Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τσικνοπέμπτη: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο τζατζίκι για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέμπτη: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο τζατζίκι για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέμπτη: Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι πρέπει να μαγειρέψετε για τους καλεσμένους σας.


Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι πρέπει να μαγειρέψετε για τους καλεσμένους σας. Ένα είναι το σίγουρο! Το τζατζίκι δεν πρέπει να λείπει από τα πιάτα σας! Δημιουργήστε ένα λαχταριστό dip τζατζικιού, ελαφρύ και γεμάτο νόστιμα μυρωδικά.

Τζατζίκι για την Τσικνοπέμπτη

Συστατικά συνταγής:

  • 1 μεγάλο αγγούρι, ξεφλουδισμένο, κομμένο στη μέση και ξεσποριασμένο
  • 500 γρ ελληνικό γιαούρτι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μικρή χούφτα φύλλα μέντας ή κλωναράκια άνηθου, ψιλοκομμένα

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Τρίψτε το αγγούρι χοντροκομμένα κατά μήκος για να δημιουργήσετε μακριές κλωστές, ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι πάνω από τον νεροχύτη ή σε ένα μπολ, ανακατέψτε με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά. Ρίξτε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξύδι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε τα με μαύρο πιπέρι.

ΒΗΜΑ 2

Στύψτε όσο περισσότερο υγρό μπορείτε από το αγγούρι χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, στη συνέχεια ανακατέψτε με το μείγμα του γιαουρτιού μαζί με τη μέντα, δοκιμάστε το καρύκευμα και σερβίρετε. Μπορεί να παρασκευαστεί μια μέρα μπροστά και να παγώσει – απλώς ανακατέψτε καλά πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 υγιεινά επιδόρπια για την επιθυμία σας για γλυκό

Σήμερα Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου ανοίγει το Τριώδιο

Τι να κάνετε μετά από την κατανάλωση υπερβολικού φαγητού;

Τσικνοπέμπτη: Ένα έθιμο που τιμούν όλοι οι Έλληνες

Dip με καραμελωμένα κρεμμύδια: Το πιο νόστιμο συνοδευτικό για την Τσικνοπέμπτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon