Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Το μπέργκερ του χορτοφάγου

Το μπέργκερ του χορτοφάγου

Η ιδέα του βετζετέριαν μπέργκερ, ως εξέλιξη του κεφτέ λαχανικών ή οσπρίων ή συνδυασμού τους, είναι πολύ παλιά σε Ευρώπη και Ασία. Σας παρουσιάζουμε ένα πεντανόστιμο, θρεπτικό, χρωματιστό, πανεύκολο και κυρίως guilty free μπέργκερ που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από ένα κλασικό του είδους.

 

Υλικά (για 8 μπέργκερ):

700 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες σε πουρέ

2 κολοκυθάκια τρυφερά, τριμμένα και καλά στραγγισμένα

1 καρότο, καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

1 πράσινη πιπεριά σε ψιλά καρέ

1 κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, στραγγισμένο πολύ καλα

150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας

1 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 ασπράδια αυγών

1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί

αλάτι

πιπέρι

8 μικρά ψωμάκια μπριός ή άλλου είδους

 

Για το σερβίρισμα:

2 ντομάτες σε χοντρές φέτες

τα φύλλα από μια κόκκινη λόλα ή από πράσινη σγουρή σαλάτα

100 γρ. μαγιονέζα

 

Προετοιμασία:

Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν. Βρέχουμε κάθε τόσο τα χέρια μας, για να μην κολλάει το μείγμα, αλλά και για να δώσουμε την απαραίτητη υγρασία, ώστε να γίνουν πιο αφράτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια, αλείφουμε ένα ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο ή απλώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, έως ότου τα μπιφτέκια χρυσίσουν. Ανοίγουμε το ψωμάκι στη μέση, αλείφουμε με μαγιονέζα, βάζουμε τη λόλα, έπειτα το μπιφτέκι λαχνικών, την ντομάτα και κλείνουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Πώς να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας εύκολα στο σπίτι

Σιρόπι Καραμέλας: Για να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας στο σπίτι, χρειάζεστε λίγα βασικά υλικά και απλά βήματα. Αυτό το σιρόπι είναι ιδανικό για να γλυκάνετε τον καφέ σας, το παγωτό ή ακόμα και για να το προσθέσετε σε κέικ και γλυκά.

Αυτές είναι οι τροφές που θα σας ανακουφίσουν από την ναυτία

Ναυτία: Η ναυτία είναι ένα κοινό σύμπτωμα που μπορεί να προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως η εγκυμοσύνη, η ιώσεις, η υπερφαγία, ή η κατανάλωση λιπαρών ή πικάντικων τροφών. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα

Close Icon