Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Βάφλα συνταγή: Πώς να φτιάξετε την τέλεια βάφλα;

Βάφλα συνταγή: Πώς να φτιάξετε την τέλεια βάφλα;

Βάφλα συνταγή: Το να φτιάξετε τις δικές σας βάφλες στο σπίτι είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα κλασικό αγαπημένο πρωινό.


Το να φτιάξετε τις δικές σας βάφλες στο σπίτι είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να απολαύσετε ένα κλασικό αγαπημένο πρωινό. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε τέλειες, αφράτες βάφλες από την αρχή.

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 3/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι ή λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε το σίδερο για βάφλες:

Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αυτό διασφαλίζει ότι οι βάφλες σας μαγειρεύονται ομοιόμορφα και επιτυγχάνουν το επιθυμητό επίπεδο τραγανότητας.

2. Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αυτό βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή των διογκωτικών παραγόντων και αποτρέπει τους σβόλους.

3. Συνδυάστε υγρά συστατικά:

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέστε το γάλα, το φυτικό λάδι (ή το λιωμένο βούτυρο) και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.

4. Αναμείξτε υγρά και ξηρά συστατικά:

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Το κουρκούτι πρέπει να είναι ελαφρώς σβολιασμένο. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε σκληρές βάφλες.

5. Μαγειρέψτε τις βάφλες:

Αλείφουμε ελαφρά την προθερμασμένη σίδερο βάφλας με αντικολλητικό σπρέι ή λίγο φυτικό λάδι. Ρίξτε τη ζύμη στο κέντρο της βάφλας. Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα ή μια μεζούρα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή.
Κλείνουμε το σίδερο για βάφλα και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, συνήθως για περίπου 3-5 λεπτά, μέχρι η βάφλα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

6. Σερβίρετε και απολαύστε:

Αφαιρούμε προσεκτικά τη βάφλα από το σίδερο και την τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε αμέσως με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις όπως βούτυρο, σιρόπι, φρέσκα φρούτα, σαντιγί ή ξηρούς καρπούς.

Συμβουλές για τέλειες βάφλες:

Μην ανακατεύετε υπερβολικά: Για να διατηρήσετε τις βάφλες ελαφριές και αέρινες, ανακατέψτε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Διατηρήστε ζεστές: Εάν κάνετε πολλές παρτίδες, διατηρήστε τις μαγειρεμένες βάφλες ζεστές σε χαμηλό φούρνο περίπου 95°C) σε ένα ταψί μέχρι να είναι έτοιμες να τις σερβίρετε.
Freeze Extras: Οι βάφλες παγώνουν καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τα τοποθετούμε σε μία στρώση σε ένα ταψί για να παγώσουν. Μόλις παγώσουν, τα μεταφέρουμε σε σακούλα κατάψυξης. Ξαναζεσταίνετε σε τοστιέρα ή φούρνο.

Παραλλαγές:

Βάφλες βουτυρογάλακτος: Αντικαταστήστε το κανονικό γάλα με βουτυρόγαλα για μια πικάντικη γεύση και τρυφερή υφή.
Βάφλες ολικής αλέσεως: Χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής αλέσεως αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις για μια πιο υγιεινή επιλογή.
Προσθήκες γεύσης: Προσθέστε κανέλα, μοσχοκάρυδο ή κομματάκια σοκολάτας στο κουρκούτι για μια γευστική ανατροπή.

 

 

Το να φτιάξετε τις δικές σας βάφλες είναι μια διασκεδαστική και ανταποδοτική διαδικασία που επιτρέπει την ατελείωτη προσαρμογή. Με αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκες, σπιτικές βάφλες που είναι τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά, ιδανικές για κάθε πρωινό ή brunch.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με γλυκό τρόπο τις πολύ ώριμες μπανάνες;

Ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή επιδόρπια στον κόσμο;

5 υγιεινά επιδόρπια για την επιθυμία σας για γλυκό

Δημιουργήστε ένα απολαυστικό πρωινό με βασική συνταγή τη βάφλα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon