Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο, γραβιέρα και μπέικον

Τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο, γραβιέρα και μπέικον

Σε ποιους δεν αρέσει η τορτίγια με υπέροχη γέμιση για ένα χορταστικό πρωινό και όχι μόνο! Ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει. 


Σε ποιους δεν αρέσει η τορτίγια με υπέροχη γέμιση για ένα χορταστικό πρωινό και όχι μόνο! Ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει.

 

ΥΛΙΚΑ

8 τορτίγιες των 8 ιντσών
60 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
200   γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
400 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
60 γρ. σάλτσα bbq
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τις τορτίγιες: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να αποβάλει το λίπος του.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  3. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των μανιταριών με τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας και στο κέντρο απλώνουμε το 1/8 της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα.
  5. Διπλώνουμε την τορτίγια πάνω από τη γέμιση και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
  6. Τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  8. Λαδώνουμε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί.
  9. Για τις πιπεριές ψητές: Λαδώνουμε τις πιπεριές και ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο ψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές.
  10. Τις αποσύρουμε σε σκεύος και τις διατηρούμε σκεπασμένες για λίγη ώρα. Απομακρύνουμε φλούδα και σπόρους.
  11. Διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η απόλυτη λύση για την καταπολέμηση της μυϊκής έντασης

Πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ψωμί;

Πώς η βρώμη μπορεί να ωφελήσει την υγεία μας;

Φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο φαγητό με αγκινάρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon