Χαλούμι συνταγή: Αυτό το πιάτο συνδυάζει την τραγανή υφή του τηγανισμένου τυριού χαλουμιού με μια ζωντανή και πικάντικη σάλτσα λαχανικών. Τέλεια ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο περίπου 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.
Αυτό το πιάτο συνδυάζει την τραγανή υφή του τηγανισμένου τυριού χαλουμιού με μια ζωντανή και πικάντικη σάλτσα λαχανικών. Τέλεια ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο περίπου 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.
Συστατικά:
Για το τηγανητό χαλούμι:
- 250 γρ τυρί χαλούμι, κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την πικάντικη σάλτσα λαχανικών:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά (κόκκινη ή κίτρινη), κομμένη σε κύβους
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες σε κύβους
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς)
- Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός (για γαρνίρισμα)
Οδηγίες:
- Ετοιμάστε το χαλούμι:
- Ξεκινήστε στεγνώνοντας τις φέτες χαλλουμιού με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία. Αυτό βοηθά στην επίτευξη τραγανής υφής κατά το τηγάνισμα.
- Τηγανίζουμε το χαλούμι:
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε στο τηγάνι τις φέτες χαλούμι σε μία στρώση. Τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Το βγάζετε από το τηγάνι και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περιττό λάδι. Καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Φτιάξτε την πικάντικη σάλτσα λαχανικών:
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για ένα ακόμη λεπτό μέχρι να μυρίσει.
- Ανακατεύουμε την πιπεριά και τα κολοκυθάκια σε κύβους. μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε μέσα τις κονσέρβες κομμένες ντομάτες, την πάπρικα, τις νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, αφήνοντάς το να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Σερβίρισμα:
- Ρίχνουμε με κουτάλι την πικάντικη σάλτσα λαχανικών στα πιάτα σερβιρίσματος και από πάνω το τηγανητό χαλούμι.
- Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό για αρωματικό τελείωμα.
Απολαύστε αυτό το υπέροχο πιάτο με ψωμί κρούστας ή με ρύζι για ένα πλήρες γεύμα! Καλή σας όρεξη!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube