Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τριμμένες πατάτες: Γιατί δεν πρέπει να μουλιάζετε τις τριμμένες πατάτες;

Τριμμένες πατάτες: Γιατί δεν πρέπει να μουλιάζετε τις τριμμένες πατάτες;

Τριμμένες πατάτες: Η παλιά παροιμία για το νερό και το λάδι που δεν αναμειγνύονται μπορεί να εφαρμοστεί στον κόσμο της μαγειρικής.


Ενώ τα αυγά μπορεί να είναι η πρωτεΐνη στο πιάτο του πρωινού, τα τραγανά, χρυσαφένια hash browns (πατατοκροκέτες) μπορούν να κλέψουν την παράσταση. Η σπιτική εκδοχή είναι ακόμα πιο νόστιμη όταν ο μάγειρας θυμάται να αποφύγει να μουλιάσει τις τριμμένες πατάτες. Προσοχή στη σημασία του αμύλου στη δημιουργία τραγανών, καλοσχηματισμένων hash browns. Το ξεφλούδισμα και το τρίψιμο πατάτας εκ των προτέρων μπορεί να είναι επιζήμιο για αυτό το τελικό προϊόν.

Το ξέπλυμα ή το μούλιασμα τριμμένων πατατών σε νερό αφαιρεί πάρα πολύ άμυλο. Το άμυλο είναι το κλειδί για τη συγκράτηση των κομματιών πατάτας. Εάν αυτό το βασικό συστατικό ξεπλυθεί, μειώνεται η πιθανότητα να πάρετε ένα τραγανό τηγάνισμα σε αυτές τις πατάτες. Ενώ μερικοί μάγειρες μπορεί να σκέφτονται ότι πλένοντας και ρίχνοντας το νερό στην αποχέτευση, η πραγματικότητα είναι ότι το θολό υγρό που βλέπουν ενώ ξεπλένουν θα μπορούσε να είναι μια μαγειρική κατσαρόλα με χρυσό που κατεβαίνει στην αποχέτευση.

Το άμυλο πατάτας είναι τόσο αποτελεσματικό που ήταν ένα μαγείρεμα για να κάνει τα τηγανητά τρόφιμα πιο τραγανά. Η λευκή, πολτοποιημένη ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηγανητό κοτόπουλο ή ακόμα και σε κουρκούτι τεμπούρα. Με το hash brown, είναι καλύτερο να κρατήσετε το άμυλο στις πατάτες παρά να το αφήσετε να πάει χαμένο.

Από τις άψογα τηγανισμένες άκρες μέχρι την αντίθεση στις υφές, τα τραγανά hash browns είναι πολύ πιο ελκυστικά από τις μουσκεμένες πατάτες. Ενώ το άμυλο πατάτας μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία τραγανότητας, η αφαίρεση της περίσσειας νερού είναι ένα άλλο κλειδί για καλύτερη εκτέλεση του μαγειρέματος.

Η παλιά παροιμία για το νερό και το λάδι που δεν αναμειγνύονται μπορεί να εφαρμοστεί στον κόσμο της μαγειρικής. Για να ροδίσουν ή να γίνουν τραγανά τα τρόφιμα, δεν μπορεί να υπάρχει περίσσεια νερού κατά το μαγείρεμα. Δεδομένου ότι οι πατάτες τείνουν να κρατούν νερό, όλο το νερό μέσα στις πατάτες πρέπει να αφαιρεθεί. Είναι κάτι περισσότερο από το να στεγνώνεις τις πατάτες. Το σφίξιμο, το κουδούνισμα και η επανειλημμένη διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία καλύτερου αποτελέσματος.

Επίσης, τυχόν υπερβολικό νερό μπορεί να προκαλέσει πιτσίλισμα των τροφίμων κατά το τηγάνισμα. Κανείς δεν θέλει να αποφεύγει τις φυσαλίδες λαδιού μπροστά από τη σόμπα. Αυτά τα σκάσματα είναι από το λάδι και το νερό που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Το μούλιασμα ή το ξέπλυμα της τριμμένης πατάτες πριν το μαγείρεμα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να διοχετευτεί υπερβολικό νερό στο τηγάνι.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι αρνητικές επιπτώσεις των τρανς λιπαρών στην καρδιά μας

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών;

Συνταγές γλυκοπατάτας που πρέπει απλά να δοκιμάσετε

Τα εκπληκτικά οφέλη από τις πατάτες που δεν γνωρίζατε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon