Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τηγανητές μπανάνες: Απολαύστε φρουτένιες γεύσεις σε συνδυασμό με παγωτό μπανάνα

Τηγανητές μπανάνες: Απολαύστε φρουτένιες γεύσεις σε συνδυασμό με παγωτό μπανάνα

Τηγανητές μπανάνες: Δοκιμάστε να τηγανίσετε τις μπανάνες και να τις συνδυάσετε με πλούσιο παγωτό καρύδα ή στο πλάι ενός κυρίως πιάτου με αλμυρές δημιουργίες.



Οι νόστιμες τηγανητές μπανάνες σερβίρονται υπέροχα όταν είναι ζεστές με χειροποίητο παγωτό καρύδας. Αν τις βρείτε σε κάποιο ιαπωνικό εστιατόριο θα παρατηρήσετε ότι τις τηγανητές μπανάνες τις σερβίρουν σκέτες, χωρίς κάποιο συνοδευτικό. Αν θέλετε να είστε ακόμα πιο δημιουργικοί, προσθέστε λίγο ζεστή σάλτσα καραμέλας για μεγαλύτερη απόλαυση. Σαφώς και το συγκεκριμένο γλυκό θα απογειωθεί με αυτό τον τρόπο. Τα συστατικά και για τις δύο παρασκευές είναι λίγα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η συνταγή υστερεί σε κάτι. Αντιθέτως υπερτερεί σε γεύση και νοστιμιά και θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά.


Πώς να φτιάξετε και εσείς τηγανητές μπανάνες

Τα συστατικά για το παγωτό καρύδα είναι:

  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια καλής ποιότητας
  • 1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη, φρυγανισμένη
  • 1/4 φλιτζάνι λικέρ με γεύση καρύδα

Τα συστατικά για τις τηγανητές μπανάνες είναι:

  • 1/4 φλιτζάνι (40 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 αυγό, χτυπημένο ελαφρά
  • 3/4 φλιτζανιού (50 g) ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά
  • φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
  • 4 μεγάλες μπανάνες (920 γρ.), κομμένες στη μέση κατά μήκος

H μέθοδος για να φτιάξετε τις τηγανητές μπανάνες με παγωτό καρύδα είναι:

  1. Για να φτιάξετε το παγωτό καρύδας πρέπει να μαλακώσετε το παγωτό βανίλια και στη συνέχεια να ανακατέψετε τη φρυγανισμένη καρύδα και το λικέρ. Έπειτα βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει αρκετά.
  2. Χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα σε ρηχό μέτριο μπολ. Χτυπήστε το αυγό σε ρηχό μεσαίο μπολ κα βάζετε τη φρυγανιά σε ένα άλλο μπολ.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια κατσαρόλα.
  4. Ταυτόχρονα βουτήξτε τις μπανάνες στο ήδη προετοιμασμένο μείγμα ζάχαρης και τινάξτε το περίσσευμα της ζάχαρης. Βουτήξτε την μπανάνα στο αυγό και μετά στα ψίχουλα έτσι ώστε να την καλύψετε όλη.
  5. Τηγανίστε τις μπανάνες σε δόσεις και κρατήστε τες στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και στραγγίξετε όσο καλύτερα γίνεται σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Τέλος σερβίρετε τις τηγανητές με παγωτό καρύδας και απολαύστε νοστιμιά.

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδυάσετε την τηγανητή μπανάνα με αλμυρές γεύσεις. Την έχετε ποτέ φανταστεί στο πλάι ενός κυρίως γεύματος; Με κρεατικά, ρύζι και σάλτσες δένει υπέροχα. Κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες είναι ότι για παράδειγμα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά. Αν δεν την βρείτε, τότε συνδυάστε ½ φλιτζάνι μπαγιάτικη λευκή τριμμένη φρυγανιά και ¼ φλιτζάνι συσκευασμένη τριμμένη φρυγανιά. Χρησιμοποιήστε αυτές αντί αυτού. Απλά έχετε στο νου σας ότι η γεύση και η υφή των τηγανητών,  δεν θα είναι ίδια. Σερβίρετε και απολαύστε μία υπέροχη συνταγή που θα χαραχτεί βαθιά μέσα σε όσους έχουν, είχαν ή θα έχουν τη  ευκαιρία να την δοκιμάσουν ξανά και ξανά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα φρουτένιο cheesecake με μπανάνα και κρέμα Βαυαρίας

Καιρός για εξωτικές γεύσεις με μπανάνα Turon από τις Φιλιππίνες

Ετοιμάστε μπανάνα σορμπέ για φρουτώδη απόλαυση σε λίγα λεπτά

Protein pancakes: Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια γερή δόση υγιεινής πρωτεΐνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon