Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τραγανό κολοκυθάκι: Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για το καλοκαίρι

Τραγανό κολοκυθάκι: Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για το καλοκαίρι

Τραγανό κολοκυθάκι: Αυτά τα μπιφτέκια κολοκυθιού είναι τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά, με μια απολαυστική γεύση από το τυρί παρμεζάνα και τα φρέσκα μυρωδικά.


Αυτά τα μπιφτέκια κολοκυθιού είναι τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά, με μια απολαυστική γεύση από το τυρί παρμεζάνα και τα φρέσκα μυρωδικά. Είναι ιδανικά για να χρησιμοποιήσετε επιπλέον κολοκυθάκια από τον κήπο ή την τοπική αγορά σας και αποτελούν μια υγιεινή και χορταστική προσθήκη σε κάθε γεύμα.

Συστατικά:

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας ένα κουτί τρίφτη. Τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή πετσέτα και στύψτε την υπερβολική υγρασία. Αυτό το βήμα βοηθά στην αποφυγή του να γίνουν πολύ υδαρή τα μπιφτέκια.

  • Συνδυάστε τα συστατικά:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χτυπημένο αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.

  • Φόρμα μπουρεκάκια:

Παίρνετε μια μερίδα από το μείγμα και το πλάθετε σε μπουρεκάκια, περίπου 1/4 φλιτζάνι μείγματος ανά μπουρέκι. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

  • Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα κολοκυθοκεφτεδάκια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Ίσως χρειαστεί να τα μαγειρέψετε σε παρτίδες ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας.

  • Σερβίρισμα:

Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τα κολοκυθοκεφτέδες σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρετε ζεστό ως νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθάκια σχάρας γεμιστά με Herby Quinoa 

Ποια λαχανικά θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος;

Κολοκυθάκια: Μια διατροφική δύναμη και τα οφέλη της για την υγεία

Νόστιμη συνταγή για ψητά κολοκυθάκια με ρεβίθια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon