Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Θεοφάνεια: Τι μπορείτε να φάτε ανήμερα των Θεοφανείων;

Θεοφάνεια: Τι μπορείτε να φάτε ανήμερα των Θεοφανείων;

Θεοφάνεια: Τι μπορείτε να μαγειρέψετε ανήμερα των Φώτων;

Τα Θεοφάνεια είναι η τελευταία γιορτή των Χριστουγέννων. Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας δεν εργάζονται, γι΄ αυτό είναι ωραίο να δημιουργήσετε ένα μεσημεριανό τραπέζι με μεγάλη ποικιλία ορεκτικών. Ως κύριο πιάτο σας εφιστούμε την προσοχή να δημιουργήσετε πεντανόστιμα λαβράκια με μέλι και πορτοκάλι. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους με τη νοστιμιά του πιάτου.

Λαβράκι με μέλι και πορτοκάλι

Συστατικά συνταγής:

  • 2 μεγάλα φιλέτα λαβράκι με δέρμα
  • ξύσμα και χυμό ½ πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού διαυγές μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φακές 250 γρ έτοιμες προς κατανάλωση
  • 100 γρ κάρδαμο
  • μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Τοποθετούμε κάθε φιλέτο λαβράκι, με το δέρμα προς τα κάτω, σε μεμονωμένα τετράγωνα αλουμινόχαρτο. Ανακατεύουμε μαζί το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο καρύκευμα και περιχύνουμε με αυτό τα φιλέτα. Τραβάμε τις πλευρές του αλουμινόχαρτου προς τα πάνω και στρίβουμε τις άκρες μεταξύ τους για να κάνετε μεμονωμένα δέματα. Τοποθετούμε τα δέματα σε ένα ταψί και ψήνουμε τα στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ξεφλουδίσει εύκολα όταν πιεστεί με ένα μαχαίρι.

ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε τις φακές ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά ανακατεύουμε με το χυμό πορτοκαλιού, το υπόλοιπο λάδι, το κάρδαμο, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα. Μοιράζουμε τις φακές σε 2 πιάτα και ρίχνουμε από πάνω ένα φιλέτο λαβράκι. Περιχύνουμε τους χυμούς ψησίματος που έχουν πιαστεί στο αλουμινόχαρτο και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα 7 Ιανουαρίου τιμάται ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής

Ποιος γιορτάζει σήμερα 12 Μαρτίου

Θεοφάνεια: Ρίψη του Τίμιου Σταυρού για πρώτη φορά στα νερά του Ατλαντικού από Έλληνες της Φλόριντα

Πώς θα κάνουμε Θεοφάνεια το 2022-Έκκληση Μαγιορκίνη για αποχή ανεμβολίαστων απ'τους εορτασμούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon