Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα: Μια κλασική χειμωνιάτικη συνταγή για γλυκό από την Πόλη

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα: Μια κλασική χειμωνιάτικη συνταγή για γλυκό από την Πόλη

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα: Είναι μία από τις πιο κλασικές χειμερινές συνταγές, αν και πολλοί το φτιάχνουν και το καλοκαίρι. Σίγουρα πάντως, είναι μία συνταγή, που είναι και γλυκιά, αλλά και θρεπτική, καθώς περιέχει βασικά συστατικά της ελληνικής κουζίνας, όπως το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα.



Σήμερα σας έχουμε μία κλασική πολίτικη συνταγή, για σιμιγδαλένιο χαλβά. Είναι μία από τις πιο κλασικές χειμερινές συνταγές, αν και πολλοί το φτιάχνουν και το καλοκαίρι. Σίγουρα πάντως, είναι μία συνταγή, που είναι και γλυκιά, αλλά και θρεπτική, καθώς περιέχει βασικά συστατικά της ελληνικής κουζίνας, όπως το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα. Είμαστε σίγουροι ότι θα την απολαύσετε όσο κι εμείς, αφού οι παλιές πολίτικες συνταγές, είναι ξακουστές για τις γεύσεις και τα υπέροχα αρώματά τους. Ας δούμε όμως πρώτα τα υλικά που θα χρειαστείτε για να τον φτιάξετε.


Υλικά

  • φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 1,5 χούφτα ή και περισσότερα, αμύγδαλα καβουρδισμένα

Οδηγίες παρασκευής

  • Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει κάπως το μείγμα. Έπειτα κατεβάζουμε από το μάτι, και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Το σιμιγδάλι θα αρχίσει σιγά-σιγά να σκουραίνει (όσο πιο πολύ καβουρδίσουμε το σιμιγδάλι τόσο πιο σκούρο το χρώμα του χαλβά μας), μόλις το μείγμα πάρει χρώμα, θα ρίξουμε μέσα στο μείγμα την κανέλλα και τα αμύγδαλα.
  • Έπειτα, θα πρέπει να ρίξουμε το σιρόπι που έχουμε ήδη έτοιμο. Σε αυτό το σημείο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προσθέσετε το σιρόπι πολύ αργά, γιατί το σιμιγδάλι μας είναι καυτό και θα κοχλάζει, διαφορετικά μπορείτε να περιμένετε μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία από το σιμιγδάλι και να ρίξετε το σιρόπι μετά.
  • Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι, αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να πήζει και να γίνει σχεδόν στερεό, μόλις γίνει αυτό κατεβάζουμε από την φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε μικρά φαρμάκια, το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με καννελίτσα και σερβίρουμε.

Έτοιμο το γλυκό μας. Απλή, κλασική και σπουδαία συνταγή, που θα σας μείνει αξέχαστη. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon