Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους

To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους

To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Hass Avocado Board της Καλιφόρνια.

Συνήθως αποτελεί προσθήκη σε μια σαλάτα ή smoothie. αλλά για πολλούς, το αβοκάντο έχει αρχίσει να θεωρείται μια ένοχη απόλαυση. Μερικοί το χαρακτηρίζουν φρούτο και άλλοι λαχανικό , αυτό που το κάνει να ξεχωρίζουν είναι ότι αντί να είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε λιπαρά, όπως υποστηρίζουν κάποιοι διατροφολόγοι .

Παρ΄ όλα αυτά, μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι προσθέτοντας το πράσινο αυτό φρούτο στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, τα αβοκάντο μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσει κάποιος καρδιακές νόσους, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Hass Avocado Board της Καλιφόρνια.

Ο Emiliano Escobedo, εκτελεστικός διευθυντής, δήλωσε: «Αυτή η μελέτη υποστηρίζει το σώμα της έρευνας δείχνοντας τα πολλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει το φρέσκο αβοκάντο, όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση». Τα ευρήματα συμβαδίζουν με τις πρόσφατες συστάσεις από τις Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς για το 2015-2020.

Οι κατευθυντήριες γραμμές τονίζουν ότι κάνοντας μικρές αλλαγές στις επιλογές τροφίμων μπορεί να κάνουν τη διαφορά, συμπεριλαμβανομένης της μετατόπισης από στερεά λίπη σε έλαια, όπως αυτό του φρέσκου αβοκάντο. Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στη Journal of Clinical Lipidology, επιβεβαίωσε ότι το αβοκάντο μπορεί να «αλλάξει σημαντικά τα προφίλ των λιπιδίων. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες ιδέες για νόστιμα και οικονομικά γεύματα

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon