Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τούρτα αμυγδάλου: Μια κλασική συνταγή που θα σας θυμίσει μια άλλην εποχή

Τούρτα αμυγδάλου: Μια κλασική συνταγή που θα σας θυμίσει μια άλλην εποχή

Τούρτα αμυγδάλου: Και ποιος δεν έχει λιγουρευτεί αυτή την κλασική λιχουδιά που τρώμε από τα παιδικά μας χρόνια. Ήταν η κλασική τούρτα που έφτιαχναν οι μαμάδες μας για τα γενέθλιά μας. Αυτή και η σοκολατίνα. Παλιά, όπως ξέρετε, δεν υπήρχαν food blogs και ψαγμένες συνταγές.


Και ποιος δεν έχει φάει μία κλασική τούρτα αμυγδάλου; Και ποιος δεν έχει λιγουρευτεί αυτή την κλασική λιχουδιά που τρώμε από τα παιδικά μας χρόνια. Ήταν η κλασική τούρτα που έφτιαχναν οι μαμάδες μας για τα γενέθλιά μας. Αυτή και η σοκολατίνα. Παλιά, όπως ξέρετε, δεν υπήρχαν food blogs και ψαγμένες συνταγές. Ούτε ήταν εύκολο να πας σε ένα ζαχαροπλαστείο και να αγοράσεις μία τούρτα. Ήταν μάλλον εξεζητημένο. Οπότε οι μαμάδες μας, είχαν μάθει από
στόμα σε στόμα να φτιάχνουν αυτές τις δύο τούρτες και σε όποιο πάρτι πήγαινες, έβρισκες σίγουρα μία τέτοια! Ας δούμε λοιπόν, τι υλικά θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε αυτή την κλασική λιχουδιά.

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 8 κρόκους αυγών
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά
  • ½ φλυτζάνι πούδρα αμυγδάλου
  • 3 κουταλάκια γεμάτα μπεικιν
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

Οδηγίες παρασκευής

  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κονιάκ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά τα αμύγδαλα αφού τα κόψουμε σε κομματάκια, τη φρυγανιά, την πούδρα αμυγδάλου, το μπεικιν, την κανέλλα και την βανίλια.
  • Έπειτα, ρίχνουμε και το μείγμα με τους κρόκους μέσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε τρία μικρά ταψάκια, στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τα υλικά σε ισόποσες ποσότητες μέσα στο κάθε ταψί. Θα πρέπει κάθε ταψί, να έχει μία λεπτή στρώση.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού νερό
  • Κανέλα
  • 2 σταγόνες λεμόνι

Το βράζουμε για 2-3 λεπτά. Για να ρίξουμε το σιρόπι πρέπει το παντεσπάνι να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο.

Για την κρέμα:

  • 1 κρέμα πατισερί
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
  • 1 αυγό

Για την επικάλυψη:

Θα φτιάξουμε σαντιγί με 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη και βανίλια.

Συναρμολόγηση:

Τοποθετούμε παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι, κρέμα. Από πάνω στολίζουμε με σαντιγί, μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο και φυσικά κερασάκια. Έτοιμη! Θα έχετε μία υπέροχη και γευστική τούρτα αμυγδάλου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Ζεσταθείτε με ένα καταπραϋντικό ποτό από την Ινδία

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon