Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Vegan dinner: Ετοιμάστε πιλάφι με ψητό κουνουπίδι για δείπνο

Vegan dinner: Ετοιμάστε πιλάφι με ψητό κουνουπίδι για δείπνο

Vegan dinner: Για να πετύχετε μια διατροφικά πλήρη vegan δίαιτα θα πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερα δημητριακά, φασόλια και λαχανικά στα γεύματά σας.



Το μαγείρεμα νόστιμου φαγητού μπορεί να αλλάξει τον κόσμο ένα γεύμα τη φορά. Για να πετύχετε μια διατροφικά πλήρη vegan δίαιτα θα πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερα δημητριακά, φασόλια και λαχανικά στα γεύματά σας. Αλλά τι είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως για αρχή; Και με τι μπορείτε να τα μαγειρέψετε; Μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμα και εύκολα πιάτα με βασικά προϊόντα, όπως δημητριακά, φασόλια, ριζώδη λαχανικά, πράσινα λαχανικά, φύκια και τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. Το πιλάφι εδώ είναι εξαιρετικά απλό και νόστιμο, ιδανικό για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο.


Κουσκούς πιλάφι με ψητό κουνουπίδι & κουκουνάρι

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 60 ml (1/4 φλιτζάνι) ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 250 g (1 φλιτζάνι) κουσκούς
  • θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο στη μέση κατά μήκος και μετά κομμένο σε μισά φεγγάρια πάχους 1 εκ.
  • ματσάκι μαϊντανό (περίπου 70 γρ.), ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 100 γρ. μαύρες ελιές, χοντροκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Οδηγίες παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε ένα ταψί και ρίξτε το ελαιόλαδο από πάνω. Πασπαλίζουμε με το χοντρό θαλασσινό αλάτι και πασπαλίζουμε με άφθονο μαύρο πιπέρι. Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήνετε για 30 με 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Για να φτιάξετε το κουσκούς, βάλτε 350 ml νερό να βράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα. Τοποθετήστε το κουσκούς, 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι, άφθονη ποσότητα μαύρου πιπεριού και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια σαλατιέρα. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να κατανείμετε ομοιόμορφα το λάδι στο κουσκούς και, στη συνέχεια, ρίξτε το βραστό νερό – θα πρέπει να είναι λίγο υψηλότερο από το ύψος του κουσκούς. Καλύψτε το μπολ με ένα πιάτο ή καπάκι και στη συνέχεια αφήστε το στον ατμό για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και αφρατέψτε ελαφρά τους κόκκους με το πιρούνι.

  • Ζεσταίνουμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κουκουνάρι και τη φρυγανιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν και ρυθμίζοντας τη φωτιά αν χρειάζεται, για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε αμέσως τα κουκουνάρια σε ένα μικρό μπολ.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τον μαϊντανό και σοτάρετε για 1 με 2 λεπτά, στη συνέχεια αλατοπιπερώστε με 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και ένα γενναιόδωρο τρίψιμο μαύρο πιπέρι. Τα κολοκυθάκια πρέπει να είναι γυαλιστερά και ακόμα τραγανά.
  • Προσθέστε το καβουρδισμένο κουνουπίδι, το κουκουνάρι, τα κολοκυθάκια και τον μαϊντανό, το γλυκό καλαμπόκι, τις μαύρες ελιές, το χυμό λεμονιού και καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η σελινόριζα και γιατί οφείλετε να την εντάξετε στην διατροφή σας

Veganuary: Μετάβαση σε φυτική διατροφή για το νέο έτος

Το Umami κλειδί για να κάνετε ένα χορτοφαγικό δείπνο να θυμίζει Χριστούγεννα

Vegan burger: Ετοιμάστε το καλύτερο χορτοφαγικό μπιφτέκι

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon