Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Vegan μπριάμ: Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Vegan μπριάμ: Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Vegan μπριάμ: Η νηστεία είναι μια αφορμή για όλους μας να απολαύσουμε υγιεινά, θρεπτικά και πεντανόστιμα φαγητά όπως ένα παραδοσιακό μπριάμ.

Η απλότητα είναι η τελειότητα! Αυτή η καταπληκτική παραδοσιακή συνταγή μπριάμ είναι το λαμπρότερο παράδειγμα για το πώς η ελληνική κουζίνα παίρνει τα πιο απλά συστατικά και χωρίς καμία προσπάθεια τα μετατρέπει σε ένα πιάτο που μπορείτε να γλείφετε τα δάχτυλά σας! Είναι μία εξαιρετική επιλογή πιάτου για όσους ασπάζονται τον βιγκανισμό ή νηστεύουν λόγω των ημερών.

Δημιουργήστε το απόλυτο ελληνικό παραδοσιακό πιάτο

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε 3-4 κονσέρβες ντομάτας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες.
  • 1/2 κιλό πατάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1/2 κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 3/4 ενός φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής:

  • Για να προετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή μπριάμ, ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα λαχανικά σας. Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες. Πλύντε καλά τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και κόψτε σε φέτες 1 εκατοστού. Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε τα λαχανικά σε κομμάτια. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε σε λεπτές φέτες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πράσινες πιπεριές.
  • Για να ψήσετε το μπριάμ χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο ταψί, περίπου 30* 35 εκατοστά, έτσι ώστε τα λαχανικά να μην στρώνονται πολύ βαθιά στο εσωτερικό του ταψιού.
  • Στρώστε τον πάτο του ταψιού με κομμένες ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετήστε από πάνω τα κομμένα λαχανικά και αλατοπιπερώστε καλά. Πασπαλίστε με το κρεμμύδι και το σκόρδο και από πάνω με τις υπόλοιπες ντομάτες. Αλατοπιπερώστε καλά, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίστε με ελαιόλαδο.
  • Σκεπάζετε το μπριάμ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C (πάνω και κάτω αντιστάσεις) για 1 ½ με 2 ώρες. Ξεσκεπάστε το μπριάμ στα μισά του χρόνου μαγειρέματος και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Σερβίρετε αυτό το παραδοσιακό πιάτο μπριάμ με αλμυρή φέτα και πολύ ψωμί. Απολαύστε!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ratatouille - Το μπριάμ που θα σας μείνει αξέχαστο

Ο δεκάλογος της πολύτιμης αγκινάρας

Νηστεία: Τι πρέπει να προσέχουν οι πάσχοντες από διαβήτη και υψηλό ουρικό οξύ

Μεγάλη Σαρακοστή, ευκαιρία για αποτοξίνωση και δίαιτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon