Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το νωπό γάλα προκάλεσε ξέσπασμα καμπυλοβακτηριδίου στη Γιούτα

Το νωπό γάλα προκάλεσε ξέσπασμα καμπυλοβακτηριδίου στη Γιούτα

Η λοίμωξη από Campylobacter προκαλείται από ένα τροφιμογενές βακτήριο για το οποίο δεν ακούμε πολλά.


Το Υπουργείο Υγείας της κομητείας Σολτ Λέικ προτρέπει τους ανθρώπους να πίνουν μόνο παστεριωμένο γάλα αφού ανακάλυψαν ένα ξέσπασμα από τη διαρροϊκή βακτηριακή λοίμωξη γνωστή ως καμπυλοβακτηρίωση που αναπτύχθηκε αφού οι άνθρωποι έπιναν νωπό γάλα.

«Η λοίμωξη από Campylobacter προκαλείται από ένα τροφιμογενές βακτήριο για το οποίο δεν ακούμε πολλά. Αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πολύ κοινή βακτηριακή ασθένεια και υπήρξαν εστίες από πολλαπλές πηγές». Αυτό δήλωσε η Δρ. Katherine Baumgarten, ιατρική διευθύντρια για τον έλεγχο λοιμώξεων και την πρόληψη στο Ochsner Health με έδρα τη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Δέκα άνθρωποι στην κομητεία Σολτ Λέικ ανέπτυξαν καμπυλοβακτηρίωση, η οποία προκαλείται από το βακτήριο Campylobacter, σημειώνει η έκθεση.

Οκτώ από αυτούς τους 10 ανθρώπους έπιναν νωπό γάλα πριν αρρωστήσουν. Το τμήμα ανακάλυψε τέσσερις επιπλέον περιπτώσεις σε άλλα μέρη της πολιτείας. Και οι τέσσερις άνθρωποι έπιναν νωπό γάλα πριν αναπτύξουν καμπυλοβακτηρίωση. Η πηγή του νωπού γάλακτος βρίσκεται υπό διερεύνηση. Τα 14 άτομα μέχρι σήμερα που ανέπτυξαν τη βακτηριακή λοίμωξη κυμαίνονταν από ηλικίες 2 έως 73 ετών, με ένα αρχικά να έχει νοσηλευτεί και να αναρρώνει τώρα στο σπίτι.

Το νωπό γάλα μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια

«Το «ωμό» γάλα είναι γάλα από αγελάδες, κατσίκες ή πρόβατα που δεν έχει παστεριωθεί για να σκοτώσει επιβλαβή βακτήρια», σημειώνει η έκθεση. Το γάλα μιας αγελάδας μολύνεται όταν μολυνθεί με λοίμωξη από Campylobacter στον μαστό της ή όταν το γάλα της έχει μολυνθεί με κοπριά, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το νωπό γάλα μπορεί επίσης να περιέχει άλλα επικίνδυνα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες, όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια και το E. coli, πρόσθεσε η έκθεση.

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε το νωπό γάλα με βακτήρια που προκαλούν ασθένειες από το μη μολυσμένο νωπό γάλα. Αυτό επειδή το μολυσμένο γάλα δεν μυρίζει ούτε φαίνεται διαφορετικά από το μη μολυσμένο νωπό γάλα. Το νωπό γάλα ή τα νωπά προϊόντα γάλακτος μπορούν να πωληθούν στη Γιούτα απευθείας στον καταναλωτή μόνο από 16 φάρμες στην πολιτεία που διαθέτουν επί του παρόντος άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων της Γιούτα, τρεις που βρίσκονται στην κομητεία Σολτ Λέικ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

To πλύσιμο του ωμού κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα είναι μεγάλο λάθος

Θεσσαλία: 46 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - 104 λοιμώξεις του αναπνευστικού

Σπιτικό βούτυρο σε 5 λεπτά; Ναι, και είναι πεντανόστιμο!

Καλά νέα για το τυρί και την κατανάλωσή του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon