Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Vegan: Δημιουργήστε αυτά τα vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

Vegan: Δημιουργήστε αυτά τα vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

Vegan: Δοκιμάστε μια vegan εκδοχή κεφτέδων, φτιαγμένη με μανιτάρια, βρώμη και μαύρα φασόλια και από πάνω μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας. Σερβίρουμε με σπαγγέτι ή πολέντα.

Η Τσικνοπέμπτη πέρασε και οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν συνταγές, οι οποίες είτε θα είναι ελαφριές είτε δεν θα περιλαμβάνουν κρέας. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε ότι τα vegan κεφτεδάκια αποτελούν μία ιδανική επιλογή που θα την εκτιμήσουν πολλοί!

Vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

Συστατικά συνταγής:

  • 30 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 x 400 g μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 50 γρ βρώμη σε ρολό
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανό ρύζι miso
  • 50 γρ φρέσκια φρυγανιά
  • σπαγγέτι ή μαλακή πολέντα, για σερβίρισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Μικρή πρέζα νιφάδες τσίλι
  • 2 x 400 g κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • ½ μικρό μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ρίξτε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε ένα μπολ και καλύψτε με βραστό νερό. Αφήστε να μουλιάσει για 20 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2

Στο μεταξύ ζεσταίνετε ένα τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και την πάπρικα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
ΒΗΜΑ 3

Ρίξτε τα μαύρα φασόλια και τη βρώμη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε ένα χοντρό, ανάγλυφο μείγμα. Ρίξτε τα φασόλια σε ένα μπολ ανάμειξης και ανακατέψτε μέσα από το μείγμα miso, τη φρυγανιά και το μαγειρεμένο κρεμμύδι. Σουρώνετε και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια πορτσίνι και τα προσθέτετε. Αλατοπιπερώνετε και τυλίγετε σε 12 μπάλες και αφήνετε στο ψυγείο όσο φτιάχνετε τη σάλτσα.


ΒΗΜΑ 4

Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ανακατεύετε με τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε για γεύση. Σιγοβράζετε ακάλυπτα για 20 λεπτά.
ΒΗΜΑ 5

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι για τους κεφτέδες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις μπάλες και τηγανίστε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Μεταφέρετε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 12 λεπτά.
ΒΗΜΑ 6

Προσθέστε τα ψημένα κεφτεδάκια στο τηγάνι με τη σάλτσα και ρίξτε τα όλα να επικαλυφθούν και στη συνέχεια πασπαλίστε με τον βασιλικό. Σερβίρετε με μακαρόνια ή απαλή πολέντα.

Καλή όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

7 συμβουλές για να αναζωπυρώσετε την απώλεια λίπους

5 τροφές που αξίζει να εντάξετε στη νηστεία σας

Συνταγή με γεμιστές πιπεριές για περιόδους νηστείας

Γιατί πρέπει να εντάξουμε τα αμύγδαλα στη διατροφή μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon