Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τσέπες γλυκοπατάτας: Ισπανικές τσέπες γλυκοπατάτας που θα σας ξετρελάνουν!

Τσέπες γλυκοπατάτας: Ισπανικές τσέπες γλυκοπατάτας που θα σας ξετρελάνουν!

Τσέπες γλυκοπατάτας: Δημιουργήστε μία νοστιμότατη ισπανική συνταγή, η οποία μπορεί να συνδυαστεί απίστευτα με μία δροσιστική σαλάτα!


Αφήστε το φούρνο να κάνει όλη τη δουλειά με αυτές τις γευστικές ισπανικές τσέπες γλυκοπατάτας γεμάτες με πικάντικο chorizo, πιπεριά και ξινή κρέμα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο στην Παρασκευή του και η γεύση του πραγματικά μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο γευστικά απαιτητικό επισκέπτη σας.

Ισπανικές τσέπες γλυκοπατάτας

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το εύκολο πιάτο είναι:

  • 4 x 350γρ γλυκοπατάτες με την φλούδα σας
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στη μέση, αφαιρώντας τους σπόρους
  • 2 αποξηραμένα chorizo, χωρισμένα κατά μήκος
  • 4 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φλούδα
  • 2/3 του φλιτζανιού περίπου 160γρ κρέμα γάλακτος
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό πλατύφυλλο, φύλλα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Για να το παρασκευάσετε μην ξεχάσετε να προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και μετά τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε για 50 λεπτά, στη συνέχεια βγάζετε από το φούρνο και προσθέτετε στο ταψί την πιπεριά, με την πέτσα προς τα πάνω, το chorizo ​​και το σκόρδο. Ψήστε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι γλυκοπατάτες και το chorizo ​​να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε και πετάξτε το δέρμα της πιπεριάς και, στη συνέχεια, κόψτε το σε λεπτές λωρίδες.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το chorizo και αφήνουμε στην άκρη. Μετά καθαρίζετε το σκόρδο από τη φλούδα τους και πολτοποιήστε με την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Κόψτε τις γλυκοπατάτες κατά μήκος, αφήνοντάς τες κολλημένες για να σχηματίσουν μια «τσέπη». Ρίχνουμε με ένα κουτάλι την κρέμα γάλακτος σκόρδου και στη συνέχεια ρίχνουμε πιπεριά, chorizo, κρεμμύδι, μαϊντανό και πάπρικα. Περιχύστε το λάδι chorizo ​​που έχει απομείνει από το δίσκο για να σερβίρετε. Επιλέξτε φρέσκιες γλυκοπατάτες και όχι κατεψυγμένες για να δείτε διαφορά στην γεύση.

Σερβίρετε αυτό το θεσπέσιο πιάτο και θα σας προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις και ταυτόχρονα και τόσο νόστιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες στον φούρνο!

Καπνιστές γλυκοπατάτες με αυγά και αμύγδαλα

Πεντανόστιμη καρμπονάρα γλυκοπατάτας με σπανάκι και μανιτάρια

Ψωμί γλυκοπατάτας με καραμελωμένα πεκάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon