Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το μπέργκερ του χορτοφάγου

Το μπέργκερ του χορτοφάγου

Η ιδέα του βετζετέριαν μπέργκερ, ως εξέλιξη του κεφτέ λαχανικών ή οσπρίων ή συνδυασμού τους, είναι πολύ παλιά σε Ευρώπη και Ασία. Σας παρουσιάζουμε ένα πεντανόστιμο, θρεπτικό, χρωματιστό, πανεύκολο και κυρίως guilty free μπέργκερ που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από ένα κλασικό του είδους.

 

Υλικά (για 8 μπέργκερ):

700 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ

2 κολοκυθάκια τρυφερά, τριμμένα και καλά στραγγισμένα

1 καρότο, καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

1 πράσινη πιπεριά σε ψιλά καρέ

1 κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, στραγγισμένο πολύ καλα

150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας

1 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 ασπράδια αυγών

1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί

αλάτι

πιπέρι

8 μικρά ψωμάκια μπριός ή άλλου είδους

 

Για το σερβίρισμα:

2 ντομάτες σε χοντρές φέτες

τα φύλλα από μια κόκκινη λόλα ή από πράσινη σγουρή σαλάτα

100 γρ. μαγιονέζα

 

Προετοιμασία:

Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν. Βρέχουμε κάθε τόσο τα χέρια μας, για να μην κολλάει το μείγμα, αλλά και για να δώσουμε την απαραίτητη υγρασία, ώστε να γίνουν πιο αφράτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια, αλείφουμε ένα ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο ή απλώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, έως ότου τα μπιφτέκια χρυσίσουν. Ανοίγουμε το ψωμάκι στη μέση, αλείφουμε με μαγιονέζα, βάζουμε τη λόλα, έπειτα το μπιφτέκι λαχνικών, την ντομάτα και κλείνουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κεράσια - Μια φυσική θεραπεία για την αϋπνία;

Επιλογές θαλασσινών που βοηθούν την καρδιά – και τον πλανήτη μας 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διατηρήσετε τα αβοκάντο σας φρέσκα

Αβοκάντο: Τα αβοκάντο ωριμάζουν γρήγορα και μπορεί να χαλάσουν αν δεν αποθηκευτούν σωστά. Ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι για να τα διατηρήσετε φρέσκα

Γιατί να καταναλώνετε σταφίδες πριν τον ύπνο;

Σταφίδες: Η κατανάλωση σταφίδας πριν τον ύπνο μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη, όπως η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, η ενίσχυση της μελατονίνης, η μείωση του οξειδωτικού στρες και η υποστήριξη της πέψης.

Η μπανάνα αποτρέπει την χειμερινή κατάθλιψη;

Μπανάνες: Μπορούμε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, για να βελτιώσουμε τη διάθεση και να αποτρέψουμε την κατάθλιψη. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του, βιταμίνη Β6, τρυπτοφάνη και αντιοξειδωτική δράση.

Δίαιτα iDip: Τι είναι και πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους. 

Δίαιτα iDip: Αυτός ο τρόπος διατροφής έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον μεταβολισμό και προάγει την καύση λίπους, διότι επιτρέπει στο σώμα να χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους ως κύρια πηγή ενέργειας.

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Close Icon