Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τραγανό κολοκυθάκι: Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για το καλοκαίρι

Τραγανό κολοκυθάκι: Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για το καλοκαίρι

Τραγανό κολοκυθάκι: Αυτά τα μπιφτέκια κολοκυθιού είναι τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά, με μια απολαυστική γεύση από το τυρί παρμεζάνα και τα φρέσκα μυρωδικά.


Αυτά τα μπιφτέκια κολοκυθιού είναι τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά, με μια απολαυστική γεύση από το τυρί παρμεζάνα και τα φρέσκα μυρωδικά. Είναι ιδανικά για να χρησιμοποιήσετε επιπλέον κολοκυθάκια από τον κήπο ή την τοπική αγορά σας και αποτελούν μια υγιεινή και χορταστική προσθήκη σε κάθε γεύμα.

Συστατικά:

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας ένα κουτί τρίφτη. Τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή πετσέτα και στύψτε την υπερβολική υγρασία. Αυτό το βήμα βοηθά στην αποφυγή του να γίνουν πολύ υδαρή τα μπιφτέκια.

  • Συνδυάστε τα συστατικά:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χτυπημένο αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.

  • Φόρμα μπουρεκάκια:

Παίρνετε μια μερίδα από το μείγμα και το πλάθετε σε μπουρεκάκια, περίπου 1/4 φλιτζάνι μείγματος ανά μπουρέκι. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

  • Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα κολοκυθοκεφτεδάκια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Ίσως χρειαστεί να τα μαγειρέψετε σε παρτίδες ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας.

  • Σερβίρισμα:

Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τα κολοκυθοκεφτέδες σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρετε ζεστό ως νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθάκια σχάρας γεμιστά με Herby Quinoa 

Ποια λαχανικά θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος;

Κολοκυθάκια: Μια διατροφική δύναμη και τα οφέλη της για την υγεία

Νόστιμη συνταγή για ψητά κολοκυθάκια με ρεβίθια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί δεν πρέπει οι χουρμάδες να λείπουν από την διατροφή των παιδιών μας;

Χουρμάδες: Οι χουρμάδες είναι ένα εξαιρετικό φρούτο με πολλές θρεπτικές αξίες και οφέλη για την υγεία, ειδικά για τα παιδιά. Πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και φυσικά σάκχαρα, οι χουρμάδες μπορούν να αποτελέσουν μια υγιεινή

Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό; Πώς να το σώσετε! 

Μερικές φορές, η προσθήκη οξέος μπορεί να αναδείξει τις γεύσεις και να μειώσει την αίσθηση της καυτεράδας. Δοκιμάστε να προσθέσετε χυμό λεμονιού ή ξίδι. Αυτό μπορεί να δώσει μια φρεσκάδα στο πιάτο και να το κάνει πιο ισορροπημένο.

Ένα φυσικό σνακ που μπορεί να ενισχύσει την πεπτική υγεία.

Ηλιόσποροι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, υγιή λίπη, αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο, υποστηρίζουν την καλή πέψη, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και διατηρούν την υγεία του εντέρου.

Η μέθοδος του πιάτου και πώς να την εφαρμόσεις στη διατροφή σου 

Το ένα τέταρτο του πιάτου σου θα πρέπει να είναι αφιερωμένο σε πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι, φασόλια, φακές ή tofu. Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών.

Πώς ο άνηθος βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

Άνηθος: Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιλιπιδικές του ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL και των τριγλυκεριδίων, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική υγεία της καρδιάς.

Τα οφέλη ενός δυνατού διατροφικού «ζευγαριού» 

Φακές με ρύζι: Οι φακές και το ρύζι μπορούν να μαγειρευτούν γρήγορα και εύκολα, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για πολυάσχολες μέρες. Μπορούν να σερβιριστούν με διάφορες σάλτσες, λαχανικά ή μπαχαρικά, προσφέροντας ποικιλία και γεύση.

Close Icon