Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τόνος Φιστίκι: Καλοκαιρινή συνταγή με τόνο, φιστίκι και gremolata

Τόνος Φιστίκι: Καλοκαιρινή συνταγή με τόνο, φιστίκι και gremolata

Τόνος Φιστίκι: Αν ψάχνετε να βρείτε μία διαφορετική συνταγή για να ξετρελάνετε την οικογένειά σας, δημιουργήστε το πιο νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο που θα βρείτε!

Ο τόνος με το φιστίκι είναι το είδος της συνταγής που μπορεί να γίνει αμέσως η αγαπημένη συνταγή του σπιτιού. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι εύκολο, φτιάχνετε μέσα σε μισή ώρα και βάζει τα θεμέλια των καλών τεχνικών της μαγειρικής. Σερβίρετε το ψάρι με οποιοδήποτε αριθμό συνοδευτικών πιάτων, έχοντας τις πατάτες ως μια εξαιρετική επιλογή.

Τόνος με φιστίκι και gremolata

Η Gremolata είναι ένα ιταλικό καρύκευμα που συνδυάζει παραδοσιακά ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα, σκόρδο και ξύσμα λεμονιού, ενώ τα φιστίκια Αιγίνης προσθέτουν μια λεπτή γεύση που ταιριάζει καλά με το ψάρι. Χρησιμοποιήστε την ίδια μέθοδο με άλλα βότανα και ξηρούς καρπούς για να σερβίρετε με οτιδήποτε, από ψητό κοτόπουλο μέχρι ψητή μπριζόλα. Τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι τα εξής:

  • 1 1/2 ματσάκι φρέσκα πλατύφυλλα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό φιστίκια με κέλυφος, άψητα, φρυγανισμένα, κρυωμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 3/4 κ.γ. αλάτι kosher, διαιρεμένο
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και λίγο περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 4 φιλέτα τόνου με δέρμα, στεγνά
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι, χωρισμένο
  • Θαλασσινό αλάτι και φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε ένα μεσαίο μπολ να ανακατεύσουμε τον μαϊντανό, τα φιστίκια Αιγίνης, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και 1/4 κ.σ. αλάτι. Ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και αφήνουμε. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές με το υπόλοιπο 1/2 κ.σ. αλάτι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 1 1/2 κ.σ. φυτικό λάδι μέχρι να είναι πολύ ζεστό και να γυαλίζει. Περιστρέψτε το τηγάνι για να το αλείψετε με λάδι. Τοποθετήστε προσεκτικά τα 2 φιλέτα ψαριού με τη φλούδα προς τα κάτω στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανενόχλητα, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες του δέρματος, για 3 έως 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ροδίσει η κάτω πλευρά, για 1 με 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα με το δέρμα προς τα πάνω. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φυτικό λάδι και τα ψάρια. Πασπαλίζετε το ψάρι με gremolata και φιστίκι αν σερβίρετε αμέσως, διαφορετικά σερβίρετε στο πλάι. Περιχύστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι, αν χρησιμοποιείτε. Σερβίρετε μαζί με φέτες λεμονιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια τα οφέλη των φρούτων και των λαχανικών ημερησίως;

Διατροφικές αλλαγές ανακουφίζουν τα συμπτώματα ΔΕΠΥ στα παιδιά

Οφέλη της διαλείπουσας νηστείας στον κιρκάδιο ρυθμό

Πώς συνδέεται η πλούσια σε λίπος διατροφή με τον καρκίνο-Μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon