Ο γαύρος σα μικρό και ταπεινό ψαράκι δεν έχει φόβο να έχει βαρέα μέταλλα και μπορεί άφοβα να καταναλωθεί από παιδιά και εγκύους. Αποτελεί επίσης πολύ πλούσια πηγή ασβεστίου και φωσφόρου.
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες διατροφικές αναλύσεις για αυτή τη συνταγή, μόνο που περιέχει τα πλούσια σε ω3 γαυράκια αρκεί. Ο γαύρος σα μικρό και ταπεινό ψαράκι δεν έχει φόβο να έχει βαρέα μέταλλα και μπορεί άφοβα να καταναλωθεί από παιδιά και εγκύους. Αποτελεί επίσης πολύ πλούσια πηγή ασβεστίου και φωσφόρου. Μπορείτε να καταναλώσετε το γαύρο μαγειρεμένο στο γκριλ μεσημέρι και βράδυ σε συνδυασμό με βραστή ή ωμή σαλάτα. Αν προσθέσετε μια βραστή πατάτα ή 2 φέτες ψωμί θα αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.
ΥΛΙΚΑ
- 4 μεγάλες τομάτες
- 1 κονσέρβα γαύρο σε ελαιόλαδο ή 500 γρ φρέσκο
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγο χοντρό αλάτι
- καπνιστή πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις ντομάτες στα δυο, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα.
- Τοποθετούμε τις τομάτες στο γκριλ, σε πολύ ψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά.
- Αν προτιμήσετε να ψήσετε φρέσκο γαύρο, αφαιρέστε τα κεφάλια και ανοίξτε τα ψαράκια στα δύο. Αλατοπιπερώνουμε, λαδώνουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ στους 180 C για περίπου 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε με γαύρο που μόλις ψήσαμε ή με γαύρο από κονσέρβα που τον έχουμε αφαιρέσει από το λάδι
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube