Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τέσσερα συχνά λάθη στη λήψη παυσίπονου

Τέσσερα συχνά λάθη στη λήψη παυσίπονου


Δεν είναι λίγες οι φορές που αισθανόμαστε πόνο είτε στο κεφάλι, είτε στα δόντια, τη μέση ή ακόμα οι γυναίκες κατά την έμμηνο ρύση.  Η πρώτη κίνηση που κάνουμε είναι να πάρουμε ένα οποιοδήποτε παυσίπονο και να ανακουφιστούμε. Ωστόσο, το κάνουμε με το σωστό τρόπο;


Τα κόβουμε στη μέση

Είναι από τα πιο συνηθισμένα λάθη, καθώς για κάποιο λόγο θεωρούμε ότι έτσι θα πάρουμε τη μισή δόση. Ωστόσο, τα δισκία εκείνα που μπορούμε να κόψουμε στη μέση, μοιράζοντας έτσι τη δόση τους, διαθέτουν μια χαρακτηριστική εγκοπή. Όσα δεν έχουν τη γραμμή αυτή είναι σχεδιασμένα να διαλύονται στο έντερο ή με αργό ρυθμό στο στομάχι. Έτσι, αν τα κόψουμε, καταστρέφουμε το περίβλημα που τα προστατεύει από το όξινο περιβάλλον του στομάχου μας.

Τα λιώνουμε σε νερό

Όσοι δεν καταπίνουν δισκία, συχνά καταφεύγουν στη λύση αυτή. Ωστόσο, τα χάπια δεν έχουν σχεδιαστεί να λαμβάνονται στη μορφή αυτή και έτσι επηρεάζεται η δράση τους. Όσοι, λοιπόν, δυσκολευόμαστε να τα καταπιούμε, καλύτερα να τα αναζητήσουμε σε άλλες μορφές, όπως είναι το σιρόπι, το υπόθετο και τα αναβράζοντα δισκία.

Αργούμε να τα πάρουμε

Τα παυσίπονα δεν είναι άμεσης δράσης και χρειάζονται χρόνο για να… κάνουν τη δουλειά τους. Αν, λοιπόν, τα πάρουμε αφού ο πόνος έχει γίνει έντονος, ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το αν μας έπιασαν ή όχι. Είναι καλύτερο να τα λαμβάνουμε πριν ο πόνος γίνει αβάσταχτος.

Κατανάλωση αλκοόλ

Φάρμακα και αλκοόλ καλό είναι να μη συνδυάζονται, ακόμα και αν η λήψη τους δεν είναι ταυτόχρονη, καθώς τα φάρμακα χρειάζονται συνήθως αρκετή ώρα προκειμένου να μεταβολιστούν από τον οργανισμό μας. Αποτέλεσμα; Το αλκοόλ μπορεί να επιβραδύνει τη δράση τους, περιορίζοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους, ή να ενισχύσει τη δράση τους και έτσι να προκληθούν παρενέργειες (π.χ. προβλήματα στο στομάχι).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon