Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χαλβάς με ταχίνι – Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Χαλβάς με ταχίνι – Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Χαλβάς με ταχίνι - Ο χαλβάς μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία συστατικών όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, καθιστώντας τον μια προσαρμόσιμη απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο.


Ο χαλβάς, ένα γλυκό με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, έχει γίνει αγαπητός παγκοσμίως για την υπέροχη γεύση και την ξεχωριστή υφή του. Συνήθως παρασκευάζεται από πάστα σουσαμιού (ταχίνι) και γλυκαίνεται με ζάχαρη ή μέλι. Ο χαλβάς μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία συστατικών όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, καθιστώντας τον μια προσαρμόσιμη απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να δημιουργήσετε τον δικό σας χαλβά με σουσάμι στο σπίτι.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ταχίνι (σουσάμι)
  • 1-1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε το μείγμα:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι μέχρι να γίνει λείο και το αφήνουμε στην άκρη. Εάν χρησιμοποιείτε, ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και τους ξηρούς καρπούς στο ταχίνι.

Φτιάξτε το σιρόπι ζάχαρης:

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αυξήστε τη φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι το σιρόπι να φτάσει στο στάδιο της «μαλακής μπάλας» (περίπου 240°F σε ένα θερμόμετρο καραμέλας).

Συνδυάστε ταχίνι και σιρόπι:

  • Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό σιρόπι στο μείγμα του ταχινιού, ανακατεύοντας συνεχώς. Το μείγμα θα αρχίσει να απομακρύνεται από τα πλαϊνά του μπολ καθώς πήζει.

Φτιάξτε τον χαλβά:

  • Μεταφέρετε γρήγορα το μείγμα του χαλβά σε μια λαδόκολλα ή σε μια φόρμα της επιλογής σας. Πιέστε σταθερά προς τα κάτω για να εξαφανίσετε τυχόν θύλακες αέρα και λειάνετε το επάνω μέρος.

Ψύξτε και σερβίρετε:

  • Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, ή όλη τη νύχτα, για να δέσει εντελώς. Μόλις δέσει, βγάζετε τον χαλβά σε ένα πιάτο, τον κόβετε σε φέτες ή κύβους και σερβίρετε.
  • Η απολαυστικά εύθρυπτη υφή και η γλυκύτητα των ξηρών καρπών του χαλβά τον καθιστούν ένα μοναδικό επιδόρπιο, ιδανικό για να το απολαύσετε με τσάι ή καφέ. Ακολουθώντας αυτή την απλή συνταγή, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νόστιμη απόλαυση που αποτυπώνει την ουσία της κουζίνας της Μέσης Ανατολής ακριβώς στην κουζίνα σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα εκπληκτικά οφέλη του χαλβά για την υγεία

Μεγάλη Σαρακοστή: Πώς επιδρά η νηστεία στην υγεία μας;

Το πιο απίθανο μεσογειακό και νηστίσιμο γλυκό

Πώς η αρχαιότερη μπάρα στον κόσμο ωφελεί τον οργανισμό μας;

Πανεύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς με λίγη ζάχαρη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon