Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Vegan μανιταρόσουπα: Πλούσια και κρεμώδης μανιταρόσουπα χωρίς γαλακτοκομικά

Vegan μανιταρόσουπα: Πλούσια και κρεμώδης μανιταρόσουπα χωρίς γαλακτοκομικά

Vegan μανιταρόσουπα: Σούπα μανιταριών με πλούσια, κρεμώδη υφή που δεν χρησιμοποιεί καθόλου γαλακτοκομικά και όμως καταφέρνει να προσφέρει μια μεστή γεύση, σε συνδυασμό με τις γήινες νότες των αποξηραμένων μανιταριών.


Η καλύτερη εποχή για σούπα έφτασε και φέτος θα προσθέσετε αυτή τη συνταγή στην εβδομαδιαία εναλλαγή σας. Και ναι, είναι κρεμώδης χωρίς όμως να χρησιμοποιεί γαλακτοκομικά! Αυτή η κρεμώδης υφή του και η βαθιά γεύση μανιταριού που ενισχύεται από τα αποξηραμένα μανιτάρια θα σας δελεάσουν όλο το χρόνο να την φτιάξετε.  

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να την φτιάξουμε, είναι:

 Για τα κρουτόν

  •  2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  •  2 φέτες ψωμί με προζύμι, χωρίς την κόρα, κομμένες σε μικρά κυβάκια. 

Για τη σούπα

  •  30-50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  •  2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  •  2 κιλά μανιτάρια cremini κομμένα σε φέτες
  •  2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  1/2 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 χούφτα φρέσκο ​​θυμάρι, δεμένο με σπάγκο κουζίνας
  •  1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  •  1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ζωμός λαχανικών
  •  1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
  •  1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, συν περισσότερο για γεύση
  •  1 κουταλιά της σούπας λευκό ρύζι
  •  2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  •  2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση για τα κρουτόν:

  • Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε τους κύβους ψωμιού και τους ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά.  
  • Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο για να γαρνίρουμε τη σούπα με αργότερα.

Εκτέλεση για την σούπα:

  • Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια: Βάζουμε ένα μπρίκι με νερό να βράσει. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι και τα σκεπάζουμε με βραστό νερό. Μουλιάζουμε για 20 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο πάνω από ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τα μανιτάρια πάνω στη σίτα για να στραγγίξουν τα υγρά τους. 
  • Σε αυτό το νερό που έμεινε στο μπολ, προσθέστε επιπλέον νερό, εάν χρειάζεται, για να γίνει 4 φλιτζάνια. Αφήστε το στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το λάδι.  
  • Μόλις ζεσταθεί το λάδι και γυαλίσει, προσθέστε τα μανιτάρια cremini σε φέτες.
  • Μαγειρέψτε τα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί μέρος του υγρού.  
  • Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, τη σάλτσα σόγιας και τα στραγγισμένα μανιτάρια πορτσίνι.  
  • Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας και πάλι για 20 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, το υγρό που στραγγιξε από τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.  
  • Ρυθμίστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ώστε να σιγοβράσει. 
  • Αφήστε το να βράσει για 20 λεπτά ακόμα, με ανοιχτό καπάκι και αφού αφαιρέσετε το θυμάρι. 
  •  Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να κάνετε τη σούπα βελουτέ. 
  • Βάλτε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με κρουτόν και σχοινόπρασο. 

Έτοιμο το πιάτο σας!! Χειμωνιάτικο, ελαφρύ και υπέροχο! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

Gourmet μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια

Ετοιμάζουμε αλμυρό strudel μανιταριών

Το σημερινό δείπνο έχει νηστίσιμη τάρτα μανιταριών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon