Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τροφές οστά: Πικάντικο παρφέ κολοκύθας που θα σας βοηθήσει στο χτίσιμο οστικής μάζας

Τροφές οστά: Πικάντικο παρφέ κολοκύθας που θα σας βοηθήσει στο χτίσιμο οστικής μάζας

Τροφές οστά: Το πικάντικο παρφέ κολοκύθας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας!


Αυτό που δεν μπορείτε να δείτε μπορεί να σας βλάψει, ειδικά όταν πρόκειται για ότι έχει να κάνει με την οστική μάζα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν χαμηλή οστική μάζα μέχρι να σπάσουν κάποιο οστό. Η οστεοπόρωση υπολογίζεται ότι επηρεάζει 1 στις 5 γυναίκες και 1 στους 20 άνδρες άνω των 50 ετών, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC). Ενώ πολλά τρόφιμα και διατροφικές συνήθειες μπορούν να επιταχύνουν την απώλεια οστικής μάζας , υπάρχουν επίσης πολλά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε για να διατηρήσετε τα οστά σας δυνατά και υγιή. Θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη D, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και η βιταμίνη Κ είναι όλα απαραίτητα για την πρόληψη της γήρανσης των οστών. Μια τέτοια συνταγή είναι το πικάντικο παρφέ κολοκύθας.

Το πικάντικο παρφέ κολοκύθας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και να χορτάσετε με θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τα οστά. Κάθε μερίδα έχει μισό φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, το οποίο προσθέτει σημαντική ποσότητα ασβεστίου σε αυτή τη συνταγή. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση των οστών. Πάνω από το 99% του ασβεστίου στο σώμα βρίσκεται στα οστά και χωρίς αρκετό από αυτό, τα οστά σας δεν είναι σε θέση να αναδομηθούν γρηγορότερα από ό,τι διασπώνται. Αυτό το αγαπημένο πρωινό του φθινοπώρου είναι γεμάτο με άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσετε τα οστά σας νέα και δυνατά. Οι σπόροι κολοκύθας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο ενώ ο πουρές κολοκύθας είναι γεμάτος με κάλιο και σίδηρο. Αν και ο σίδηρος δεν θεωρείται συνήθως ως θρεπτικό συστατικό για την οικοδόμηση των οστών, μελέτες έχουν βρει ότι η διατήρηση επαρκών επιπέδων σιδήρου είναι απαραίτητη για γερά οστά.

Αυτό το πικάντικο παρφέ εμπνευσμένο από το φθινόπωρο μυρίζει σαν κολοκυθόπιτα και εορταστικά μπαχαρικά και θα φωτίσει κάθε ώρα πρωινού ή σνακ κατά τους πιο δροσερούς μήνες. Όταν πρόκειται για granola, κάποιοι λένε ότι το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο (και πιο φρέσκο!). Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το νόστιμο παρφέ, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μία από τις συνταγές μας και να φτιάξετε μια νόστιμη σπιτική γκρανόλα που ταιριάζει στις διατροφικές σας ανάγκες και τις γευστικές σας ανάγκες, όπως αυτή η παλεό γκρανόλα , κετο γκρανόλα , μια υγιεινή γκρανόλα από μέλι-πεκάν-κεράσι ή μια γκρανόλα που μοιάζει με επιδόρπιο με κράνμπερι-πορτοκάλι.

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα κολοκύθα 15 ουγκιά
  • 2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά με γεύση βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 1/2 φλιτζάνι granola με σπόρους κολοκύθας
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 4 κουταλάκι του γλυκού καθαρό σιρόπι σφενδάμου

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα, το 1/2 φλιτζάνι από το γιαούρτι και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα τρίτο μπολ, ρίξτε μαζί τη γκρανόλα και το πιπέρι καγιέν.

2. Σε τέσσερα βάζα κονσερβοποίησης σε μέγεθος πίντας ή ποτήρια παρφέ, απλώστε το μισό μείγμα κολοκύθας και το ένα τρίτο της γκρανόλας. Γεμίστε με το μείγμα γιαουρτιού, άλλο ένα τρίτο της γκρανόλας και το υπόλοιπο μείγμα κολοκύθας. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη γκρανόλα και περιχύνουμε με σιρόπι σφενδάμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινές συνταγές για την ενίσχυση της πέψης και της ανοσίας

Φτιάξτε την πιο θρεπτική frittata που υπάρχει!

Η λευκή κολοκύθα κάνει καλό στην υγεία

Ποια φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon