Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Βρώμη διατροφική αξία: Ποια λάθη μπορούμε να αποφύγουμε

Βρώμη διατροφική αξία: Ποια λάθη μπορούμε να αποφύγουμε

Βρώμη διατροφική αξία: Η βρώμη είναι ένα κλασικό πρωινό. Και αν έχετε την εντύπωση ότι αποτελεί ένα απλό και βαρετό γεύμα που είναι μόνο υδατάνθρακες, χρειάζεται να το ξανασκεφτείτε. Αν ξέρετε πώς να χειριστείτε τη βρώμη σωστά, μπορείτε να καταναλώσετε ένα καλά ισορροπημένο γεύμα που περιέχει την σωστή ποσότητα υδατανθράκων, πρωτεΐνης και λιπαρών, που θα σας κρατήσουν χορτασμένους και ικανοποιημένους για πολλές ώρες της ημέρας. Και επιπλέον αρκετά νόστιμο. Γι’ αυτό και χρειάζεται να γνωρίσετε κάποια συνηθισμένα «λάθη» και αποφεύγοντάς τα, μπορείτε να καταναλώσετε τη βρώμη με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Τι συμβαίνει όμως όταν παραλείπουμε το πρωινό γεύμα; 

brvmh.jpg

Ποια λάθη μπορούμε να αποφύγουμε όταν καταναλώνουμε βρώμη

  • Δεν χρησιμοποιούμε το σωστό μέγεθος πιάτου – μπολ: Ένα φλιτζάνι βρώμης αποτελεί μια υγιεινή μερίδα. Αυτή η ποσότητα περιέχει 150 περίπου θερμίδες, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες και 4 γραμμάρια φυτικές ίνες. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φάτε μόνο αυτό ως πρωινό. Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτό το μπολ με αυγά ή να προσθέσετε στο μπολ κόκκινα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
  • Προσθέτουμε μόνο νερό για να φτιάξουμε χυλό: Αν σας αρέσει η γεύση που έχει η βρώμη όταν ανακατεύεται με νερό, συνεχίστε να το φτιάχνετε. Αλλά μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με τα γαλακτοκομικά, όπως γιαούρτι και γάλα. Χρειάζεται όμως να έχετε υπόψη και τις θερμίδες που προστίθενται, οπότε και εδώ προσέχουμε λίγο την ποσότητα.
  • Δεν τη συνοδεύουμε με αρκετή πρωτεΐνη: Ετοιμάστε τη βρώμη με γάλα σόγιας, αγελαδινό ή αμυγδάλου. Προσθέστε, αν θέλετε, και σκόνη πρωτεΐνης. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε φυστικοβούτυρο και γενικά ξηρούς καρπούς και σπόρους που περιέχουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης. Για παράδειγμα, μια χούφτα αμύγδαλα περιέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνη.
  • Ανθυγιεινά συνοδευτικά προσθέτουν ζάχαρη στο γεύμα σας: Για παράδειγμα, κάποια είδη γάλακτος και κάποια γιαούρτια περιέχουν κρυφή ζάχαρη, όπως και τα αποξηραμένα φρούτα. Γι’ αυτό, χρησιμοποιήστε περισσότερο φρέσκα φρούτα και προσθέστε μία με δύο κουταλιές μέλι για να αποφύγετε τα ανθυγιεινά σάκχαρα.
  • Καταναλώνετε έναν συγκεκριμένο τύπο βρώμης που όμως περιέχει συντηρητικά και ζάχαρη: Κάποιες εταιρίες προσθέτουν αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα, δημιουργώντας ένα μείγμα έτοιμο. Όμως σε αυτά τα προϊόντα προσθέτουν επιπλέον γεύση και ζάχαρη (πολύ συχνά) ώστε να βελτιώσουν τη γεύση. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να αναζητάτε τη βρώμη στην πιο ανεπεξέργαστη μορφή.

xilos.jpg

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon