Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το νωπό γάλα προκάλεσε ξέσπασμα καμπυλοβακτηριδίου στη Γιούτα

Το νωπό γάλα προκάλεσε ξέσπασμα καμπυλοβακτηριδίου στη Γιούτα

Η λοίμωξη από Campylobacter προκαλείται από ένα τροφιμογενές βακτήριο για το οποίο δεν ακούμε πολλά.


Το Υπουργείο Υγείας της κομητείας Σολτ Λέικ προτρέπει τους ανθρώπους να πίνουν μόνο παστεριωμένο γάλα αφού ανακάλυψαν ένα ξέσπασμα από τη διαρροϊκή βακτηριακή λοίμωξη γνωστή ως καμπυλοβακτηρίωση που αναπτύχθηκε αφού οι άνθρωποι έπιναν νωπό γάλα.

«Η λοίμωξη από Campylobacter προκαλείται από ένα τροφιμογενές βακτήριο για το οποίο δεν ακούμε πολλά. Αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πολύ κοινή βακτηριακή ασθένεια και υπήρξαν εστίες από πολλαπλές πηγές». Αυτό δήλωσε η Δρ. Katherine Baumgarten, ιατρική διευθύντρια για τον έλεγχο λοιμώξεων και την πρόληψη στο Ochsner Health με έδρα τη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Δέκα άνθρωποι στην κομητεία Σολτ Λέικ ανέπτυξαν καμπυλοβακτηρίωση, η οποία προκαλείται από το βακτήριο Campylobacter, σημειώνει η έκθεση.

Οκτώ από αυτούς τους 10 ανθρώπους έπιναν νωπό γάλα πριν αρρωστήσουν. Το τμήμα ανακάλυψε τέσσερις επιπλέον περιπτώσεις σε άλλα μέρη της πολιτείας. Και οι τέσσερις άνθρωποι έπιναν νωπό γάλα πριν αναπτύξουν καμπυλοβακτηρίωση. Η πηγή του νωπού γάλακτος βρίσκεται υπό διερεύνηση. Τα 14 άτομα μέχρι σήμερα που ανέπτυξαν τη βακτηριακή λοίμωξη κυμαίνονταν από ηλικίες 2 έως 73 ετών, με ένα αρχικά να έχει νοσηλευτεί και να αναρρώνει τώρα στο σπίτι.

Το νωπό γάλα μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια

«Το «ωμό» γάλα είναι γάλα από αγελάδες, κατσίκες ή πρόβατα που δεν έχει παστεριωθεί για να σκοτώσει επιβλαβή βακτήρια», σημειώνει η έκθεση. Το γάλα μιας αγελάδας μολύνεται όταν μολυνθεί με λοίμωξη από Campylobacter στον μαστό της ή όταν το γάλα της έχει μολυνθεί με κοπριά, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το νωπό γάλα μπορεί επίσης να περιέχει άλλα επικίνδυνα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες, όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια και το E. coli, πρόσθεσε η έκθεση.

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε το νωπό γάλα με βακτήρια που προκαλούν ασθένειες από το μη μολυσμένο νωπό γάλα. Αυτό επειδή το μολυσμένο γάλα δεν μυρίζει ούτε φαίνεται διαφορετικά από το μη μολυσμένο νωπό γάλα. Το νωπό γάλα ή τα νωπά προϊόντα γάλακτος μπορούν να πωληθούν στη Γιούτα απευθείας στον καταναλωτή μόνο από 16 φάρμες στην πολιτεία που διαθέτουν επί του παρόντος άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων της Γιούτα, τρεις που βρίσκονται στην κομητεία Σολτ Λέικ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

To πλύσιμο του ωμού κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα είναι μεγάλο λάθος

Θεσσαλία: 46 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - 104 λοιμώξεις του αναπνευστικού

Σπιτικό βούτυρο σε 5 λεπτά; Ναι, και είναι πεντανόστιμο!

Καλά νέα για το τυρί και την κατανάλωσή του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνταγή για λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Σιμιγδάλι - Οφέλη για την καρδιά και την υγεία

Σιμιγδάλι: Η κατανάλωσή του με μέτρο, ως μέρος μιας ποικίλης και θρεπτικής διατροφής, μπορεί να είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και της συνολικής ευεξίας.

Ένας θησαυρός υγείας για τη γυναίκα

Σουσάμι: Από την ενδυνάμωση των οστών και την ορμονική ισορροπία μέχρι τη φυσική ομορφιά, η δύναμή του αξίζει να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας.

Φρούτα που βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης

Χοληστερίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης LDL (γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL (γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη).

Close Icon