Τηγανητό ρύζι με αυγά σκραμπλ: Με καστανό ρύζι, πολλά φρέσκα λαχανικά και μόνο μικρή ποσότητα λιπαρών, αυτή η συνταγή είναι, ουσιαστικά, η υγιεινή εκδοχή της παραδοσιακής συνταγής, που όλοι γνωρίζουμε. Παρέχει άφθονη βιταμίνη Β6 και αντιφλεγμονώδη, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Το τηγανητό ρύζι είναι μια πραγματικά εξαιρετική ιδέα για πρωινό. Με καστανό ρύζι, πολλά φρέσκα λαχανικά και μόνο μικρή ποσότητα λιπαρών, αυτή η συνταγή είναι, ουσιαστικά, η υγιεινή εκδοχή της παραδοσιακής συνταγής, που όλοι γνωρίζουμε. Παρέχει άφθονη βιταμίνη Β6 και αντιφλεγμονώδη, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Ας δούμε λοιπόν τα υλικά που θα χρειαστούμε:
Υλικά για το ρύζι:
- ¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας καθαρισμένο, ψιλοκομμένο, φρέσκο τζίντζερ
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, λευκά και πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο (κατά προτίμηση φρέσκο και εξαιρετικά ψιλοκομμένο)
- ¼ φλιτζάνι τριμμένο κόκκινο λάχανο
- ¼ φλιτζάνι αρακά
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο και κρύο καστανό ρύζι
- 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 4 κουταλιές της σούπας mirin
Υλικά για τα αυγά:
- 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 1 κουταλάκι σουσάμι
- 2 κουταλιές της σούπας κάσιους καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, λευκά και πράσινα μέρη, κομμένα σε λεπτές φέτες στη διαγώνιο
Εκτέλεση:
- Βάλτε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί πολύ.
- Προσθέστε το λάδι στο γουόκ.
- Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το κόκκινο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το λάχανο και τον αρακά.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μυρίσετε το τζίντζερ.
- Προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, για 2-4 λεπτά.
- Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το mirin και ανακατέψτε καλά.
- Αποσύρετε το γουόκ από τη φωτιά.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά, μαγειρέψτε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά και να είναι ελαφρώς υγρά.
- Μεταφέρετε το τηγανισμένο ρύζι σε ένα μπολ σερβιρίσματος και από πάνω ρίχνετε τα αυγά σκραμπλ.
- Πασπαλίζετε με το σουσάμι, τα φρυγανισμένα κάσιους και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε αμέσως.
Έτοιμο το πρωινό μας! Είναι πραγματικά πρωτότυπο, υγιεινό και πολύ χορταστικό. Εννοείται, πως η ίδια συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κυρίως γεύμα, καθώς δεν της λείπει κάτι. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube