Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τούρτα αμυγδάλου: Μια κλασική συνταγή που θα σας θυμίσει μια άλλην εποχή

Τούρτα αμυγδάλου: Μια κλασική συνταγή που θα σας θυμίσει μια άλλην εποχή

Τούρτα αμυγδάλου: Και ποιος δεν έχει λιγουρευτεί αυτή την κλασική λιχουδιά που τρώμε από τα παιδικά μας χρόνια. Ήταν η κλασική τούρτα που έφτιαχναν οι μαμάδες μας για τα γενέθλιά μας. Αυτή και η σοκολατίνα. Παλιά, όπως ξέρετε, δεν υπήρχαν food blogs και ψαγμένες συνταγές.



Και ποιος δεν έχει φάει μία κλασική τούρτα αμυγδάλου; Και ποιος δεν έχει λιγουρευτεί αυτή την κλασική λιχουδιά που τρώμε από τα παιδικά μας χρόνια. Ήταν η κλασική τούρτα που έφτιαχναν οι μαμάδες μας για τα γενέθλιά μας. Αυτή και η σοκολατίνα. Παλιά, όπως ξέρετε, δεν υπήρχαν food blogs και ψαγμένες συνταγές. Ούτε ήταν εύκολο να πας σε ένα ζαχαροπλαστείο και να αγοράσεις μία τούρτα. Ήταν μάλλον εξεζητημένο. Οπότε οι μαμάδες μας, είχαν μάθει από
στόμα σε στόμα να φτιάχνουν αυτές τις δύο τούρτες και σε όποιο πάρτι πήγαινες, έβρισκες σίγουρα μία τέτοια! Ας δούμε λοιπόν, τι υλικά θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε αυτή την κλασική λιχουδιά.


Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 8 κρόκους αυγών
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά
  • ½ φλυτζάνι πούδρα αμυγδάλου
  • 3 κουταλάκια γεμάτα μπεικιν
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

Οδηγίες παρασκευής

  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κονιάκ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά τα αμύγδαλα αφού τα κόψουμε σε κομματάκια, τη φρυγανιά, την πούδρα αμυγδάλου, το μπεικιν, την κανέλλα και την βανίλια.
  • Έπειτα, ρίχνουμε και το μείγμα με τους κρόκους μέσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε τρία μικρά ταψάκια, στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τα υλικά σε ισόποσες ποσότητες μέσα στο κάθε ταψί. Θα πρέπει κάθε ταψί, να έχει μία λεπτή στρώση.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού νερό
  • Κανέλα
  • 2 σταγόνες λεμόνι

Το βράζουμε για 2-3 λεπτά. Για να ρίξουμε το σιρόπι πρέπει το παντεσπάνι να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο.

Για την κρέμα:

  • 1 κρέμα πατισερί
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
  • 1 αυγό

Για την επικάλυψη:

Θα φτιάξουμε σαντιγί με 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη και βανίλια.

Συναρμολόγηση:

Τοποθετούμε παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι, κρέμα. Από πάνω στολίζουμε με σαντιγί, μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο και φυσικά κερασάκια. Έτοιμη! Θα έχετε μία υπέροχη και γευστική τούρτα αμυγδάλου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon