Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Vegan: Δημιουργήστε σπιτική συνταγή σεϊτάν για εσάς που προτιμάτε την υγιεινή διατροφή

Vegan: Δημιουργήστε σπιτική συνταγή σεϊτάν για εσάς που προτιμάτε την υγιεινή διατροφή

Vegan: Αυτή η σπιτική συνταγή σεϊτάν που χρησιμοποιεί αλεύρι γλουτένης παρέχει μια εύκολη και οικονομική διαδρομή για μια εξαιρετική φυτική πρωτεΐνη DIY.



Αυτή η σπιτική συνταγή σεϊτάν που χρησιμοποιεί αλεύρι γλουτένης παρέχει μια εύκολη και οικονομική διαδρομή για μια εξαιρετική φυτική πρωτεΐνη DIY. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τον οδηγό βήμα προς βήμα σε αυτήν την ανάρτηση για το πώς να φτιάξετε το σεϊτάν. Θα βρείτε επίσης έναν σύνδεσμο προς μια συλλογή από νόστιμες vegan συνταγές για τη χρήση του.


Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζωτικής σημασίας αλεύρι γλουτένης σίτου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά, προαιρετικά
  • 1 έως 2 κουταλιές της σούπας μείγμα καρυκευμάτων ή μπαχαρικών (καλές επιλογές: καρυκεύματα
  • για μπάρμπεκιου, μπαχαρικά για βέγκαν πουλερικά ή μπαχαρικά), προαιρετικά

ΖΩΜΟΣ

  • Νερό
  • 1 μεγάλο ή 2 κύβους κανονικού μεγέθους μπουγιόν λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 έως 4 φέτες φρέσκο τζίντζερ ή μια καλή συμπίεση εμφιαλωμένου τζίντζερ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Συνδυάστε τη σάλτσα σόγιας με 1 φλιτζάνι νερό σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε.
  • Συνδυάστε το αλεύρι γλουτένης, το μπέικιν πάουντερ και το προαιρετικό μείγμα μαγιάς και/ή καρυκευμάτων σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξης.
  • Προσθέστε σταδιακά το υγρό για να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη, ανακατεύοντας στην αρχή με ένα κουτάλι και στη συνέχεια δουλεύοντας μαζί με τα χέρια σας. Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγο περισσότερο νερό. Θέλετε να βρέχονται όλα τα ξηρά υλικά, φροντίζοντας παράλληλα η ζύμη να παραμένει σφιχτή.
  • Γυρίστε σε μια αλευρωμένη σανίδα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον αλεύρι γλουτένης για αυτό) και ζυμώστε για 2 έως 3 λεπτά. Δεν πρόκειται να είναι εντελώς ομαλή, αλλά πραγματικά λειτουργεί!
  • Επιστρέψτε τη ζύμη σε ένα από τα μπολ που χρησιμοποιήσατε και στη συνέχεια σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, γεμίστε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με νερό περίπου τα 2/3 της σούπας. Προσθέτουμε τους κύβους του μπουγιόν και το τζίντζερ. Ξεκινήστε τη θέρμανση.
  • Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζετε σε δύο πάνω κάτω ίσα κομμάτια και τραβάτε σε μακρόστενα καρβέλια σε σχήμα μινιατούρας γαλλικού ψωμιού. Αυτή η ζύμη δεν είναι εύκολη στη χρήση. τείνει να επανέρχεται σε ό,τι σχήμα έχει, αλλά κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς — θα βγει μια χαρά!

  • Με ένα κοφτερό, οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε κάθε τμήμα της ζύμης σταυρωτά σε φέτες πάχους όχι μεγαλύτερου από 1/2 ίντσας. ή, μπορείτε να κόψετε τυχαία μικρά κομμάτια με ψαλίδι κουζίνας.
  • Όταν το νερό έρθει σε αργή βράση, ρίξτε απαλά σε κάθε φέτα ζύμης. Μέσα σε λίγα λεπτά, η ζύμη θα φουσκώσει και θα μοιάζει σαν να απειλεί να ξεφύγει από την κατσαρόλα!
  • Σιγοβράζετε απαλά και σταθερά για 30 λεπτά. Βγάλτε κομμάτια σεϊτάν για να τα χρησιμοποιήσετε σε συνταγές (συνήθως περίπου το ένα τρίτο έως το μισό της ποσότητας που παρασκευάζεται με αυτή τη συνταγή είναι αυτό που χρειάζεστε για μια μέση συνταγή). Τοποθετήστε το σε ένα πιάτο ή ξύλο κοπής μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε και μετά κόψτε σε μικρότερες φέτες ή κομμάτια, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Λόγοι για να τρώτε συχνά καρύδα

1 στα 5 παιδιά υποφέρουν από διαταραχές διατροφής

Ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές που βοηθούν με την δυσκοιλιότητα;

Συμβουλές υγιεινής μαγειρικής και προτάσεις συνταγών

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Λαχανικά: Η φυσική λύση για υγιές σώμα και μυαλό

Λαχανικά: Τα λαχανικά αποτελούν βασικό στοιχείο μιας υγιεινής διατροφής, καθώς παρέχουν πλήθος βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών που υποστηρίζουν την υγεία του οργανισμού.

Καφές: Αυτό είναι το πιο υγιεινό είδος καφέ

Καφές: Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο, και η κατανάλωσή του συνδέεται με αρκετά οφέλη για την υγεία, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τύποι καφέ που διαφέρουν ως προς τη θρεπτική τους αξία

Η σούπα που θα σώσει το ανοσοποιητικό σας

Σούπα τζίντζερ καρότο: Η σούπα καρότου με τζίντζερ είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το τζίντζερ προσφέρει μια υπέροχη γεύση και ζεστασιά στη σούπα, ενώ τα καρότα είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Close Icon