Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τοματοκεφτέδες: Φτιάξτε τους πιο νόστιμους τοματοκεφτέδες που έχετε φάει ποτέ!

Τοματοκεφτέδες: Φτιάξτε τους πιο νόστιμους τοματοκεφτέδες που έχετε φάει ποτέ!

Τοματοκεφτέδες: Αυτοί οι κεφτέδες ντομάτας απολαμβάνονται καλύτερα φρέσκοι και ζεστοί. Το τραγανό εξωτερικό τους και το ζουμερό, γευστικό εσωτερικό τους τα κάνουν μια λαχταριστή απόλαυση.



Οι κεφτέδες ντομάτας είναι απολαυστικοί ελληνικοί τηγανητοί με ντομάτα που ξεσπούν με γεύση. Φτιαγμένα με φρέσκια ντομάτα, βότανα και μερικά άλλα υλικά, είναι ένα τέλειο ορεκτικό ή σνακ. Εδώ είναι μια νόστιμη συνταγή για κεφτέδες ντομάτας.


Τοματοκεφτέδες

  • 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για επικάλυψη
  • Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Οδηγίες παρασκευής

  • Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τις ντομάτες. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό. Ρίξτε λίγο αλάτι πάνω από τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήστε τις να καθίσουν για περίπου 15 λεπτά. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την τριμμένη φρυγανιά, τη φέτα, το ελαιόλαδο, τη ξερή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Μετά από 15 λεπτά, στύψτε τα περιττά υγρά από τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Προσθέστε τις ντομάτες στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε όλα μαζί μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξει ελαφρώς.
  • Μόλις κρυώσει το μείγμα, το πλάθετε σε μικρά μπιφτέκια ή μπάλες, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ. Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά για να το δέσετε.
  • Ρίξτε φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι, τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάλτε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα ρηχό πιάτο. Τυλίξτε κάθε κεφτέ ντομάτας στο αλεύρι για να καλυφθεί ελαφρά.

  • Τοποθετήστε προσεκτικά τους επικαλυμμένους κεφτέδες στο ζεστό λάδι, φροντίζοντας να μην γεμίσει το τηγάνι. Τα τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  • Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τους κεφτέδες ντομάτας σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
  • Σερβίρετε τους κεφτέδες ντομάτας ζεστούς ως ορεκτικό ή σνακ. Μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ή να τα σερβίρετε με σάλτσα τζατζίκι, ένα στύψιμο από χυμό λεμονιού ή ένα πασπάλισμα φρέσκων μυρωδικών.

Αυτοί οι κεφτέδες ντομάτας απολαμβάνονται καλύτερα φρέσκοι και ζεστοί. Το τραγανό εξωτερικό τους και το ζουμερό, γευστικό εσωτερικό τους τα κάνουν μια λαχταριστή απόλαυση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γιορτάσετε τις γεύσεις της φρέσκιας ντομάτας και της ελληνικής κουζίνας.

Απολαύστε!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι φαγητά μπορείτε να απολαύσετε στις διακοπές σας στις Κυκλάδες;

Δημιουργήστε αυτά τα vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

Ποια μαγειρεμένα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη;

Δημιουργήστε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα που έχετε γευτεί ποτέ!

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon