Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τραγανό κολοκυθάκι: Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για το καλοκαίρι

Τραγανό κολοκυθάκι: Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για το καλοκαίρι

Τραγανό κολοκυθάκι: Αυτά τα μπιφτέκια κολοκυθιού είναι τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά, με μια απολαυστική γεύση από το τυρί παρμεζάνα και τα φρέσκα μυρωδικά.

Αυτά τα μπιφτέκια κολοκυθιού είναι τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά, με μια απολαυστική γεύση από το τυρί παρμεζάνα και τα φρέσκα μυρωδικά. Είναι ιδανικά για να χρησιμοποιήσετε επιπλέον κολοκυθάκια από τον κήπο ή την τοπική αγορά σας και αποτελούν μια υγιεινή και χορταστική προσθήκη σε κάθε γεύμα.

Συστατικά:

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας ένα κουτί τρίφτη. Τοποθετήστε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή πετσέτα και στύψτε την υπερβολική υγρασία. Αυτό το βήμα βοηθά στην αποφυγή του να γίνουν πολύ υδαρή τα μπιφτέκια.

  • Συνδυάστε τα συστατικά:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χτυπημένο αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.

  • Φόρμα μπουρεκάκια:

Παίρνετε μια μερίδα από το μείγμα και το πλάθετε σε μπουρεκάκια, περίπου 1/4 φλιτζάνι μείγματος ανά μπουρέκι. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

  • Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα κολοκυθοκεφτεδάκια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Ίσως χρειαστεί να τα μαγειρέψετε σε παρτίδες ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας.

  • Σερβίρισμα:

Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τα κολοκυθοκεφτέδες σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρετε ζεστό ως νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθάκια σχάρας γεμιστά με Herby Quinoa 

Ποια λαχανικά θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος;

Κολοκυθάκια: Μια διατροφική δύναμη και τα οφέλη της για την υγεία

Νόστιμη συνταγή για ψητά κολοκυθάκια με ρεβίθια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βελουτέ σούπα λαχανικών με καπνιστή γεύση

Αυτή η βελουτέ σούπα λαχανικών είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε μια υγιεινή και γευστική επιλογή. Το μυστικό της είναι η καπνιστή γεύση που προσθέτει βάθος στη σούπα, κάνοντάς την να ξεχωρίζει.

Χυμός κερασιού: Ενίσχυση της καρδιάς και καταπολέμηση της φλεγμονής

Χυμός κερασιού: Η κατανάλωση χυμού κερασιού με άδειο στομάχι έχει τραβήξει την προσοχή για τα πιθανά του οφέλη στην υγεία, καθώς τα κεράσια είναι γεμάτα βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.

Μηλόξυδο πριν το γεύμα: Ποια είναι τα οφέλη;

Μηλόξυδο πριν το γεύμα: Η κατανάλωση ξυδιού μήλου πριν από τα γεύματα έχει γίνει δημοφιλής για τις πιθανές του ωφέλειες στην υγεία. Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν να το προσθέσουν στη διατροφή τους

Σούπα με ρεβίθια: Η απόλυτη συνταγή για τους κρύους μήνες

Σούπα με ρεβίθια: Η σούπα με ρεβίθια είναι ένα πλούσιο και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα ρεβίθια, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, κάνουν αυτή τη σούπα χορταστική και υγιεινή.

Πώς βοηθά η κατανάλωση πρωτεΐνης για πρωινό;

Πρωτεΐνη: Με τη βελτίωση του μεταβολισμού, τη μείωση της πείνας και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, η πρωτεΐνη παρέχει έναν φυσικό και υγιεινό τρόπο για να πετύχετε τους στόχους σας.

Close Icon