Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τόνος DIY: Διατηρήστε την φρεσκάδα του τόνου χωρίς συντηρητικά

Τόνος DIY: Διατηρήστε την φρεσκάδα του τόνου χωρίς συντηρητικά

Τόνος DIY: Αντί να αγοράζετε συσκευασμένο τόνο σε κονσέρβα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες σε αυτό το άρθρο και να διατηρήσετε τον δικό σας τόνο σε υγιεινό ελαιόλαδο για αρκετό χρόνο.


Ο φρέσκος τόνος είναι ένα νόστιμο ψάρι. Διατηρώντας το, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια μερικών εβδομάδων, αντί να το φάτε αμέσως ή να το παγώσετε. Η διατήρηση του τόνου είναι μια αρχαία τέχνη, τελειοποιήθηκε από τους Ιταλούς χιλιάδες χρόνια πριν. Ακόμη και σήμερα, ο καλύτερος κονσερβοποιημένος τόνος προέρχεται από την Ιταλία και την Ισπανία. αυτό που χωρίζει αυτά τα δοχεία τόνου από τις περισσότερες ποικιλίες στο ράφι του παντοπωλείου είναι ότι διατηρούνται σε ελαιόλαδο αντί για νερό. Αυτός ο σπιτικός κονσερβοποιημένος τόνος είναι εξαιρετικός σε συνταγές όπως η τονοσαλάτα ή σε ζυμαρικά με τόνο. Χρησιμοποιήστε το σε σάντουιτς ή ως την κύρια πρωτεΐνη σας μαζί με πατάτες, ρύζι ή κινόα.

Σπιτικός τόνος σε κονσέρβα

Υλικά συνταγής:

Για τα ψάρια:

  • 1 κιλό τόνος υψηλής ποιότητας
  • Αλάτι για γεύση

Για το έλαιο:

  • 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 φλούδα λεμονιού, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 ολόκληρο γαρύφαλλο

Παρασκευή συνταγής:

  • Μαζέψτε τα συστατικά.
  • Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού, κόψτε τα ψάρια σε μεγάλα κομμάτια πάχους περίπου 1 ίντσας. Πασπαλίστε γενναιόδωρα τα κομμάτια ψαριού με αλάτι και από τις δύο πλευρές.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα εμποτισμένα συστατικά λαδιού. Ζεστάνετε αργά το μείγμα λαδιού σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσετε να δείτε ότι είναι απαλό και σιγοβράστε.
  • Με τη βοήθεια ενός θερμόμετρου τροφίμων, ελέγξτε ότι το λάδι είναι κοντά στους 70 C. Κρατήστε αυτή τη θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια απενεργοποιήστε τη θερμότητα. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το λάδι να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσει το λάδι, ενεργοποιήστε τη θερμότητα στους 60 C. Μόλις φτάσετε σε αυτή τη θερμοκρασία, προσθέστε τα ψάρια και τακτοποιήστε τα κομμάτια να είναι όλα στον πάτο της κατσαρόλας, έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως με λάδι.

  • Απενεργοποιήστε τη θερμότητα και καλύψτε ξανά την κατσαρόλα. Αφήστε τα ψάρια να βυθίζονται σε λάδι για άλλα 30 έως 45 λεπτά.
  • Αφού τα ψάρια έχουν βυθιστεί σε καυτό λάδι, χρησιμοποιήστε μία τρυπημένη κουτάλα για να τα αφαιρέσετε και να τα μεταφέρετε σε καθαρό γυάλινο δοχείο.
  • Αφήστε το λάδι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια σουρώστε με ένα σουρωτήρι και ρίξτε το λάδι πάνω από τα ψάρια. Βεβαιωθείτε ότι δεν συμπεριλάβετε οποιοδήποτε υγρό που το ψάρι εξέθεσε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Θέλεις λάδι μόνο για να καλύψεις τα ψάρια. Εάν το λάδι σας φαίνεται πολύ μολυσμένο με κομμάτια ψαριού, χρησιμοποιήστε καθαρό ελαιόλαδο αν χρειαστεί. Με το λάδι να τα καλύπτει, τα ψάρια θα διαρκέσουν στο ψυγείο για δύο εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β3

Ετοιμάζουμε ζουμερό σολομό με υπέροχα δαμάσκηνα

Γιατί είναι πιο υγιεινό από άλλα μαγειρικά λάδια το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μπακαλιάρος ψητός με μάραθο, αμύγδαλο και πορτοκάλι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon