Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα πρίν τα πετάξετε

Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα πρίν τα πετάξετε

Τα φρούτα είναι μία από τις ομάδες τροφίμων με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε και το τελευταίο φρούτο που βρίσκεται στο ψυγείο μας! Πως;

Απαντήσεις δίνει  στο www.Life2day.gr η Άννα Μιγδάνη -Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος- Απόφοιτη από την Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων Διατροφής στο Τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας του Α-ΤΕΙ Θες/νίκης.Επιστημονικός συνεργάτης Meddiatrofi.

Αν και όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη τους πολλές φορές είτε από προσωπική μας αμέλεια να τα καταναλώσουμε, είτε γιατί αγοράσαμε πιο πολλά από αυτά που χρειαζόμαστε.

Άλλες πάλι φορές, τα παιδιά της οικογένειας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο δεν είναι τόσο πρόθυμα να τα καταναλώσουν. Όπως και να έχει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φρούτα πριν τα πετάξουμε. Τα φρούτα είναι ένα τρόφιμο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα γεύματα του διαιτολογίου μας.

Πολλά φρούτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρωινό μας είτε ως ολόκληρα φρούτα είτε ως χυμός, είτε ως μιλκ σέικ, είτε μέσα στα δημητριακά μας, είτε σε συνδυασμό με γιαούρτι ακόμη και ως κομπόστα σπιτική ή σε μορφή μαρμελάδας πάντα σπιτικής.

Ως ενδιάμεσο σνακ μπορούμε να φτιάξουμε ένα κέικ με φρούτα, μηλόπιτα, επίσης μπορούμε να τα συνδυάσουμε με κατίκι Δομοκού, ανθότυρο, έμενταλ και Cottage cheese.

Για το μεσημεριανό μας γεύμα τα φρούτα μπορούν να πάρουν μέρος στην σαλάτα μας πχ. Ρόδι, ψητό αχλάδι και στο κύριο πιάτο μας σε συνδυασμό με πουλερικά πχ. Στήθος πάπιας με μήλα, κοτόπουλο στο φούρνο με χυμό πορτοκάλι, με θαλασσινά πχ. Καβούρια με εσπεριδοειδή, με κρεατικά πχ. Εσκαλόπ μοσχαρίσιες με πορτοκάλι και με ζυμαρικά πχ. Παπαρδέλες με σπανάκι, αχλάδια & ντομάτες.

Ως απογευματινό σνακ μπορούμε να φτιάξουμε μια φρουτοσαλάτα, γρανίτα με φρούτα, ζελέ με φρούτα, τάρτα φρούτων, πουτίγκα φρούτων και παγωτό σορμπέ φρούτων.

Για βραδινό γεύμα μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα σε διάφορα σάντουιτς πχ. Οκτάσπορο ψωμί με σταμναγκάθι πορτοκάλι & σαλάμι αέρος ή ψωμάκια βρώμης & δημητριακών με έμενταλ & αχλάδι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon