Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τέσσερις συμβουλές για μαγειρεύετε αυγά με υγιεινό τρόπο

Τέσσερις συμβουλές για μαγειρεύετε αυγά με υγιεινό τρόπο

Μελέτες έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη στα αυγά γίνεται πιο εύπεπτη, όταν θερμαίνεται. Μάλιστα, μια μελέτη έδειξε ότι το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιεί το 91% της πρωτεΐνης στα μαγειρεμένα αυγά, σε σύγκριση με μόνο το 51% στα ωμά. Τα αυγά είναι θρεπτικά, αλλά μπορείτε να τα κάνετε ακόμα πιο υγιεινά.

Δείτε πώς:

  1. Επιλέξτε μια μέθοδο μαγειρέματος χαμηλών θερμίδων

Αν προσπαθείτε να περικόψετε τις θερμίδες στη διατροφή σας, επιλέξτε ποσέ ή βραστ. Αυτές οι μέθοδοι μαγειρέματος δεν προσθέτουν θερμίδες από επιπλέον λίπος και το γεύμα σας θα έχει λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με τα τηγανητά αυγά ή την ομελέτα.

  1. Συνδυάστε τα με λαχανικά

Επειδή συνδυάζονται με πολύ γευστικό τρόπο με τα λαχανικά, είναι μια καλή ευκαιρία να καταναλώσετε περισσότερα λαχανικά και να προσθέσετε επιπλέον φυτικές ίνες και βιταμίνες στο γεύμα σας.

  1. Τηγανίστε τα αυγά σε λάδι που παραμένει σταθερό σε υψηλές θερμοκρασίες

Τα καλύτερα λάδια για τηγάνισμα είναι εκείνα που παραμένουν σταθερά σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν οξειδώνονται εύκολα, ώστε να σχηματίσουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Καλές επιλογές είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας, αλλά με το τελευταίο μπορεί να μην σας αρέσει η γεύση των αυγών.

  1. Μην τα μαγειρεύετε υπερβολικά

Όσο περισσότερο χρόνο και σε υψηλότερη θερμότητα μαγειρεύετε τα αυγά, τόσα περισσότερα από τα θρεπτικά τους συστατικά μπορεί να χάσετε. Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο αυξάνετε την ποσότητα της οξειδωμένης χοληστερόλης που περιέχουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το τηγάνισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πικάντικα ζυμαρικά με ντομάτα 

Ζελέ - Μια κατάλληλη επιλογή για ασθενείς με έλκος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βοηθάει το ελαιόλαδο στην πέψη;

Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο ένα βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, αλλά και ένας φυσικός σύμμαχος της πέψης. Οι μοναδικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος

Πολύτιμος σύμμαχος για την πρόληψη της αναιμίας

Ρεβύθια: Με την ενσωμάτωσή του στη διατροφή μας, ειδικά με άλλες θρεπτικές τροφές, μπορούμε να αντισταθμίσουμε την έλλειψη σιδήρου και να συμβάλουμε στη βελτίωση της συνολικής υγείας του σώματός μας.

Μπισκότα βρώμης με σταφίδες

Μπισκότα Βρώμης με Σταφίδες: Τα μπισκότα βρώμης με σταφίδες είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη γεύση και τη διατροφή! Μαλακά, αρωματικά και γεμάτα φυτικές ίνες, αποτελούν ένα ιδανικό σνακ

Χαμομήλι - Το μυστικό για ανακούφιση από τις αλλεργίες;

Χαμομήλι: Το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα με χαλαρωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Αν και πολλοί το καταναλώνουν για να ηρεμήσουν ή να βελτιώσουν την πέψη τους, λίγοι γνωρίζουν ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση

Πώς το ακτινίδιο βοηθά στη γρίπη;

Ακτινίδια: Χάρη στη βιταμίνη C, τις αντιοξειδωτικές και τις ενυδατικές του ιδιότητες. Η τακτική κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Κεράσια - Μια φυσική θεραπεία για την αϋπνία;

Κεράσια :Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε μελατονίνη, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του ύπνου και στη μείωση του στρες.

Επιλογές θαλασσινών που βοηθούν την καρδιά – και τον πλανήτη μας 

Τα θαλασσινά είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία της καρδιάς. Ταυτόχρονα, επιλέγοντας βιώσιμες πηγές θαλασσινών, μπορούμε να μειώσουμε την περιβαλλοντική μας επίπτωση.

Πώς να διατηρήσετε τα αβοκάντο σας φρέσκα

Αβοκάντο: Τα αβοκάντο ωριμάζουν γρήγορα και μπορεί να χαλάσουν αν δεν αποθηκευτούν σωστά. Ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι για να τα διατηρήσετε φρέσκα

Close Icon