Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Tik Tok πατάτες: Τραγανές πατάτες γίνονται viral στο Tik Tok

Tik Tok πατάτες: Τραγανές πατάτες γίνονται viral στο Tik Tok

Tik Tok πατάτες: Εμπνευσμένες από μια viral τάση TikTok, αυτές οι πατάτες έχουν ένα τραγανό εξωτερικό και ένα απίστευτα κρεμώδες εσωτερικό.



Εμπνευσμένες από μια viral τάση TikTok, αυτές οι πατάτες έχουν ένα τραγανό εξωτερικό και ένα απίστευτα κρεμώδες εσωτερικό. Ένας συνδυασμός αλεύρου ρυζιού και αμύλου πατάτας εξασφαλίζει ένα τραγανό εξωτερικό, ενώ η σκόνη σκόρδου και η πάπρικα προσθέτουν μια ώθηση στη γεύση. Σερβίρετε αυτές τις πατάτες με κέτσαπ ή την αγαπημένη σας σάλτσα.


Τραγανές πατάτες του Tik Tok

Συστατικά συνταγής:

  • 4 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 ιντσών
  • λάδι για τηγάνισμα
  • ¼ φλιτζάνι ρυζάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι καρυκευμένο

Παρασκευή συνταγής

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό για να τις καλύψει κατά 1 ίντσα. Φέρτε σε μια δυνατή βράση? καλύψτε, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες όταν τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι, για 15 έως 20 λεπτά. Στραγγίστε και περάστε κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε. Στραγγίστε καλά και στεγνώστε.

Ενώ οι πατάτες μαγειρεύονται, ζεστάνετε 3 ίντσες λάδι σε ένα μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή άλλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία έως 350 βαθμούς Φ (175 βαθμούς C).

Χρησιμοποιώντας ένα ρύζι ή πουρέ πατάτας, πολτοποιήστε καλά τις πατάτες ώστε να μην μείνουν κομμάτια. Ανακατέψτε μαζί τον πουρέ πατάτας, το ρυζάλευρο, το άμυλο καλαμποκιού και το αλάτι καρύκευμα σε ένα μέτριο μπολ μέχρι το μείγμα να ενωθεί και να σχηματιστεί μια ζύμη, προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού νερό κάθε φορά όπως χρειάζεται.

Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Διαμορφώστε κάθε κομμάτι σε ένα κούτσουρο διαμέτρου 1 ίντσας και κόψτε κάθε κορμό σε κομμάτια 1 ίντσας.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, τηγανίστε κομμάτια ζύμης σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, γυρίζοντάς τα περιστασιακά, για 2 έως 3 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα αράχνη ή τρυπητή, μεταφέρετε από το λάδι σε μια σχάρα που τοποθετείται πάνω από ένα ταψί για να στραγγίξει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

Αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή για να αυξήσετε τη θερμοκρασία του λαδιού στους 375 βαθμούς F (190 βαθμούς C).

Τηγανίστε για δεύτερη φορά, σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, άλλα 2 λεπτά. Επιστρέψτε στη σχάρα και ξεσκονίστε με πρόσθετο αλάτι, εάν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 απίστευτα οφέλη για την υγεία του φυτικού γάλακτος σόγιας

Τα κορυφαία 5 οφέλη για την υγεία των ξηρών καρπών

Ποια τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μελιού;

Τα 6 καλύτερα ροφήματα για μακροζωία

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon