Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Θεοφάνεια: Τι μπορείτε να φάτε ανήμερα των Θεοφανείων;

Θεοφάνεια: Τι μπορείτε να φάτε ανήμερα των Θεοφανείων;

Θεοφάνεια: Τι μπορείτε να μαγειρέψετε ανήμερα των Φώτων;


Τα Θεοφάνεια είναι η τελευταία γιορτή των Χριστουγέννων. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας δεν εργάζονται, γι΄ αυτό είναι ωραίο να δημιουργήσετε ένα μεσημεριανό τραπέζι με μεγάλη ποικιλία ορεκτικών. Ως κύριο πιάτο σας εφιστούμε την προσοχή να δημιουργήσετε πεντανόστιμα λαβράκια με μέλι και πορτοκάλι. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους με τη νοστιμιά του πιάτου.

Λαβράκι με μέλι και πορτοκάλι

Συστατικά συνταγής:

  • 2 μεγάλα φιλέτα λαβράκι με δέρμα
  • ξύσμα και χυμό ½ πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού διαυγές μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φακές 250 γρ έτοιμες προς κατανάλωση
  • 100 γρ κάρδαμο
  • μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Τοποθετούμε κάθε φιλέτο λαβράκι, με το δέρμα προς τα κάτω, σε μεμονωμένα τετράγωνα αλουμινόχαρτο. Ανακατεύουμε μαζί το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο καρύκευμα και περιχύνουμε με αυτό τα φιλέτα. Τραβάμε τις πλευρές του αλουμινόχαρτου προς τα πάνω και στρίβουμε τις άκρες μεταξύ τους για να κάνετε μεμονωμένα δέματα. Τοποθετούμε τα δέματα σε ένα ταψί και ψήνουμε τα στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ξεφλουδίσει εύκολα όταν πιεστεί με ένα μαχαίρι.

ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε τις φακές ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά ανακατεύουμε με το χυμό πορτοκαλιού, το υπόλοιπο λάδι, το κάρδαμο, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα. Μοιράζουμε τις φακές σε 2 πιάτα και ρίχνουμε από πάνω ένα φιλέτο λαβράκι. Περιχύνουμε τους χυμούς ψησίματος που έχουν πιαστεί στο αλουμινόχαρτο και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα 7 Ιανουαρίου τιμάται ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής

Ποιος γιορτάζει σήμερα 12 Μαρτίου

Θεοφάνεια: Ρίψη του Τίμιου Σταυρού για πρώτη φορά στα νερά του Ατλαντικού από Έλληνες της Φλόριντα

Πώς θα κάνουμε Θεοφάνεια το 2022-Έκκληση Μαγιορκίνη για αποχή ανεμβολίαστων απ'τους εορτασμούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon