Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους

To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους


To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Hass Avocado Board της Καλιφόρνια.


Συνήθως αποτελεί προσθήκη σε μια σαλάτα ή smoothie. αλλά για πολλούς, το αβοκάντο έχει αρχίσει να θεωρείται μια ένοχη απόλαυση. Μερικοί το χαρακτηρίζουν φρούτο και άλλοι λαχανικό , αυτό που το κάνει να ξεχωρίζουν είναι ότι αντί να είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε λιπαρά, όπως υποστηρίζουν κάποιοι διατροφολόγοι .

Παρ΄ όλα αυτά, μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι προσθέτοντας το πράσινο αυτό φρούτο στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, τα αβοκάντο μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσει κάποιος καρδιακές νόσους, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Hass Avocado Board της Καλιφόρνια.

Ο Emiliano Escobedo, εκτελεστικός διευθυντής, δήλωσε: «Αυτή η μελέτη υποστηρίζει το σώμα της έρευνας δείχνοντας τα πολλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει το φρέσκο αβοκάντο, όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση». Τα ευρήματα συμβαδίζουν με τις πρόσφατες συστάσεις από τις Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς για το 2015-2020.

Οι κατευθυντήριες γραμμές τονίζουν ότι κάνοντας μικρές αλλαγές στις επιλογές τροφίμων μπορεί να κάνουν τη διαφορά, συμπεριλαμβανομένης της μετατόπισης από στερεά λίπη σε έλαια, όπως αυτό του φρέσκου αβοκάντο. Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στη Journal of Clinical Lipidology, επιβεβαίωσε ότι το αβοκάντο μπορεί να «αλλάξει σημαντικά τα προφίλ των λιπιδίων. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon