Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Θαλασσινά συνταγή – Σοταρισμένο καλαμάρι

Θαλασσινά συνταγή – Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος.



Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος. Έτσι, είναι προτιμότερο να καταναλώνονται ψητά ή μαγειρευτά στην κατσαρόλα, καθώς το τηγάνισμα μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά και θερμίδες.


Συστατικά

2 καλαμάρια κομμένα και καθαρισμένα

1 φλιτζάνι σέσκουλο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα

1/8 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ή τυρί Romano

Αλάτι πιπέρι

      Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέστε καλαμάρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε το σκόρδο και το κρασί. Μαγειρέψτε μέχρι να φύγουν σχεδόν τα υγρά.
  • Προσθέστε το σέσκουλο, το κουκουνάρι και τη μαρινάρα.
  • Μαγειρέψτε για 1 με 2 λεπτά και μετά προσθέστε το τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  • Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ντομάτες: Φιλικές προς τα νεφρά και το συκώτι

Τι πρέπει να κάνετε για να φτιάξετε ένα υπέροχο πιάτο με λάχανο;

Πώς να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο χειροποίητο σουβλάκι;

Γεμιστές πιπεριές με κινόα και φασόλια

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon