Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τυρί κολοκύθια: Φτιάχνοντας τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια στον φούρνο με ελάχιστα υλικά!

Τυρί κολοκύθια: Φτιάχνοντας τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια στον φούρνο με ελάχιστα υλικά!

Τυρί κολοκύθια: Αυτή η διασκεδαστική συνταγή είναι εύκολη να γίνει ακόμα και για τους νέους επίδοξους σεφ.


Αυτή η διασκεδαστική συνταγή είναι εύκολη να γίνει ακόμα και για τους νέους επίδοξους σεφ, εφόσον μπορούν να την προετοιμάσουν με λίγη βοήθεια από έναν ενήλικα. Για να φτιάξετε αυτό το λαχανικό, αφήστε έξω την παρμεζάνα και προσθέστε απλά και υγιεινά υλικά που θα λατρέψετε.

Τα συστατικά  που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1 μέτριο κολοκυθάκι, μήκους περίπου 8 εκατοστών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Ο τρόπος παρασκευής τους δεν είναι δύσκολος και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια. Σε κάθε μισό πόντο κατά μήκος των κολοκυθιών, κόβετε τα κολοκυθάκια καθ’ όλο το μήκος τους, αλλά μην τα κόψετε μέχρι κάτω. Θα πρέπει να μοιάζει σαν το κολοκυθάκι να είναι κομμένο σε φέτες αλλά όλες οι φέτες είναι ακόμα ενωμένες στο κάτω μέρος. Έπειτα στεγνώστε απαλά τα κολοκυθάκια με μια χαρτοπετσέτα. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να το τυλίξετε εντελώς γύρω του. Περιχύνετε τα κολοκύθια από την κορυφή τους με ελαιόλαδο. Συνεχίζοντας, πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού. Τυλίγουμε τα κολοκυθάκια σε αλουμινόχαρτο και τα πιέζουμε κλειστά. Το απλώνουμε σε ένα ταψί. Ψήνετε για 30 έως 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια όταν τα τρυπάτε με ένα πιρούνι. το επόμενο βήμα είναι να τα βγάλετε από το φούρνο και να ανοίξετε το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί τα κολοκυθάκια και αφήστε το αλουμινόχαρτο ανοιχτό. Ξαναβάζουμε τα κολοκυθάκια στο φούρνο για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει λίγο. μην ξεχνάτε ότι αυτό το φαγητό σερβίρετε ζεστό, άρα από την ώρα που θα το βγάλετε μην επιτρέψετε να περάσει πολύ ώρα μέχρι να το φάτε.

Είναι ένα υπέροχο και πεντανόστιμο φαγητό που μπορεί πολύ εύκολα να το φτιάξει ο οποιοσδήποτε ακόμα και να δεν έχει καμία σχέση με την κουζίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τραγανά κολοκυθάκια με φρυγανιά και παρμεζάνα

Σουφλέ με κολοκυθάκια στο φούρνο

Ελληνικό παραδοσιακό μπριάμ για boost βιταμινών

Φτιάξε κι εσύ Frittata με λαχανικά μέσα σε λίγα λεπτά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνταγή για λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Σιμιγδάλι - Οφέλη για την καρδιά και την υγεία

Σιμιγδάλι: Η κατανάλωσή του με μέτρο, ως μέρος μιας ποικίλης και θρεπτικής διατροφής, μπορεί να είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και της συνολικής ευεξίας.

Ένας θησαυρός υγείας για τη γυναίκα

Σουσάμι: Από την ενδυνάμωση των οστών και την ορμονική ισορροπία μέχρι τη φυσική ομορφιά, η δύναμή του αξίζει να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας.

Φρούτα που βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης

Χοληστερίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης LDL (γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL (γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη).

Close Icon