Vegan cookies: Θρεπτικά και υπέροχα, που θα γίνουν ανάρπαστα. Μπορείτε να τα δίνετε ακόμα και στο σχολείο στα μεγαλύτερα παιδιά, αφού είναι πολύ χορταστικά και θα τα γεμίζουν ενέργεια.
Η σημερινή μας vegan συνταγή είναι ό,τι πρέπει για τις νυχτερινές αλλά και γενικώς, για τις λιγούρες, για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αφού δεν έχουν καθόλου ζάχαρη, είναι φτιαγμένη από αγνά υλικά και
είναι φυσικά ό,τι καλύτερο για τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά! Θα σας καθοδηγήσουμε λοιπόν,
για να φτιάξετε μία υπέροχη συνταγή μπισκότων με βρόμη, σταφίδες και αμύγδαλα. Θρεπτικά και υπέροχα, που θα γίνουν ανάρπαστα. Μπορείτε να τα δίνετε ακόμα και στο σχολείο στα μεγαλύτερα παιδιά, αφού είναι πολύ χορταστικά και θα τα γεμίζουν ενέργεια.
Υλικά:
- 150 γρ. βρώμη (περίπου 2 1/2 φλυτζάνια)
- 150 γρ. ταχίνι
- 150 γρ. μέλι (περίπου 15 κ.σ)
- 1 κ.γ κανέλα
- 50γρ σταφίδες ή λιγότερο (δείτε με το μάτι)
- 50 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα
Οδηγίες παρασκευής
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ ή μια λεκάνη.
- Στη συνέχεια παίρνουμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και αφού το πλάσουμε σε σχήμα ρολού, τυλίγουμε με τη μεμβράνη ή το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- Όσο έχουμε το μείγμα μας στην κατάψυξη, μπορούμε να βάλουμε να προθερμαίνεται ο φούρνος μας στους 170 βαθμούς.
- Αφού περάσουν τα 10 λεπτά βγάζουμε το μείγμα απο την κατάψυξη, ξεδιπλώνουμε το ρολό και το κόβουμε σε ίσα κομμάτια.
- Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κουλούρι και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με χαρτί
ψησίματος. - Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτάκια. Δεν χρειάζεται παραπάνω χρόνο, γιατί μετά καίγονται. Μόλις δείτε τα μπισκότα μας να έχουν χρυσαφίσει είναι έτοιμα.
- Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν. Πριν κρυώσουν τα μπισκότα μας, είναι ακόμα μαλακά και εύπλαστα, για αυτό θέλει να τα αφήσετε να κρυώσουν καλά πριν τα μετακινήσετε, μην διαλυθούν.
Μόλις λοιπόν κρυώσουν, απολαμβάνετε χωρίς τύψεις, αυτή την υγιεινή λιχουδιά! Φυσικά, μπορείτε αντί για σταφίδες, αν δεν σας αρέσουν, να χρησιμοποιήσετε γκότζι μπέρι ή ακόμα και σταγόνες σοκολάτες! Όπως σας αρέσουν καλύτερα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube