Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το νωπό γάλα προκάλεσε ξέσπασμα καμπυλοβακτηριδίου στη Γιούτα

Το νωπό γάλα προκάλεσε ξέσπασμα καμπυλοβακτηριδίου στη Γιούτα

Η λοίμωξη από Campylobacter προκαλείται από ένα τροφιμογενές βακτήριο για το οποίο δεν ακούμε πολλά.


Το Υπουργείο Υγείας της κομητείας Σολτ Λέικ προτρέπει τους ανθρώπους να πίνουν μόνο παστεριωμένο γάλα αφού ανακάλυψαν ένα ξέσπασμα από τη διαρροϊκή βακτηριακή λοίμωξη γνωστή ως καμπυλοβακτηρίωση που αναπτύχθηκε αφού οι άνθρωποι έπιναν νωπό γάλα.

«Η λοίμωξη από Campylobacter προκαλείται από ένα τροφιμογενές βακτήριο για το οποίο δεν ακούμε πολλά. Αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πολύ κοινή βακτηριακή ασθένεια και υπήρξαν εστίες από πολλαπλές πηγές». Αυτό δήλωσε η Δρ. Katherine Baumgarten, ιατρική διευθύντρια για τον έλεγχο λοιμώξεων και την πρόληψη στο Ochsner Health με έδρα τη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Δέκα άνθρωποι στην κομητεία Σολτ Λέικ ανέπτυξαν καμπυλοβακτηρίωση, η οποία προκαλείται από το βακτήριο Campylobacter, σημειώνει η έκθεση.

Οκτώ από αυτούς τους 10 ανθρώπους έπιναν νωπό γάλα πριν αρρωστήσουν. Το τμήμα ανακάλυψε τέσσερις επιπλέον περιπτώσεις σε άλλα μέρη της πολιτείας. Και οι τέσσερις άνθρωποι έπιναν νωπό γάλα πριν αναπτύξουν καμπυλοβακτηρίωση. Η πηγή του νωπού γάλακτος βρίσκεται υπό διερεύνηση. Τα 14 άτομα μέχρι σήμερα που ανέπτυξαν τη βακτηριακή λοίμωξη κυμαίνονταν από ηλικίες 2 έως 73 ετών, με ένα αρχικά να έχει νοσηλευτεί και να αναρρώνει τώρα στο σπίτι.

Το νωπό γάλα μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια

«Το «ωμό» γάλα είναι γάλα από αγελάδες, κατσίκες ή πρόβατα που δεν έχει παστεριωθεί για να σκοτώσει επιβλαβή βακτήρια», σημειώνει η έκθεση. Το γάλα μιας αγελάδας μολύνεται όταν μολυνθεί με λοίμωξη από Campylobacter στον μαστό της ή όταν το γάλα της έχει μολυνθεί με κοπριά, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το νωπό γάλα μπορεί επίσης να περιέχει άλλα επικίνδυνα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες, όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια και το E. coli, πρόσθεσε η έκθεση.

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε το νωπό γάλα με βακτήρια που προκαλούν ασθένειες από το μη μολυσμένο νωπό γάλα. Αυτό επειδή το μολυσμένο γάλα δεν μυρίζει ούτε φαίνεται διαφορετικά από το μη μολυσμένο νωπό γάλα. Το νωπό γάλα ή τα νωπά προϊόντα γάλακτος μπορούν να πωληθούν στη Γιούτα απευθείας στον καταναλωτή μόνο από 16 φάρμες στην πολιτεία που διαθέτουν επί του παρόντος άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων της Γιούτα, τρεις που βρίσκονται στην κομητεία Σολτ Λέικ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

To πλύσιμο του ωμού κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα είναι μεγάλο λάθος

Θεσσαλία: 46 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - 104 λοιμώξεις του αναπνευστικού

Σπιτικό βούτυρο σε 5 λεπτά; Ναι, και είναι πεντανόστιμο!

Καλά νέα για το τυρί και την κατανάλωσή του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon