεντρολίβανο για μια αρωματική πινελιά ή ένα πασπαλάκι με τυρί παρμεζάνα για μια αλμυρή κλωτσιά. Η παρασκευή των δικών σας πατατών επιτρέπει ατελείωτη δημιουργικότητα και οδηγεί σε ένα πιο υγιεινό, πιο νόστιμο σνακ προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μυστικά για την κατάλληλη επιλογή υδατανθράκων

Τι σημαίνει η έντονη λιγούρα για πατατάκια και αλμυρά;

Ποια προϊόντα είναι διαθέσιμα χωρίς γλουτένη;

Τροφοδοτήστε την εργάσιμη ημέρα σας με θρεπτικές επιλογές

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon