Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το πιάτο της ημέρας: Πιλάφι με σαφράν και λαχανικά

Το πιάτο της ημέρας: Πιλάφι με σαφράν και λαχανικά

Σε αυτή τη συνταγή σας παρουσιάζουμε ένα δροσερό και ιδιαίτερα αρωματικό πιλάφι. Πλούσιο σε λαχανικά, τα οποία θα μπορούσατε να τα εμπλουτίστε, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και την εποχικότητα.


Σε αυτή τη συνταγή σας παρουσιάζουμε ένα δροσερό και ιδιαίτερα αρωματικό πιλάφι. Δροσερό, γιατί είναι πλούσιο σε λαχανικά, τα οποία θα μπορούσατε να τα εμπλουτίστε, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και την εποχικότητα. Ιδιαίτερο, λόγω της προσθήκης του σαφράν, ή αλλιώς γνωστού μας κρόκου (Κοζάνης), που του δίνει χαρακτηριστική γεύση, άρωμα, απόχρωση, αλλά και ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες.

 

ΥΛΙΚΑ

80 γρ. ελαιόλαδο
90 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
750 γρ. ζωμό κοτόπουλου
375 γρ. ρύζι parboiled
1 γρ. σαφράν
1 φύλλο δάφνης
50 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ, σοτέ
50 γρ. φασολάκια, βρασμένα
20 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσρα
50 γρ. αρακά, βρασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό, το σαφράν και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε.
  4. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι.
  5. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη σκεπασμένο με το καπάκι.
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορείτε να πίνετε κρασί κάθε μέρα;

Πώς μπορείτε να πείτε όχι στις υπερβολικές θερμίδες;

Ανανάς ακτινίδιο: Ένας χυμός στη μάχη κατά της παχυσαρκίας

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon