Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Βραζιλία Coxinha: Coxinha de frango για πολύ απαιτητικούς γευσιγνώστες

Βραζιλία Coxinha: Coxinha de frango για πολύ απαιτητικούς γευσιγνώστες

Βραζιλία Coxinha: Η κουζίνα της Βραζιλίας είναι ένας γευστικός συνδυασμός αφρικανικών, ασιατικών και ευρωπαϊκών επιρροών.



Η κουζίνα της Βραζιλίας είναι ένας γευστικός συνδυασμός αφρικανικών, ασιατικών και ευρωπαϊκών επιρροών. Από αλμυρά πιάτα με κρέας μέχρι γλυκά επιδόρπια, υπάρχουν πολλά να αγαπήσετε το φαγητό που προέρχεται από αυτή τη χώρα της Νότιας Αμερικής! Ευτυχώς δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στη Βραζιλία για να απολαύσετε μερικά από τα παραδοσιακά πιάτα της. Το Coxinha, γνωστό και ως coxinha de frango, είναι ένα δημοφιλές φαγητό στη Βραζιλία που μπορείτε να βρείτε όπου κι αν πάτε. 


Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο, τον κύβο μπουλονιού πουλερικών και το σκεπάζουμε με νερό περίπου 3 δάχτυλα πάνω από το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το για περίπου 25 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, απελευθερώστε προσεκτικά την πίεση του τηγανιού και μόνο μετά από αυτό, μπορείτε να ανοίξετε το τηγάνι. Αφαιρούμε το κοτόπουλο με λαβίδες και το κόβουμε με ξύλινη κουτάλα. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το βούτυρο, την πάπρικα σε σκόνη και το αλάτι.

Το αφήνουμε να βράσει. Στο μεταξύ, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο ή μια καθαρή επιφάνεια για να ζυμωθεί η ζύμη. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλήσει από το τηγάνι. Τρυπήστε τη ζύμη με το δείκτη σας για να νιώσετε αν είναι ακόμα κολλώδης. Αν ναι, μαγειρέψτε το λίγο ακόμα. Η ζύμη γίνεται σκληρή, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν θα χρειαστεί να ανακατεύετε πολύ περισσότερο από αυτό το σημείο και μετά.

Μόλις η ζύμη δεν κολλάει πια στο δάχτυλό σας, την αποσύρετε από τη φωτιά, την ισιώνετε στον βουτυρωμένο πάγκο και την αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το βραζιλιάνικο σοφρίτο ή το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, αλάτι, αλεσμένο πιπέρι και πάπρικα σε σκόνη και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Όσο περιμένετε να κρυώσει η γέμιση, ζυμώστε λίγο τη ζύμη, ώστε να είναι μεταξένια και λεία.

Θα πρέπει να είναι πιο δροσερό μέχρι τώρα, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε το μαλακωμένο τυρί κρέμα σε αυτό. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση με μια ξύλινη κουτάλα να ενσωματωθεί. Βάλτε δίπλα σας ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος για να τις βάλετε. Πάρτε μια μπάλα του γκολφ ποσότητα ζύμης στα χέρια σας και τυλίξτε την για να σχηματίσετε μια μικρή μπάλα. Στη συνέχεια, ισιώστε τη ζύμη με τους αντίχειρές σας, σαν δίσκος, ανοίγοντας τη μέση και βάλτε την γέμιση. Κλείνουμε την coxinha με τη βοήθεια του άλλου χεριού πλάθοντάς την σε σχήμα μπαστούνι ή δάκρυ αν θέλετε.

Βάλτε τη συναρμολογημένη coxinha στο πιάτο σερβιρίσματος και επαναλάβετε τα τελευταία 3 βήματα με την υπόλοιπη ζύμη. Βάλτε την ψίχα ψωμιού σε ένα πιάτο και βάλτε την δίπλα σας. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αυγό και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, βουτήξτε μια coxinha στο υγρό και ψήστε την αμέσως. Επαναλάβετε και με τις υπόλοιπες. Απολαύστε ένα καταπληκτικό φαγητό με τους αγαπημένους σας φίλους!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πέτρα στα νεφρά: Η διατροφή που προλαμβάνει την υποτροπή

Περισσότερα στοιχεία για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα που είναι επιβλαβή για τον εγκέφαλο

Τα Tweets δείχνουν τους Αμερικανούς να τρώνε πιο υγιεινά στην πανδημία

Πώς οι αλλαγές στον τρόπο ζωής επηρεάζουν την αντίσταση στην ινσουλίνη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon