Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τυρί : Αυτοί είναι οι πιο υγιείς τύποι

Τυρί : Αυτοί είναι οι πιο υγιείς τύποι

Τυρί : Το τυρί είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που διατίθεται σε εκατοντάδες διαφορετικές υφές και γεύσεις. Παράγεται με προσθήκη οξέος ή βακτηρίων στο γάλα από διάφορα ζώα εκτροφής, στη συνέχεια γήρανση ή επεξεργασία των στερεών μερών του γάλακτος.



Η διατροφή και η γεύση του τυριού εξαρτώνται από τον τρόπο παραγωγής και το γάλα που χρησιμοποιείται. Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι το τυρί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, νάτριο και θερμίδες. Ωστόσο, το τυρί είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών. Η κατανάλωση τυριού μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και οστεοπόρωσης. Ωστόσο, ορισμένα τυριά είναι πιο υγιή από άλλα.


Μοτσαρέλα
  • Η μοτσαρέλα είναι ένα μαλακό, λευκό τυρί με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία. Προέρχεται από την Ιταλία και παράγεται συνήθως από ιταλικά βουβάλια ή αγελαδινό γάλα.
  • Η μοτσαρέλα είναι χαμηλότερη σε νάτριο και θερμίδες από τα περισσότερα άλλα τυριά. Μια ουγγιά (28 γραμμάρια) μοτσαρέλα πλήρους λιπαρού περιέχει :
  • Θερμίδες: 85
  • Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια
  • Λίπος: 6 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 1 γραμμάριο
  • Νάτριο: 176 mg – 7% της ημερήσιας πρόσληψης αναφοράς (RDI)
  • Ασβέστιο: 14% του RDI
  • Η μοτσαρέλα περιέχει επίσης βακτήρια που δρουν ως προβιοτικά, συμπεριλαμβανομένων στελεχών .
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα όπως η μοτσαρέλα που περιέχουν αυτό το προβιοτικό μπορεί να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Μπλε τυρί

  • Το μπλε τυρί παρασκευάζεται από αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα που έχει σκληρυνθεί με καλλιέργειες .
  • Είναι συνήθως λευκό με μπλε ή γκρι φλέβες και κηλίδες. Το καλούπι που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μπλε τυριού του δίνει μια ξεχωριστή μυρωδιά και έντονη, αίσθηση γεύσης.
  • Το μπλε τυρί είναι πολύ θρεπτικό και διαθέτει περισσότερο ασβέστιο από τα περισσότερα άλλα τυριά. Μια ουγγιά (28 γραμμάρια) μπλε τυρί πλήρους γάλακτος περιέχει :
  • Θερμίδες: 100
  • Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια
  • Λίπος: 8 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 1 γραμμάριο
  • Νάτριο: 380 mg – 16% του RDI
  • Ασβέστιο: 33% του RDI
  • Δεδομένου ότι το μπλε τυρί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για τη βέλτιστη υγεία των οστών , η προσθήκη του στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τα οστά.

Ακολουθεί βίντεο για τα τυριά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χαμηλή λίμπιντος Άνδρες : Αίτια που συμβαίνει

Ψυχική υγεία : Βασικοί τύποι και θεραπεία

Σκλήρυνση κατά πλάκας : Έτσι διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής στους ασθενείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon