Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Βρώσιμος χρυσός: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φάτε βρώσιμο χρυσό;

Βρώσιμος χρυσός: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φάτε βρώσιμο χρυσό;

Βρώσιμος χρυσός: Υπάρχει χρυσός που μπορεί να καταναλωθεί και υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το τρόφιμο που γίνεται πλέον όλο και πιο κοινό.



Όταν οι άνθρωποι αναφέρουν τον χρυσό, η πρώτη σκέψη είναι συνήθως αυτό το πολύτιμο μέταλλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή ακριβών κοσμημάτων και αξεσουάρ. Το έχετε σκεφτεί ποτέ ως είδος φαγητού; Όσο και αν ακούγεται περίεργο, υπάρχει χρυσός που μπορεί να καταναλωθεί και υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το τρόφιμο που γίνεται πλέον όλο και πιο κοινό.


Τι είναι ο βρώσιμος χρυσός;

Ο βρώσιμος χρυσός είναι ένα είδος διατροφής πολυτελείας που συνήθως προστίθεται σε τρόφιμα για λόγους αισθητικής. Είναι κατασκευασμένο από καθαρό, πραγματικό χρυσό (συνήθως 22 έως 24 καρατίων) που έχει κοπανιστεί, τυλιχθεί και διαμορφωθεί σε φύλλο μεταφοράς φύλλου ή βρώσιμες νιφάδες χρυσού. Ο βρώσιμος χρυσός μπορεί να έρθει σε νιφάδες, φύλλα, σκόνη και έγχρωμη μορφή σπρέι. Με τα χρόνια, ο βρώσιμος χρυσός έχει χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει επιδόρπια όπως κέικ, ντόνατς και παγωτό.

Ο βρώσιμος χρυσός πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο

Η κατανάλωση χρυσού χρονολογείται από το χρόνο πριν από εκατοντάδες χρόνια. Λέγεται ότι οι άνθρωποι στον πολιτισμό της Άπω Ανατολής έτρωγαν χρυσό είτε για να καλέσουν την εύνοια των θεών τους είτε για να τους μοιάσουν, αφού οι θεοί τους ήταν φτιαγμένοι με χρυσό. Οι Ιάπωνες ήταν επίσης δημοφιλείς για τη χρήση βρώσιμου χρυσού για διακοσμήσεις φαγητού και οι Ευρωπαίοι στο Μεσαίωνα έκαναν τεράστια πάρτι με φαγητά διακοσμημένα με χρυσό.

Είναι ασφαλές για φαγητό;

Ο βρώσιμος χρυσός θεωρείται χημικά αδρανής και έχει δηλωθεί επίσημα ως μη τοξικός. Οπότε είναι σίγουρα ασφαλές για κατανάλωση.

Τι γεύση έχει;

Είναι ασφαλές να πούμε ότι ο χρυσός τρώγεται κυρίως για την αισθητική και όχι για τη γεύση. Αυτό συμβαίνει επειδή ο βρώσιμος χρυσός είναι βασικά άγευστος. Δεν έχει τη δική του γεύση και τρώγεται ως επί το πλείστον για πολυτέλεια ή για κάποια αντιληπτά οφέλη για την υγεία.

Οφέλη για την υγεία του βρώσιμου χρυσού

Λέγεται ότι ο χρυσός έρχεται με ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων, η αρθρίτιδα και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, για τον βρώσιμο χρυσό, δεν απορροφάται κατά τη διαδικασία της πέψης και ενώ είναι ασφαλές για κατανάλωση, δεν υπάρχουν διατροφικά οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την κατανάλωσή του. Τώρα είστε πιο εξοικειωμένοι με τον βρώσιμο χρυσό, θα το προσθέσετε στη διατροφή σας σύντομα;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια υπέροχη σαλάτα, ιδανική για το φθινόπωρο

Τι είναι το ημερολόγιο τροφίμων και πώς μας βοηθάει;

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να τρώμε ψάρι;

Το ιχθυέλαιο μπορεί να ωφελήσει από τον εγκέφαλο μέχρι τις αρθρώσεις

Σπόροι που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε αμέσως το λίπος στην κοιλιά!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρεμώδης σούπα μανιταριών: Η πιο γευστική σούπα για τον χειμώνα

Κρεμώδης σούπα μανιταριών: Η κρεμώδης σούπα μανιταριών είναι μια εξαιρετικά γευστική και θρεπτική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Με τα μανιτάρια να προσφέρουν μοναδική γεύση και την κρέμα να προσδίδει μια αίσθηση απαλότητας

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Close Icon