Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Βακαλάος μαγειρική: Πώς να μαγειρέψετε βακαλάο στην πιο νόστιμη εκδοχή του;

Βακαλάος μαγειρική: Πώς να μαγειρέψετε βακαλάο στην πιο νόστιμη εκδοχή του;

Βακαλάος μαγειρική: Το μαγείρεμα της βακαλάου στην τελειότητα περιλαμβάνει τη χρήση φρέσκου, υψηλής ποιότητας ψαριού και την ενίσχυση της φυσικής του γεύσης με απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές.


Το μαγείρεμα της βακαλάου στην τελειότητα περιλαμβάνει τη χρήση φρέσκου, υψηλής ποιότητας ψαριού και την ενίσχυση της φυσικής του γεύσης με απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές. Δείτε πώς να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο με βακαλάο.

Συστατικά

  • 4 φιλέτα βακαλάου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι (ξεφλουδισμένο και χυμό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι ή δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Παρασκευή

Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για ομοιόμορφο μαγείρεμα της βακαλάου, εξασφαλίζοντας μια υγρή και ξεφλουδισμένη υφή.

Αλατοπιπερώστε το ψάρι: Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο θυμάρι ή δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Τρίψτε αυτό το μείγμα γενναιόδωρα και στις δύο πλευρές των φιλετών βακαλάου. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15-20 λεπτά να απορροφηθούν οι γεύσεις.

Ψήσιμο

Ετοιμάζουμε το ταψί: Αλείφουμε ελαφρά ένα ταψί με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε μια στρώση.

Ψήστε το βακαλάο: Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι και να είναι αδιαφανές στο κέντρο.

Αλείφουμε με βούτυρο: Στα μισά του ψησίματος, λιώνουμε το ανάλατο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα για να προσδώσουν πλούτο και να διατηρηθούν υγρά.

Pan-Seared

Ζεσταίνουμε το τηγάνι: Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Σοτάρετε τα φιλέτα: Τοποθετήστε τα φιλέτα στο ζεστό τηγάνι. Μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσοκαφέ κρούστα και να ψηθούν.

Φινίρισμα με βούτυρο: Προσθέστε το ανάλατο βούτυρο στο τηγάνι το τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος, ρίχνοντας με κουταλιά το λιωμένο βούτυρο πάνω από τα φιλέτα.

Πρόσθετες βελτιώσεις γεύσης

Σάλτσα λευκού κρασιού: Φτιάξτε μια γρήγορη σάλτσα τηγανιού προσθέτοντας στο τηγάνι μια βουτιά λευκό κρασί, λίγο ακόμα χυμό λεμονιού και λίγη κάπαρη μετά το σοτάρισμα του ψαριού. Μειώστε ελαφρώς τη σάλτσα και περιχύστε.
Κρεβάτι λαχανικών: Σερβίρετε σε ένα κρεβάτι με σοταρισμένο σπανάκι, σπαράγγια ή ψητά ντοματίνια για να συμπληρώσετε τη γεύση του ψαριού.

Σερβίρισμα

Γαρνίρουμε και σερβίρουμε: Μεταφέρουμε το μαγειρεμένο ψάρι σε πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού στο πλάι. Για ένα πλήρες γεύμα, συνδυάστε το ψάρι με μια φρέσκια σαλάτα, ρύζι πιλάφι ή ψητά λαχανικά.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να προετοιμάσετε ένα ψάρι που είναι γευστικό, τρυφερό και σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Είτε ψημένο είτε στο τηγάνι, αυτό το ευέλικτο ψάρι θα αποτελέσει μια φανταστική και κομψή προσθήκη στη γευστική σας εμπειρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΕΚΕ 25η Μαρτίου: Ανακοίνωση για την προστασία των καταναλωτών κατά την αναγνώριση γνήσιου μπακαλιάρου

Ποια ψάρια έχουν γεύση που μοιάζει με κρέας;

10 καλύτερες τροφές για άπαχη πρωτεΐνη

Η τέλεια συνταγή για την 25η Μαρτίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την διαισθητική διατροφή

Διαισθητική διατροφή: Το διαισθητικό φαγητό είναι μια απελευθερωτική και σκόπιμη προσέγγιση για όσους θέλουν να αφήσουν πίσω τους αυστηρές δίαιτες και να έχουν θετική σχέση με το φαγητό και το σώμα τους.

Τι πρέπει να προσέξετε στο πράσινο τσάι

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τα οφέλη του για την υγεία – από την ενίσχυση του μεταβολισμού μέχρι τη βελτίωση της συγκέντρωσης. Όμως, όσο ωφέλιμο κι αν είναι

Close Icon