Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τουρκία συνταγή: Πουρές καπνιστής μελιτζάνας από την γειτονική χώρα

Τουρκία συνταγή: Πουρές καπνιστής μελιτζάνας από την γειτονική χώρα

Τουρκία συνταγή: Η Τουρκία είναι μια χώρα που φημίζεται για τα νόστιμα και υπέροχα φαγητά της


Η Τουρκία είναι μια χώρα που φημίζεται για τα νόστιμα και υπέροχα φαγητά της. Αυτός είναι και ο λόγος της τεράστιας ποικιλίας που έχει και η αλήθεια είναι ότι όποιος πάει για πρώτη φορά επιστρέφει στο μέρος από το οποίο ήρθε με κάποια παραπανίσια κιλά. μια τέτοια συνταγή είναι και ο πουρές από καπνιστή μελιτζάνα που σερβίρετε ως συνοδευτικό κάποιου πιάτου ή ως ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό. Στην Τουρκία το σερβίρουν υπέροχα με ψητό κρέας ή κοτόπουλο και αποτελεί επίσης ένα απλό μεσημεριανό γεύμα για χορτοφάγους. Τα συστατικά του είναι πολύ απλά και όλοι τα έχουμε στο ψυγείο μας.

 

Συστατικά:

  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • χυμό 1 λεμόνι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο , λιωμένες
  • 150 ml γιαούρτι πηχτό σε κατσαρόλα
  • μικρό ματσάκι άνηθο , φύλλα ψιλοκομμένα

Ο τρόπος παρασκευής είναι εξίσου εύκολος και είναι:

  • ΒΗΜΑ 1

    Ζεσταίνουμε το γκριλ σε πολύ ζεστή θερμοκρασία. Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια ψήστε τες για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τις περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν. Η φλούδα θα παραμείνει σφιχτή, αλλά η σάρκα θα μαλακώσει σιγά σιγά. Βγάλτε τις μελιτζάνες από τη σχάρα και αφήστε τις μέχρι να κρυώσουν αρκετά έτσι ώστε να μπορέσετε να τις πιάσετε.

  • ΒΗΜΑ 2

    Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, τρίψτε τη σάρκα στη σχάρα και αφαιρέστε τη σάρκα με ένα κουτάλι. Βάλτε τη σε ένα μπολ και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρετε έναν πηχτό πολτό. Χτυπήστε το χυμό λεμονιού και το σκόρδο μέχρι να αφρατεύσουν. Προσθέστε το γιαούρτι και τον άνηθο και αλατοπιπερώστε. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.

    Όταν τελειώσετε με την παρασκευή της, μην αφήσετε πολύ ώρα να περάσει, εφόσον ζεστή είναι απλά υπέροχη. μπορείτε να την παρουσιάσετε τόσο σε ένα επίσημο γεύμα όσο και σε ένα δείπνο που θα φτιάξετε για φίλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια διαφορετική συνταγή αυγών από Τουρκία με γιαούρτι

Pachamanca a la Olla μια περουβιανή συνταγή που θα λατρέψετε

Τι είναι πιο υγιεινό, το στήθος ή τα μπούτια κοτόπουλου;

Φτιάξτε την πιο υγιεινή και γευστική κοτόπιτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon