Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χαλβάς με ταχίνι – Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Χαλβάς με ταχίνι – Θρεπτικό και νόστιμο γλυκό

Χαλβάς με ταχίνι - Ο χαλβάς μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία συστατικών όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, καθιστώντας τον μια προσαρμόσιμη απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο.

Ο χαλβάς, ένα γλυκό με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, έχει γίνει αγαπητός παγκοσμίως για την υπέροχη γεύση και την ξεχωριστή υφή του. Συνήθως παρασκευάζεται από πάστα σουσαμιού (ταχίνι) και γλυκαίνεται με ζάχαρη ή μέλι. Ο χαλβάς μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία συστατικών όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, καθιστώντας τον μια προσαρμόσιμη απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να δημιουργήσετε τον δικό σας χαλβά με σουσάμι στο σπίτι.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ταχίνι (σουσάμι)
  • 1-1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε το μείγμα:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι μέχρι να γίνει λείο και το αφήνουμε στην άκρη. Εάν χρησιμοποιείτε, ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και τους ξηρούς καρπούς στο ταχίνι.

Φτιάξτε το σιρόπι ζάχαρης:

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αυξήστε τη φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι το σιρόπι να φτάσει στο στάδιο της «μαλακής μπάλας» (περίπου 240°F σε ένα θερμόμετρο καραμέλας).

Συνδυάστε ταχίνι και σιρόπι:

  • Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό σιρόπι στο μείγμα του ταχινιού, ανακατεύοντας συνεχώς. Το μείγμα θα αρχίσει να απομακρύνεται από τα πλαϊνά του μπολ καθώς πήζει.

Φτιάξτε τον χαλβά:

  • Μεταφέρετε γρήγορα το μείγμα του χαλβά σε μια λαδόκολλα ή σε μια φόρμα της επιλογής σας. Πιέστε σταθερά προς τα κάτω για να εξαφανίσετε τυχόν θύλακες αέρα και λειάνετε το επάνω μέρος.

Ψύξτε και σερβίρετε:

  • Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, ή όλη τη νύχτα, για να δέσει εντελώς. Μόλις δέσει, βγάζετε τον χαλβά σε ένα πιάτο, τον κόβετε σε φέτες ή κύβους και σερβίρετε.
  • Η απολαυστικά εύθρυπτη υφή και η γλυκύτητα των ξηρών καρπών του χαλβά τον καθιστούν ένα μοναδικό επιδόρπιο, ιδανικό για να το απολαύσετε με τσάι ή καφέ. Ακολουθώντας αυτή την απλή συνταγή, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νόστιμη απόλαυση που αποτυπώνει την ουσία της κουζίνας της Μέσης Ανατολής ακριβώς στην κουζίνα σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα εκπληκτικά οφέλη του χαλβά για την υγεία

Μεγάλη Σαρακοστή: Πώς επιδρά η νηστεία στην υγεία μας;

Το πιο απίθανο μεσογειακό και νηστίσιμο γλυκό

Πώς η αρχαιότερη μπάρα στον κόσμο ωφελεί τον οργανισμό μας;

Πανεύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς με λίγη ζάχαρη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon