Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τριμμένες πατάτες: Γιατί δεν πρέπει να μουλιάζετε τις τριμμένες πατάτες;

Τριμμένες πατάτες: Γιατί δεν πρέπει να μουλιάζετε τις τριμμένες πατάτες;

Τριμμένες πατάτες: Η παλιά παροιμία για το νερό και το λάδι που δεν αναμειγνύονται μπορεί να εφαρμοστεί στον κόσμο της μαγειρικής.


Ενώ τα αυγά μπορεί να είναι η πρωτεΐνη στο πιάτο του πρωινού, τα τραγανά, χρυσαφένια hash browns (πατατοκροκέτες) μπορούν να κλέψουν την παράσταση. Η σπιτική εκδοχή είναι ακόμα πιο νόστιμη όταν ο μάγειρας θυμάται να αποφύγει να μουλιάσει τις τριμμένες πατάτες. Προσοχή στη σημασία του αμύλου στη δημιουργία τραγανών, καλοσχηματισμένων hash browns. Το ξεφλούδισμα και το τρίψιμο πατάτας εκ των προτέρων μπορεί να είναι επιζήμιο για αυτό το τελικό προϊόν.

Το ξέπλυμα ή το μούλιασμα τριμμένων πατατών σε νερό αφαιρεί πάρα πολύ άμυλο. Το άμυλο είναι το κλειδί για τη συγκράτηση των κομματιών πατάτας. Εάν αυτό το βασικό συστατικό ξεπλυθεί, μειώνεται η πιθανότητα να πάρετε ένα τραγανό τηγάνισμα σε αυτές τις πατάτες. Ενώ μερικοί μάγειρες μπορεί να σκέφτονται ότι πλένοντας και ρίχνοντας το νερό στην αποχέτευση, η πραγματικότητα είναι ότι το θολό υγρό που βλέπουν ενώ ξεπλένουν θα μπορούσε να είναι μια μαγειρική κατσαρόλα με χρυσό που κατεβαίνει στην αποχέτευση.

Το άμυλο πατάτας είναι τόσο αποτελεσματικό που ήταν ένα μαγείρεμα για να κάνει τα τηγανητά τρόφιμα πιο τραγανά. Η λευκή, πολτοποιημένη ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηγανητό κοτόπουλο ή ακόμα και σε κουρκούτι τεμπούρα. Με το hash brown, είναι καλύτερο να κρατήσετε το άμυλο στις πατάτες παρά να το αφήσετε να πάει χαμένο.

Από τις άψογα τηγανισμένες άκρες μέχρι την αντίθεση στις υφές, τα τραγανά hash browns είναι πολύ πιο ελκυστικά από τις μουσκεμένες πατάτες. Ενώ το άμυλο πατάτας μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία τραγανότητας, η αφαίρεση της περίσσειας νερού είναι ένα άλλο κλειδί για καλύτερη εκτέλεση του μαγειρέματος.

Η παλιά παροιμία για το νερό και το λάδι που δεν αναμειγνύονται μπορεί να εφαρμοστεί στον κόσμο της μαγειρικής. Για να ροδίσουν ή να γίνουν τραγανά τα τρόφιμα, δεν μπορεί να υπάρχει περίσσεια νερού κατά το μαγείρεμα. Δεδομένου ότι οι πατάτες τείνουν να κρατούν νερό, όλο το νερό μέσα στις πατάτες πρέπει να αφαιρεθεί. Είναι κάτι περισσότερο από το να στεγνώνεις τις πατάτες. Το σφίξιμο, το κουδούνισμα και η επανειλημμένη διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία καλύτερου αποτελέσματος.

Επίσης, τυχόν υπερβολικό νερό μπορεί να προκαλέσει πιτσίλισμα των τροφίμων κατά το τηγάνισμα. Κανείς δεν θέλει να αποφεύγει τις φυσαλίδες λαδιού μπροστά από τη σόμπα. Αυτά τα σκάσματα είναι από το λάδι και το νερό που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Το μούλιασμα ή το ξέπλυμα της τριμμένης πατάτες πριν το μαγείρεμα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να διοχετευτεί υπερβολικό νερό στο τηγάνι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι αρνητικές επιπτώσεις των τρανς λιπαρών στην καρδιά μας

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών;

Συνταγές γλυκοπατάτας που πρέπει απλά να δοκιμάσετε

Τα εκπληκτικά οφέλη από τις πατάτες που δεν γνωρίζατε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon