Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τσικνοπέμπτη: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο τζατζίκι για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέμπτη: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο τζατζίκι για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέμπτη: Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι πρέπει να μαγειρέψετε για τους καλεσμένους σας.


Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι πρέπει να μαγειρέψετε για τους καλεσμένους σας. Ένα είναι το σίγουρο! Το τζατζίκι δεν πρέπει να λείπει από τα πιάτα σας! Δημιουργήστε ένα λαχταριστό dip τζατζικιού, ελαφρύ και γεμάτο νόστιμα μυρωδικά.

Τζατζίκι για την Τσικνοπέμπτη

Συστατικά συνταγής:

  • 1 μεγάλο αγγούρι, ξεφλουδισμένο, κομμένο στη μέση και ξεσποριασμένο
  • 500 γρ ελληνικό γιαούρτι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μικρή χούφτα φύλλα μέντας ή κλωναράκια άνηθου, ψιλοκομμένα

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Τρίψτε το αγγούρι χοντροκομμένα κατά μήκος για να δημιουργήσετε μακριές κλωστές, ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι πάνω από τον νεροχύτη ή σε ένα μπολ, ανακατέψτε με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά. Ρίξτε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξύδι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε τα με μαύρο πιπέρι.

ΒΗΜΑ 2

Στύψτε όσο περισσότερο υγρό μπορείτε από το αγγούρι χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, στη συνέχεια ανακατέψτε με το μείγμα του γιαουρτιού μαζί με τη μέντα, δοκιμάστε το καρύκευμα και σερβίρετε. Μπορεί να παρασκευαστεί μια μέρα μπροστά και να παγώσει – απλώς ανακατέψτε καλά πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 υγιεινά επιδόρπια για την επιθυμία σας για γλυκό

Σήμερα Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου ανοίγει το Τριώδιο

Τι να κάνετε μετά από την κατανάλωση υπερβολικού φαγητού;

Τσικνοπέμπτη: Ένα έθιμο που τιμούν όλοι οι Έλληνες

Dip με καραμελωμένα κρεμμύδια: Το πιο νόστιμο συνοδευτικό για την Τσικνοπέμπτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon