Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τριμμένες πατάτες: Γιατί δεν πρέπει να μουλιάζετε τις τριμμένες πατάτες;

Τριμμένες πατάτες: Γιατί δεν πρέπει να μουλιάζετε τις τριμμένες πατάτες;

Τριμμένες πατάτες: Η παλιά παροιμία για το νερό και το λάδι που δεν αναμειγνύονται μπορεί να εφαρμοστεί στον κόσμο της μαγειρικής.


Ενώ τα αυγά μπορεί να είναι η πρωτεΐνη στο πιάτο του πρωινού, τα τραγανά, χρυσαφένια hash browns (πατατοκροκέτες) μπορούν να κλέψουν την παράσταση. Η σπιτική εκδοχή είναι ακόμα πιο νόστιμη όταν ο μάγειρας θυμάται να αποφύγει να μουλιάσει τις τριμμένες πατάτες. Προσοχή στη σημασία του αμύλου στη δημιουργία τραγανών, καλοσχηματισμένων hash browns. Το ξεφλούδισμα και το τρίψιμο πατάτας εκ των προτέρων μπορεί να είναι επιζήμιο για αυτό το τελικό προϊόν.

Το ξέπλυμα ή το μούλιασμα τριμμένων πατατών σε νερό αφαιρεί πάρα πολύ άμυλο. Το άμυλο είναι το κλειδί για τη συγκράτηση των κομματιών πατάτας. Εάν αυτό το βασικό συστατικό ξεπλυθεί, μειώνεται η πιθανότητα να πάρετε ένα τραγανό τηγάνισμα σε αυτές τις πατάτες. Ενώ μερικοί μάγειρες μπορεί να σκέφτονται ότι πλένοντας και ρίχνοντας το νερό στην αποχέτευση, η πραγματικότητα είναι ότι το θολό υγρό που βλέπουν ενώ ξεπλένουν θα μπορούσε να είναι μια μαγειρική κατσαρόλα με χρυσό που κατεβαίνει στην αποχέτευση.

Το άμυλο πατάτας είναι τόσο αποτελεσματικό που ήταν ένα μαγείρεμα για να κάνει τα τηγανητά τρόφιμα πιο τραγανά. Η λευκή, πολτοποιημένη ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηγανητό κοτόπουλο ή ακόμα και σε κουρκούτι τεμπούρα. Με το hash brown, είναι καλύτερο να κρατήσετε το άμυλο στις πατάτες παρά να το αφήσετε να πάει χαμένο.

Από τις άψογα τηγανισμένες άκρες μέχρι την αντίθεση στις υφές, τα τραγανά hash browns είναι πολύ πιο ελκυστικά από τις μουσκεμένες πατάτες. Ενώ το άμυλο πατάτας μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία τραγανότητας, η αφαίρεση της περίσσειας νερού είναι ένα άλλο κλειδί για καλύτερη εκτέλεση του μαγειρέματος.

Η παλιά παροιμία για το νερό και το λάδι που δεν αναμειγνύονται μπορεί να εφαρμοστεί στον κόσμο της μαγειρικής. Για να ροδίσουν ή να γίνουν τραγανά τα τρόφιμα, δεν μπορεί να υπάρχει περίσσεια νερού κατά το μαγείρεμα. Δεδομένου ότι οι πατάτες τείνουν να κρατούν νερό, όλο το νερό μέσα στις πατάτες πρέπει να αφαιρεθεί. Είναι κάτι περισσότερο από το να στεγνώνεις τις πατάτες. Το σφίξιμο, το κουδούνισμα και η επανειλημμένη διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία καλύτερου αποτελέσματος.

Επίσης, τυχόν υπερβολικό νερό μπορεί να προκαλέσει πιτσίλισμα των τροφίμων κατά το τηγάνισμα. Κανείς δεν θέλει να αποφεύγει τις φυσαλίδες λαδιού μπροστά από τη σόμπα. Αυτά τα σκάσματα είναι από το λάδι και το νερό που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Το μούλιασμα ή το ξέπλυμα της τριμμένης πατάτες πριν το μαγείρεμα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να διοχετευτεί υπερβολικό νερό στο τηγάνι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι αρνητικές επιπτώσεις των τρανς λιπαρών στην καρδιά μας

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών;

Συνταγές γλυκοπατάτας που πρέπει απλά να δοκιμάσετε

Τα εκπληκτικά οφέλη από τις πατάτες που δεν γνωρίζατε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon