Τζατζίκι: Αυτό το σπιτικό ντιπ τζατζίκι είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία στην επόμενη συγκέντρωση ή γεύμα σας.
Το ντιπ Τζατζίκι είναι ένα δροσιστικό και γευστικό ελληνικό καρύκευμα που παρασκευάζεται με γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο, χυμό λεμονιού και φρέσκα βότανα. Αυτό το ευέλικτο ντιπ είναι τέλειο για σερβίρισμα με ψητά κρέατα, λαχανικά, πίτα ή ως επικάλυψη για γύρο και τυλιχτά. Ακολουθεί μια νόστιμη συνταγή για ντιπ για τζατζίκι που είναι εύκολο να γίνει και γεμίζει με μεσογειακές γεύσεις:
Συστατικά:
1 αγγλικό αγγούρι, τριμμένο
2 φλιτζάνια απλό ελληνικό γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Οδηγίες:
1. Ετοιμάστε το αγγούρι:
Πλένουμε το αγγούρι και κόβουμε τις άκρες. Χρησιμοποιώντας ένα κουτί τρίφτη ή επεξεργαστή τροφίμων, τρίψτε το αγγούρι. Τοποθετήστε το τριμμένο αγγούρι σε ένα λεπτό σουρωτήρι ή τρυπητό πάνω από ένα μπολ. Πασπαλίστε με μια πρέζα αλάτι και αφήστε το να καθίσει για περίπου 10-15 λεπτά για να στραγγίξει η υπερβολική υγρασία.
2. Πιέστε την υπερβολική υγρασία:
Αφού στραγγίσει το αγγούρι, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία. Θέλετε το αγγούρι να είναι όσο πιο στεγνό γίνεται για να μην γίνει νερουλό το τζατζίκι.
3. Ανακατέψτε το γιαούρτι και το σκόρδο:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελληνικό γιαούρτι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
4. Προσθέστε χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο:
Προσθέστε το φρέσκο χυμό λεμονιού και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
5. Ενσωματώστε αγγούρι και βότανα:
Προσθέστε απαλά το τριμμένο αγγούρι, τον ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο και τον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (αν χρησιμοποιείτε) στο μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
6. Αλατοπιπερώστε τη γεύση:
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση το ντιπ τζατζίκι. Προσαρμόστε το καρύκευμα όπως χρειάζεται, προσθέτοντας περισσότερο χυμό λεμονιού ή βότανα αν θέλετε.
7. Ψύξτε και σερβίρετε:
Μεταφέρουμε το ντιπ τζατζίκι σε ένα μπολ σερβιρίσματος και το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να ενωθούν οι γεύσεις. Πριν το σερβίρετε, γαρνίρετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά αν θέλετε. Σερβίρετε παγωμένο με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά όπως πίτα, λαχανικά ή ψητά κρέατα.
8. Απολαύστε:
Βουτήξτε, απλώστε ή βάλτε το τζατζίκι στα αγαπημένα σας πιάτα και απολαύστε τις δροσιστικές γεύσεις αυτού του κλασικού ελληνικού καρυκεύματος!
Αυτό το σπιτικό ντιπ τζατζίκι είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία στην επόμενη συγκέντρωση ή γεύμα σας. Με την κρεμώδη υφή, την πικάντικη γεύση και το τραγανό αγγούρι, είναι το τέλειο συμπλήρωμα σε μια ποικιλία από πιάτα και κουζίνες. Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή για να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις, προσαρμόζοντας την ποσότητα του σκόρδου, του χυμού λεμονιού ή των βοτάνων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube