Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τη λαχτάρα σας για γλυκά

Τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τη λαχτάρα σας για γλυκά

Ποια τρόφιμα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι και να μειώσετε την επιθυμία σας για γλυκά;


Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο επιζήμια συστατικά για την υγεία μας. Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, προβλήματα στο δέρμα, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Αν και η ζάχαρη είναι δύσκολο να αποφευχθεί, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν να περιορίσετε την όρεξή σας για ζάχαρη.

Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό με πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της μνήμης. Η κανέλα μπορεί επίσης να βοηθήσει να περιορίσετε την όρεξή σας για ζάχαρη. Μια μελέτη έδειξε ότι η κανέλα μείωσε την επιθυμία για γλυκά σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα είναι ένα φυσικό γλυκό που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν να σας αισθάνεστε χορτάτοι και να μειώσουν την όρεξή σας για φαγητό. Τα δαμάσκηνα είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα είναι ένα ωμό λαχανικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και C. Η βιταμίνη Α βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών και του δέρματος και η βιταμίνη C βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η γλυκοπατάτα είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι και να μειώσετε την όρεξή σας για φαγητό.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι ένα ωμό φρούτο που είναι πλούσιο σε κάλιο και μαγνήσιο. Το κάλιο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και το μαγνήσιο βοηθά στη χαλάρωση των μυών. Οι μπανάνες είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμινών C και B6. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου και η βιταμίνη B6 είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι ένα ωμό φρούτο που είναι πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνη Α. Το κάλιο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και η βιταμίνη Α βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών και του δέρματος. Τα βερίκοκα είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι και να μειώσετε την όρεξή σας για φαγητό.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι ένα σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι πρωτεΐνες βοηθούν στη διατήρηση της αίσθησης του κορεσμού και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής. Τα καρύδια είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος και των ματιών.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο. Οι πρωτεΐνες βοηθούν στη διατήρηση της αίσθησης του κορεσμού και το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Το γιαούρτι είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Τα τρόφιμα που περιλαμβάνουν κανέλα, δαμάσκηνα, γλυκοπατάτα, μπανάνες, βερίκοκα, καρύδια και γιαούρτι είναι πολύ σημαντικά για να περιορίσουν την όρεξή σας για ζάχαρη. Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι και να μειώσετε την επιθυμία σας για γλυκά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί έχουμε αυξημένη επιθυμία για γλυκά κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Μπορούν τα τεχνητά γλυκαντικά να αλλάξουν το μικροβίωμά σας;

Επιλέξτε φρέσκα φρούτα αντί για αποξηραμένα

Αποξηραμένα δαμάσκηνα - Ένα superfood όλο γλύκα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon