Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Vegan: Δημιουργήστε σπιτική συνταγή σεϊτάν για εσάς που προτιμάτε την υγιεινή διατροφή

Vegan: Δημιουργήστε σπιτική συνταγή σεϊτάν για εσάς που προτιμάτε την υγιεινή διατροφή

Vegan: Αυτή η σπιτική συνταγή σεϊτάν που χρησιμοποιεί αλεύρι γλουτένης παρέχει μια εύκολη και οικονομική διαδρομή για μια εξαιρετική φυτική πρωτεΐνη DIY.


Αυτή η σπιτική συνταγή σεϊτάν που χρησιμοποιεί αλεύρι γλουτένης παρέχει μια εύκολη και οικονομική διαδρομή για μια εξαιρετική φυτική πρωτεΐνη DIY. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει τον οδηγό βήμα προς βήμα σε αυτήν την ανάρτηση για το πώς να φτιάξετε το σεϊτάν. Θα βρείτε επίσης έναν σύνδεσμο προς μια συλλογή από νόστιμες vegan συνταγές για τη χρήση του.

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζωτικής σημασίας αλεύρι γλουτένης σίτου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά, προαιρετικά
  • 1 έως 2 κουταλιές της σούπας μείγμα καρυκευμάτων ή μπαχαρικών (καλές επιλογές: καρυκεύματα
  • για μπάρμπεκιου, μπαχαρικά για βέγκαν πουλερικά ή μπαχαρικά), προαιρετικά

ΖΩΜΟΣ

  • Νερό
  • 1 μεγάλο ή 2 κύβους κανονικού μεγέθους μπουγιόν λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 έως 4 φέτες φρέσκο τζίντζερ ή μια καλή συμπίεση εμφιαλωμένου τζίντζερ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Συνδυάστε τη σάλτσα σόγιας με 1 φλιτζάνι νερό σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε.
  • Συνδυάστε το αλεύρι γλουτένης, το μπέικιν πάουντερ και το προαιρετικό μείγμα μαγιάς και/ή καρυκευμάτων σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξης.
  • Προσθέστε σταδιακά το υγρό για να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη, ανακατεύοντας στην αρχή με ένα κουτάλι και στη συνέχεια δουλεύοντας μαζί με τα χέρια σας. Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγο περισσότερο νερό. Θέλετε να βρέχονται όλα τα ξηρά υλικά, φροντίζοντας παράλληλα η ζύμη να παραμένει σφιχτή.
  • Γυρίστε σε μια αλευρωμένη σανίδα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον αλεύρι γλουτένης για αυτό) και ζυμώστε για 2 έως 3 λεπτά. Δεν πρόκειται να είναι εντελώς ομαλή, αλλά πραγματικά λειτουργεί!
  • Επιστρέψτε τη ζύμη σε ένα από τα μπολ που χρησιμοποιήσατε και στη συνέχεια σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, γεμίστε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με νερό περίπου τα 2/3 της σούπας. Προσθέτουμε τους κύβους του μπουγιόν και το τζίντζερ. Ξεκινήστε τη θέρμανση.
  • Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζετε σε δύο πάνω κάτω ίσα κομμάτια και τραβάτε σε μακρόστενα καρβέλια σε σχήμα μινιατούρας γαλλικού ψωμιού. Αυτή η ζύμη δεν είναι εύκολη στη χρήση. τείνει να επανέρχεται σε ό,τι σχήμα έχει, αλλά κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς — θα βγει μια χαρά!

  • Με ένα κοφτερό, οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε κάθε τμήμα της ζύμης σταυρωτά σε φέτες πάχους όχι μεγαλύτερου από 1/2 ίντσας. ή, μπορείτε να κόψετε τυχαία μικρά κομμάτια με ψαλίδι κουζίνας.
  • Όταν το νερό έρθει σε αργή βράση, ρίξτε απαλά σε κάθε φέτα ζύμης. Μέσα σε λίγα λεπτά, η ζύμη θα φουσκώσει και θα μοιάζει σαν να απειλεί να ξεφύγει από την κατσαρόλα!
  • Σιγοβράζετε απαλά και σταθερά για 30 λεπτά. Βγάλτε κομμάτια σεϊτάν για να τα χρησιμοποιήσετε σε συνταγές (συνήθως περίπου το ένα τρίτο έως το μισό της ποσότητας που παρασκευάζεται με αυτή τη συνταγή είναι αυτό που χρειάζεστε για μια μέση συνταγή). Τοποθετήστε το σε ένα πιάτο ή ξύλο κοπής μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε και μετά κόψτε σε μικρότερες φέτες ή κομμάτια, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 Λόγοι για να τρώτε συχνά καρύδα

1 στα 5 παιδιά υποφέρουν από διαταραχές διατροφής

Ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές που βοηθούν με την δυσκοιλιότητα;

Συμβουλές υγιεινής μαγειρικής και προτάσεις συνταγών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon