Αυτή είναι η εποχή του χρόνου, που συνήθως αρέσει στους ανθρώπους να επιδίδονται στα αγαπημένα τους φαγητά και να απολαμβάνουν τις γιορτές.
Αυτή είναι η εποχή του χρόνου, που συνήθως αρέσει στους ανθρώπους να επιδίδονται στα αγαπημένα τους φαγητά και να απολαμβάνουν τις γιορτές. Μερικές φορές, ωστόσο, μπορεί κανείς να κάνει την υπέρβαση και να καταλήξει να τρώει υπερβολικά. Τώρα, το να φας το αγαπημένο σου είδος γεύματος δεν είναι πρόβλημα. απλά φρόντισε να καταναλώνεις τα πάντα με μέτρο. Και δεδομένου ότι οι δύο τελευταίοι μήνες του χρόνου αισθάνονται εορταστικοί και χαρούμενοι, δεν πειράζει να κάνετε σε ένα γεύμα άνεσης κάθε τόσο στην παρουσία των αγαπημένων σας προσώπων. Το κλειδί, ωστόσο, είναι να γνωρίζετε επίσης ότι για κάθε είδος γεύματος και σνακ, υπάρχει μια πιο υγιεινή εναλλακτική. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψαρέψετε τα πιο εκλεκτά και νόστιμα υλικά και να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο γεύμα.
Poke Bowl με αβοκάντο και φρούτα του πάθους με Bajra και Ragi
- Σπόροι Bajra: 1 φλιτζάνι
- Σπόροι Ragi: 4 κ.σ
- Γάλα: 2 φλιτζάνια
- Βρώμη σε ρολό: φλιτζ
- Jaggery σκόνη: 2 κ.σ
Για την επικάλυψη
- Αβοκάντο (ψιλοκομμένο): 1 φλιτζάνι
- Πολτός φρούτων του πάθους (φρέσκος): 1 φλιτζάνι
- Μπανάνα (ψιλοκομμένη): 1 φλιτζάνι
- Πέρλες ροδιού: φλιτζάνι
- Κλαδιά μέντας: 4 κ.σ.
- Τυρί μασκαρπόνε: 4 κ.σ
- Μέλι Ροδόξυλο: 4 κ.σ.
- Ηλιόσποροι: 2 κ.σ.
- Σπόροι κολοκύθας: 2 κ.σ.
Μέθοδος
- Πλένουμε τα κεχρί σε κρύο νερό 3-4 φορές και μουλιάζουμε για 6-8 ώρες.
- Στραγγίζουμε το περιττό νερό από τα μουλιασμένα κεχρί και το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέστε το γάλα και τη βρώμη και μαγειρέψτε καλά για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, προσθέστε το jaggery και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.
- Μόλις αποκτήσει σύσταση χυλού, μεταφέρετε σε ένα επίπεδο τηγάνι και κρυώστε. Διπλώστε το τυρί μασκαρπόνε και σερβίρετε με φρούτα εποχής, πολτό φρούτων του πάθους, μέλι, αβοκάντο και φρυγανισμένους σπόρους.
Μπαλινέζικο μπολ με κάρυ με κεχρί Barnyard (Sanwa)
- Συστατικά
- Barnyard Millet
- Barnyard Millet: 2 φλιτζάνια
- Νερό: 5 φλιτζάνια
- Αλάτι για γεύση
- Κάρι
- Τζίντζερ κομμένο σε κύβους: 1/2 κ.γ
- Σκόρδο καθαρισμένο: 4 σκελίδες
- Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια: 1 ματσάκι
- Φρέσκα κόκκινα τσίλι: 2
- Κάσιους: 3 κ.σ
- Φύλλα Kaffir lime: 4
- Φρέσκος κουρκουμάς: 1 κ.γ
- Μανιτάρια στρείδια: 1 φλιτζάνι
- Πιπεριές κομμένες σε κύβους: φλιτζάνι
- Ψιλοκομμένο bok choy: φλιτζάνι
- Κρεμμύδι κομμένο σε κύβους: φλιτζάνι
- Ώριμα μάνγκο: 2
- Ηλιέλαιο: 1 κ.σ
- Φασολάκια κομμένα σε κύβους: 1 φλιτζάνι
- Γάλα καρύδας: 400 ml
- Λεμονόχορτο ψιλοκομμένο: 1 ξυλάκι
- Φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα: 1 κ.γ
- Σκόρδο τηγανητό: 1 κ.γ
- Τρυφερό κέλυφος καρύδας: 2
- Αλάτι για γεύση
- Πιπέρι: κ.γ.
Μέθοδος
- Πάρτε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, προσθέστε δύο φλιτζάνια νερό και αλάτι
- Προσθέστε το στραγγισμένο κεχρί και σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί.
- Charging ginger, σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, τσίλι και κάσιους σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο.
- Προσθέστε τα φύλλα λάιμ, τον κουρκουμά, 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι στο μπλέντερ και κάντε μια πάστα.
- Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, στεγνώνουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα και γεύση ξηρών καρπών.
- Αφαιρούμε τα μανιτάρια για να τα κρατήσουμε στην άκρη. Προσθέστε στο τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τον πολτό με τα κάσιους, ανακατέψτε και τηγανίστε για 1 λεπτό, προσθέστε τα λαχανικά, τα μανιτάρια και το μάνγκο και ανακατέψτε για 5 λεπτά.
- Στύβουμε το χυμό από 1 λάιμ, ρίχνουμε μέσα το γάλα καρύδας.
- Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσαρμόστε τα καρυκεύματα.
- Ρίξτε με κουτάλι το μαγειρεμένο κεχρί σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε από πάνω κάρυ λαχανικών.
- Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο λεμονόχορτο, κόκκινο τσίλι, τηγανητό σκόρδο και κόλιανδρο.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube