Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τριγωνέλλα: Τι είναι και πώς ωφελεί τον οργανισμό μας;

Τριγωνέλλα: Τι είναι και πώς ωφελεί τον οργανισμό μας;

Τριγωνέλλα: Η τριγωνέλλα είναι ένα βότανο της ίδιας οικογένειας με τη σόγια. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους φρέσκους και αποξηραμένους σπόρους, τα φύλλα, τα κλαδιά και τις ρίζες του ως μπαχαρικό, αρωματικό παράγοντα και συμπλήρωμα.


Η τριγωνέλλα είναι ένα βότανο της ίδιας οικογένειας με τη σόγια. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους φρέσκους και αποξηραμένους σπόρους, τα φύλλα, τα κλαδιά και τις ρίζες του ως μπαχαρικό, αρωματικό παράγοντα και συμπλήρωμα. Ενώ απαιτείται περισσότερη έρευνα, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η τριγωνέλλα μπορεί να έχει ποικίλα οφέλη για την υγεία.

Προσθέστε την τριγωνέλλα στη ζωή σας

Η τριγωνέλλα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου:

  • Καρκίνος
  • διαβήτης
  • παχυσαρκία
  • υψηλή χοληστερόλη
  • υψηλή πίεση του αίματος
  • καρδιακές παθήσεις
  • βακτηριακές, μυκητιασικές και ιογενείς λοιμώξεις
  • φλεγμονή

Ωστόσο, η χρήση ή η κατανάλωση τριγωνέλλας μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να επιδεινώσει τους ορμονοευαίσθητους τύπους καρκίνου. Η τριγωνέλλα μπορεί επίσης να προκαλέσει ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως διάρροια και φούσκωμα.

Χρήσεις τριγωνόφυλλου

Η τριγωνέλλα υπάρχει σε σαπούνια, καλλυντικά, τσάγια και garam masala. Ειναι ένα από τα παλαιότερα φυτά που χρησιμοποιούνται ιατρικά, με ρίζες τόσο στα παραδοσιακά ινδικά όσο και στα κινεζικά συστήματα ιατρικής. Τα εκχυλίσματα τριγωνέλλας είναι συστατικά σε πολλά κοινά προϊόντα, όπως σαπούνια καλλυντικά τσάγια garam masala, ένα μείγμα μπαχαρικών καρυκεύματα προϊόντα απομίμησης σιροπιού σφενδάμου

Διατροφή της τριγωνέλλας

Περιέχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αυτά το βοηθούν να γίνει ισχυρό αντιοξειδωτικό. Μερικά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνουν:

  • χολίνη
  • ινοσιτόλη
  • βιοτίνη
  • Βιταμίνη Α
  • βιταμίνες Β
  • βιταμίνη D
  • διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες
  • σίδερο

Ποια είναι τα οφέλη;

Η κατανάλωση τριγωνέλλας μπορεί να βοηθήσει με πεπτικά προβλήματα, χαμηλή τεστοστερόνη και αρθρίτιδα. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν αρκετά πειστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν πλήρως τη χρήση του τριγωνόφυλλου για οποιοδήποτε ιατρικό σκοπό. Ωστόσο, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν σε διάφορες μορφές για εκατοντάδες ή δυνητικά χιλιάδες χρόνια για να θεραπεύσουν ένα πολύ ευρύ φάσμα καταστάσεων, όπως:

  • πεπτικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της δυσκοιλιότητας, της απώλειας όρεξης και της γαστρίτιδας παραγωγή και ροή μητρικού γάλακτος
  • διαβήτης
  • χαμηλή τεστοστερόνη ή λίμπιντο
  • επώδυνη εμμηνόρροια εμμηνόπαυση
  • αρθρίτιδα
  • υψηλή πίεση του αίματος
  • αναπνευστικά προβλήματα 
  • χαμηλή απόδοση άσκησης
  • έλκη
  • ανοιχτές πληγές
  • μυϊκός πόνος
  • ημικρανίες και πονοκεφάλους
  • πόνους τοκετού

Από όλα τα αναφερόμενα οφέλη για την υγεία του τριγωνόφυλλου, μόνο μερικά έχουν υποστηριχθεί ουσιαστικά από επιστημονικά στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καλοκαιρινή συνταγή με τόνο, φιστίκι και gremolata

Εξερευνήστε τα οφέλη της κηπουρικής για το σώμα & την ψυχή

5 Top και κλασικά cocktails για τις καλοκαιρινές νύχτες

Τι πρέπει να τρώτε για να αντιμετωπίσετε τη λεύκη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon