Τρούφες σοκολάτας: Οι σπιτικές τρούφες είναι η επιτομή της απόλαυσης, εκπληκτικά απλές στην κατασκευή και απείρως προσαρμόσιμες.
Οι σπιτικές τρούφες είναι η επιτομή της απόλαυσης, εκπληκτικά απλές στην κατασκευή και απείρως προσαρμόσιμες. Ακολουθεί ένας βασικός οδηγός για να ξεκινήσετε και να καταπλήξετε τους πάντες με τις μοναδικές σας ζαχαροπλαστικές ικανότητες.
Η Ganache είναι η καρδιά:
Ποιότητα σοκολάτας: Αυτό είναι το κλειδί. Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα (50-70% κακάο) για την πιο πλούσια γεύση. Το ψιλοκόβουμε να λιώσει.
Creamy Center: Ζεσταίνουμε την παχύρρευστη κρέμα σε μια κατσαρόλα μέχρι να σιγοβράσει. Μη βράζετε! Το περιχύνουμε με τη σοκολάτα και το αφήνουμε για ένα λεπτό.
Ανακατέψτε για να γαλακτωματοποιηθεί: Χτυπήστε απαλά το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό. Αυτή είναι η γκανάζ σας, η γέμιση τρούφας. Μια πρέζα αλάτι μπορεί να ενισχύσει τη γεύση της σοκολάτας.
Παρασκευή:
Ψύξτε: Ρίξτε τη γκανάζ σε ένα ρηχό πιάτο και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη απευθείας στην επιφάνεια (για να μην σχηματιστεί πέτσα). Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά όλη τη νύχτα, μέχρι να σφίξει αρκετά για να σβήσει.
Ώρα Τρούφας!
Έτοιμο για ρολό: Πασπαλίστε τα χέρια σας με σκόνη κακάο για να μην κολλήσουν. Αφαιρέστε μικρές μερίδες ganache και τυλίξτε τις σε μπαλάκια. Στοχεύστε σε ομοιόμορφο μέγεθος για ομοιόμορφο μαγείρεμα.
Coating Magic: Ετοιμάστε ένα ρηχό πιάτο για την επικάλυψη που έχετε επιλέξει – σκόνη κακάο, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ψεκασμούς ή ακόμα και ζάχαρη άχνη. Τυλίξτε απαλά κάθε τρούφα στην επικάλυψη μέχρι να καλυφθεί πλήρως.
Οι τελικές πινελιές:
Chill Out: Τοποθετήστε τις επικαλυμμένες τρούφες σε ένα ταψί στρωμένο με περγαμηνή και βάλτε το στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά για να δέσει η επικάλυψη.
Αποθηκεύστε τις τρούφες σας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Απολαύστε τη σπιτική σας απόλαυση ή μοιραστείτε τα με αγαπημένα πρόσωπα – σίγουρα θα εντυπωσιαστούν! Γίνετε δημιουργικοί με γεύσεις! Προσθέστε μια βουτιά λικέρ, μια πρέζα σκόνη εσπρέσο ή μια κούκλα βούτυρο ξηρών καρπών στη ganache πριν την κρυώσετε για μια επιπλέον ανατροπή γεύσης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube