Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τρικ για να καθαρίσεις εύκολα το βραστό αυγό

Τρικ για να καθαρίσεις εύκολα το βραστό αυγό

Υπάρχει τρόπος για να καθαρίζεται εύκολα και δίχως απώλειες το βραστό αυγό; Σου δίνουμε μερικά μυστικά.

Είναι το πρόβλημα των περισσοτέρων με τα βραστά αυγά, αρχίζεις να τα ξεφλουδίζεις και καταλήγεις να πετάς το μισό ασπράδι. 

Σε γενικές γραμμές ο κανόνας είναι ένας: Όσο πιο φρέσκο είναι το αυγό, τόσο πιο δύσκολα ξεφλουδίζεται. χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να επιλέγεις πάντα τα μπαγιάτικα. Σίγουρα τα αυγά μερικών ημερών (3 ή 4) ξεφλουδίζονται πολύ πιο εύκολα απ΄ότι τα εξαιρετικά φρέσκα, όπου η μεμβράνη κολλάει στο τσοφλι, ωστόσο, υπάρχουν λύσεις και σε αυτή την περίπτωση.

Το κρύο νερό (παγωμένο ακόμη καλύτερα) θα σφίξει το ασπράδι και θα βοηθήσει στο ξεφλούδισμα ενώ λίγη μαγειρική σόδα κατά το βράσιμο θα εξασφαλίσει σίγουρο αποτέλεσμα.

Γιατί σόδα; Τα ασπράδια των αυγών έχουν χαμηλό pH γι΄αυτό και κολλούν στο τσόφλι. Η σόδα αυξάνει το pH με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το ξεφλούδισμά του.

Ρίξε μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα μέσα στο νερό που βράζεις τα αυγά και τα τσόφλια θα απομακρυνθούν ευκολότερα και ταχύτερα παρά ποτέ.

Γιατί παγωμένο νερό; Αφενός για να μην κάψουμε τα δάχτυλά μας και να μπορέσουμε να το καθαρίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία κι αφετέρου διότι όταν το ασπράδι κρυώνει, σφίγγει ακόμη περισσότερο και ξεκολλάει ευκολότερα από το τσόφλι. Μάλιστα, όσο πιο παγωμένο το νερό τόσο το καλύτερο!

Άσε το αυγό μέσα σε παγωμένο νερό για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν το καθαρίσεις (βάλε παγάκια μέσα σε νερό της βρύσης αν δεν έχεις νερό στο ψυγείο) και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon