Όλοι αγαπάμε το καλομαγειρεμένο και ζουμερό κοτόπουλο. Η συνταγή που ακολουθεί θα σας αποζημιώσει τόσο με την ευκολία της όσο και με την νοστιμιά της. Ακολουθείστε τα βήματα και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.
Όλοι αγαπάμε το καλομαγειρεμένο και ζουμερό κοτόπουλο. Η συνταγή που ακολουθεί θα σας αποζημιώσει τόσο με την ευκολία της όσο και με την νοστιμιά της. Ακολουθείστε τα βήματα και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.
Υλικα
- 2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα εγκάρσια σε 2 κομμάτια το καθένα
- 250 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα, ανάλογα με το μέγεθός τους
- 2 κουταλιές (25 γρ.) ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες (από αυτές που φυλάμε σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες)
- 1 κουταλιά (10 γρ.) κάππαρη, στραγγισμένη
- 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι
- 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (και λίγες κορυφές για την διακόσμηση)
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπωλ προσθέστε τα τοματάκια, τις λιαστές τομάτες, την κάππαρη, το σκόρδο, το βαλσάμικο, το ξύδι, τη μισή ποσότητα του θυμαριού, 2 ½ κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατέψτε. Αφήστε το στην άκρη για να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αλείψτε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το σχαροτήγανο και βάλτε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί τοποθετείστε τα φιλέτα κοτόπουλου, πασπαλίστε τα με το υπόλοιπο θυμάρι, αλατίστε και πιπερώστε όσο θέλετε. Ψήστε τα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν τις γραμμές από το τηγάνι. Με μια λαβίδα γυρίστε τα φιλέτα κατά 90 μοίρες ώστε να κάνουν σταυρωτά σημάδια και ψήστε τα άλλα 2 λεπτά.
- Με την λαβίδα, γυρίστε τα φιλέτα για να ψηθούν και από την άλλη μεριά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, αλλά για λιγότερο χρόνο, δηλαδή 1 λεπτό κάθε φορά.
- Μεταφέρετε τα φιλέτα στα πιάτα περιχύνοντάς τα με την σάλτσα τομάτας. Διακοσμείστε, αν θέλετε με ένα κλαδάκι θυμάρι.
- Συνοδέψτε το κοτόπουλο με λίγο υδατάνθρακα που μπορεί να είναι καστανό ρύζι, ζυμαρικά, ψωμί ολικής άλεσης και θα έχετε ένα πλήρες γεύμα! Αυξήστε την ποσότητα μπαχαρικών ή επιλέξτε αλάτι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο για να περιορίσετε την πρόσληψη αλατιού.
- Απολαύστε ένα εύκολο, υγιεινό αλλά και νόστιμο γεύμα.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube