Τοματοκεφτέδες: Αυτοί οι κεφτέδες ντομάτας απολαμβάνονται καλύτερα φρέσκοι και ζεστοί. Το τραγανό εξωτερικό τους και το ζουμερό, γευστικό εσωτερικό τους τα κάνουν μια λαχταριστή απόλαυση.
Οι κεφτέδες ντομάτας είναι απολαυστικοί ελληνικοί τηγανητοί με ντομάτα που ξεσπούν με γεύση. Φτιαγμένα με φρέσκια ντομάτα, βότανα και μερικά άλλα υλικά, είναι ένα τέλειο ορεκτικό ή σνακ. Εδώ είναι μια νόστιμη συνταγή για κεφτέδες ντομάτας.
Τοματοκεφτέδες
- 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για επικάλυψη
- Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
Οδηγίες παρασκευής
- Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τις ντομάτες. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό. Ρίξτε λίγο αλάτι πάνω από τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήστε τις να καθίσουν για περίπου 15 λεπτά. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την τριμμένη φρυγανιά, τη φέτα, το ελαιόλαδο, τη ξερή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Μετά από 15 λεπτά, στύψτε τα περιττά υγρά από τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Προσθέστε τις ντομάτες στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε όλα μαζί μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξει ελαφρώς.
- Μόλις κρυώσει το μείγμα, το πλάθετε σε μικρά μπιφτέκια ή μπάλες, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ. Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά για να το δέσετε.
- Ρίξτε φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι, τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Βάλτε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα ρηχό πιάτο. Τυλίξτε κάθε κεφτέ ντομάτας στο αλεύρι για να καλυφθεί ελαφρά.
- Τοποθετήστε προσεκτικά τους επικαλυμμένους κεφτέδες στο ζεστό λάδι, φροντίζοντας να μην γεμίσει το τηγάνι. Τα τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τους κεφτέδες ντομάτας σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
- Σερβίρετε τους κεφτέδες ντομάτας ζεστούς ως ορεκτικό ή σνακ. Μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ή να τα σερβίρετε με σάλτσα τζατζίκι, ένα στύψιμο από χυμό λεμονιού ή ένα πασπάλισμα φρέσκων μυρωδικών.
Αυτοί οι κεφτέδες ντομάτας απολαμβάνονται καλύτερα φρέσκοι και ζεστοί. Το τραγανό εξωτερικό τους και το ζουμερό, γευστικό εσωτερικό τους τα κάνουν μια λαχταριστή απόλαυση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γιορτάσετε τις γεύσεις της φρέσκιας ντομάτας και της ελληνικής κουζίνας.
Απολαύστε!!!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube