Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το νωπό γάλα προκάλεσε ξέσπασμα καμπυλοβακτηριδίου στη Γιούτα

Το νωπό γάλα προκάλεσε ξέσπασμα καμπυλοβακτηριδίου στη Γιούτα

Η λοίμωξη από Campylobacter προκαλείται από ένα τροφιμογενές βακτήριο για το οποίο δεν ακούμε πολλά.



Το Υπουργείο Υγείας της κομητείας Σολτ Λέικ προτρέπει τους ανθρώπους να πίνουν μόνο παστεριωμένο γάλα αφού ανακάλυψαν ένα ξέσπασμα από τη διαρροϊκή βακτηριακή λοίμωξη γνωστή ως καμπυλοβακτηρίωση που αναπτύχθηκε αφού οι άνθρωποι έπιναν νωπό γάλα.


«Η λοίμωξη από Campylobacter προκαλείται από ένα τροφιμογενές βακτήριο για το οποίο δεν ακούμε πολλά. Αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πολύ κοινή βακτηριακή ασθένεια και υπήρξαν εστίες από πολλαπλές πηγές». Αυτό δήλωσε η Δρ. Katherine Baumgarten, ιατρική διευθύντρια για τον έλεγχο λοιμώξεων και την πρόληψη στο Ochsner Health με έδρα τη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Δέκα άνθρωποι στην κομητεία Σολτ Λέικ ανέπτυξαν καμπυλοβακτηρίωση, η οποία προκαλείται από το βακτήριο Campylobacter, σημειώνει η έκθεση.

Οκτώ από αυτούς τους 10 ανθρώπους έπιναν νωπό γάλα πριν αρρωστήσουν. Το τμήμα ανακάλυψε τέσσερις επιπλέον περιπτώσεις σε άλλα μέρη της πολιτείας. Και οι τέσσερις άνθρωποι έπιναν νωπό γάλα πριν αναπτύξουν καμπυλοβακτηρίωση. Η πηγή του νωπού γάλακτος βρίσκεται υπό διερεύνηση. Τα 14 άτομα μέχρι σήμερα που ανέπτυξαν τη βακτηριακή λοίμωξη κυμαίνονταν από ηλικίες 2 έως 73 ετών, με ένα αρχικά να έχει νοσηλευτεί και να αναρρώνει τώρα στο σπίτι.

Το νωπό γάλα μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια

«Το «ωμό» γάλα είναι γάλα από αγελάδες, κατσίκες ή πρόβατα που δεν έχει παστεριωθεί για να σκοτώσει επιβλαβή βακτήρια», σημειώνει η έκθεση. Το γάλα μιας αγελάδας μολύνεται όταν μολυνθεί με λοίμωξη από Campylobacter στον μαστό της ή όταν το γάλα της έχει μολυνθεί με κοπριά, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το νωπό γάλα μπορεί επίσης να περιέχει άλλα επικίνδυνα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες, όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια και το E. coli, πρόσθεσε η έκθεση.

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε το νωπό γάλα με βακτήρια που προκαλούν ασθένειες από το μη μολυσμένο νωπό γάλα. Αυτό επειδή το μολυσμένο γάλα δεν μυρίζει ούτε φαίνεται διαφορετικά από το μη μολυσμένο νωπό γάλα. Το νωπό γάλα ή τα νωπά προϊόντα γάλακτος μπορούν να πωληθούν στη Γιούτα απευθείας στον καταναλωτή μόνο από 16 φάρμες στην πολιτεία που διαθέτουν επί του παρόντος άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων της Γιούτα, τρεις που βρίσκονται στην κομητεία Σολτ Λέικ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

To πλύσιμο του ωμού κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα είναι μεγάλο λάθος

Θεσσαλία: 46 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - 104 λοιμώξεις του αναπνευστικού

Σπιτικό βούτυρο σε 5 λεπτά; Ναι, και είναι πεντανόστιμο!

Καλά νέα για το τυρί και την κατανάλωσή του

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon