Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τρουφάκια: Ελληνικά πεντανόστιμα τρουφάκια με γιαούρτι

Τρουφάκια: Ελληνικά πεντανόστιμα τρουφάκια με γιαούρτι

Τρουφάκια: Μία γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα επιδόρπιο που θα αγαπήσουν όλοι και φτιάχνεται μόλις με 3 υλικά!


Έπρεπε να υπάρχει μια ελαφρώς πιο υγιεινή εκδοχή τρούφας που θα μπορούσατε να απολαμβάνετε όλοι χωρίς ενοχές. Για αυτούς που δεν έχουν θέμα να τις απολαύσουν με μερικές θερμίδες παραπάνω μπορείτε να τις φάτε με ζάχαρη άχνη εξωτερικά, αλλά αν σας αρέσει λίγο τραγανές, κυλήστε τις σε ζαχαρόπαστα. Σε κάθε περίπτωση, απολαύστε αυτό το γλυκό με 3 υλικά!

Συστατικά

  • 120 γρ. πραγματική λευκή σοκολάτα
  • ⅓ φλιτζάνι απλό 2% ελληνικό γιαούρτι (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 φράουλες, ξεφλουδισμένες
  • προαιρετικά: ζάχαρη άχνη ή ζαχαρόπαστα

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε το σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και θερμαίνετε το στο φούρνο μικροκυμάτων στο LOW σε παλμούς 15 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας μεταξύ κάθε παλμού. Μην το αφήσετε να ζεσταθεί πολύ, διαφορετικά θα κοκκινίσει. Αν ροδίσει, προσθέστε λίγο γιαούρτι και δοκιμάστε ξανά.
  2. Ανακατέψτε το γιαούρτι στη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Πριν συνεχίσετε, κόψτε τις φράουλες σε μπουκιές.
  4. Δουλεύοντας γρήγορα, αφαιρέστε μπάλες μεγέθους κουταλιού του γλυκού από το μείγμα λευκής σοκολάτας. Τυλίξτε το στα χέρια σας για λίγο για να σχηματιστεί μια μπάλα. Τοποθετήστε ένα κομμάτι φράουλα και χρησιμοποιήστε επιπλέον μείγμα λευκής σοκολάτας για να σφραγίσετε τη φράουλα.

Προαιρετικά: Τυλίξτε τις τρούφες σε ζάχαρη άχνη ή σε κρυστάλλους ζάχαρης. Ψύξτε τις τρούφες για 1 ώρα πριν τις σερβίρετε και φυλάξτε τις τρούφες που δεν έχετε φάει στο ψυγείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολα λαζάνια για όλη την οικογένεια!

Φτιάξτε μια πεντανόστιμη, κλασική πουτίγκα ψωμιού

Δημιουργήστε μπισκότα πορτοκαλιού με φρουτένιο γλάσο

5 πιθανά οφέλη της γλυκοπατάτας για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon