Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χαλούμι συνταγή: Τηγανητό χαλούμι με πικάντικη σάλτσα λαχανικών

Χαλούμι συνταγή: Τηγανητό χαλούμι με πικάντικη σάλτσα λαχανικών

Χαλούμι συνταγή: Αυτό το πιάτο συνδυάζει την τραγανή υφή του τηγανισμένου τυριού χαλουμιού με μια ζωντανή και πικάντικη σάλτσα λαχανικών. Τέλεια ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο περίπου 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.



Αυτό το πιάτο συνδυάζει την τραγανή υφή του τηγανισμένου τυριού χαλουμιού με μια ζωντανή και πικάντικη σάλτσα λαχανικών. Τέλεια ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο περίπου 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.


Συστατικά:

Για το τηγανητό χαλούμι:

  • 250 γρ τυρί χαλούμι, κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 

 

Για την πικάντικη σάλτσα λαχανικών:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά (κόκκινη ή κίτρινη), κομμένη σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι 
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς)
  • Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός (για γαρνίρισμα)

 

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάστε το χαλούμι:
    • Ξεκινήστε στεγνώνοντας τις φέτες χαλλουμιού με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία. Αυτό βοηθά στην επίτευξη τραγανής υφής κατά το τηγάνισμα.
  2. Τηγανίζουμε το χαλούμι:
    • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
    • Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε στο τηγάνι τις φέτες χαλούμι σε μία στρώση. Τηγανίζουμε για περίπου 2-3 ​​λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
    • Το βγάζετε από το τηγάνι και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περιττό λάδι. Καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  3. Φτιάξτε την πικάντικη σάλτσα λαχανικών:
    • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
    • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για ένα ακόμη λεπτό μέχρι να μυρίσει.
    • Ανακατεύουμε την πιπεριά και τα κολοκυθάκια σε κύβους. μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    • Ρίχνουμε μέσα τις κονσέρβες κομμένες ντομάτες, την πάπρικα, τις νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, αφήνοντάς το να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Σερβίρισμα:
    • Ρίχνουμε με κουτάλι την πικάντικη σάλτσα λαχανικών στα πιάτα σερβιρίσματος και από πάνω το τηγανητό χαλούμι.
    • Γαρνίρετε με φρέσκο ​​βασιλικό ή μαϊντανό για αρωματικό τελείωμα.

Απολαύστε αυτό το υπέροχο πιάτο με ψωμί κρούστας ή με ρύζι για ένα πλήρες γεύμα! Καλή σας όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το αγαπημένο γλυκό bounty χωρίς συντηρητικά

Καρύδια: Η ιδανική επιλογή σνακ για διαρκή ενέργεια

Γιατί οι κολοκυθόσποροι θεωρούνται σύμμαχοι για την υγεία της καρδιάς;

Μια αυθεντική ιταλική συνταγή

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon